Έρχεται η ηλεκτρονική πληρωμή φόρων με κάρτα μέσω Taxisnet από την ΑΑΔΕ Κύριο

Έρχεται η ηλεκτρονική πληρωμή φόρων με κάρτα μέσω Taxisnet από την ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ απαντά για τις προμήθειες των 2 ευρώ στα τραπεζικά γκισέ: "Σύντομα πληρωμές άνευ προμηθειών με κάρτες

μέσω του aade.gr"!
Tη δυνατότητα να εξοφλούν όλους τους φόρους που οφείλουν μέσω του δικτυακού τόπου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών θα έχουν σύντομα οι φορολογούμενοι. Αυτό προκύπτει από τα όσα αναφέρονται σε έγγραφη απάντηση της ΑΑΔΕ σε ερωτήσεις δυο βουλευτών. Με την απάντηση αυτή η ΑΑΔΕ προσπαθεί, ουσιαστικά, να δικαιολογηθεί για το γεγονός ότι με την απόφασή της να μην καλύπτει η ίδια τις προμήθειες των τραπεζών για τις πληρωμές φόρων κάθε μήνα χιλιάδες φορολογούμενοι που πληρώνουν τους φόρους τους στα γκισέ των τραπεζών επιβαρύνονται πλέον με υπέρογκα ποσά προμηθειών που φθάνουν μέχρι και τα 2 ευρώ ανά συναλλαγή! Στο πλαίσιο αυτής της "απολογητικής" της προσπάθειας η ΑΑΔΕ σημειώνει επίσης ότι δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν οι τράπεζες για τις πληρωμές φόρων με μετρητά στα γκισέ κι ότι υπάρχουν εξαιρέσεις από τις χρεώσεις των τραπεζών για πληρωμές φόρων!

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται, εξαιρούνται οι εξής περιπτώσεις συναλλαγών:

α) Πληρωμές που διεξάγονται μέσω εναλλακτικών δικτύων (Internet Banking, ATM, APS κλπ).

β) Πληρωμές ΕΝΦΙΑ και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μη ρυθμισμένων, μέσω καταστήματος με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (και όχι με μετρητά στο γκισέ), των φυσικών προσώπων που τη στιγμή της συναλλαγής ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (όπως ενδεικτικά άτομα άνω των 70 ετών ή άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω).

γ) Συναλλαγές με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσω της λειτουργίας του δικτύου συσκευών EFT/POS στις Δ.Ο.Υ. και τα τελωνεία.

Στο έγγραφο προβάλλεται, εξάλλου, ο ισχυρισμός ότι η σχετική δαπάνη για την ΑΑΔΕ μειώνεται περίπου κατά 50% και η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται στον προϋπολογισμό δαπανών της Α.Α.Δ.Ε. δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για την ενίσχυση των πολιτικών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, αλλά και την εξεύρεση πρόσθετων δημοσιονομικών πόρων για την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και της τελωνειακής δίωξης σε πανελλήνια κλίμακα, με σημαντικότατα εκτιμώμενα οφέλη για τον φορολογούμενο.

Πέραν αυτών, όπως υποστηρίζεται στο έγγραφο της ΑΑΔΕ, καθίσταται σαφής η στόχευση για τη στροφή των φορολογουμένων προς τη χρήση της ηλεκτρονικής Τραπεζικής και του διαδικτύου, ενώ ταυτόχρονα και με δεδομένο το γεγονός ότι πλέον δεν θα καταβάλλεται προμήθεια για πληρωμή φόρων με μετρητά στα ταμεία των Τραπεζών, η ΑΑΔΕ παρεμβαίνει δραστικά προς τη καταπολέμηση του αδήλωτου χρήματος και προστατεύει κατ' αυτόν το τρόπο τον φορολογούμενο, καθώς το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται πλέον με προμήθεια για συναλλαγές που αφορούν πληρωμή φόρων με αδήλωτα κεφάλαια

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας