Νέα μέτρα: Διπλασιάζεται η έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος, διευρύνεται το επίδομα θέρμανσης - Όλες οι ανακοινώσεις Κύριο

Νέα μέτρα: Διπλασιάζεται η έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος, διευρύνεται το επίδομα θέρμανσης - Όλες οι ανακοινώσεις

Τα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο, στον απόηχο της όξυνσης της ενεργειακής κρίσης. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας:

 

Ενισχύουμε την έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος με διπλασιασμό αυτής με ιδιαίτερη μέριμνα στα νοικοκυριά με κοινωνικο τιμολόγιο


Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης (+36% έως και +68%) για πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά. Επίσης Θα είναι διπλάσια η προσαύξηση (20% αντί 10%) για κάθε παιδί.

 

«Οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, αποτελούν απειλή για την ανάκαμψη, ειδικά οι αυξήσεις στην ενέργεια, συνιστούν μια ενεργειακή κρίση. Κρίση ευρωπαϊκή, αλλά και παροδική. Κρίση όμως οξεία που έχει μεγαλύτερη ένταση και έκταση σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Η οποία προκαλεί σημαντικό βάρος στα νοικοκυριά. Αυτή η κρίση αναδεικνύει μια νέα πρόκληση για την Ελλάδα και τα κράτη μέλη της ΕΕ», είπε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας και στη συνέχεια ανακοίνωσε τις δράσεις για τη στήριξη των πολιτών.

 

Τόνισε ότι, το κονδύλι για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος θα φτάσει τα 326 εκατ. ευρώ και για το επίδομα θέρμανσης τα 168 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα οι συνολικές κυβερνητικές παρεμβάσεις να είναι ύψους 500 εκατ. ευρώ.

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε:

 

Επιδότηση στα 60 ευρώ από 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα δηλαδή 18 ευρώ ανά κιλοβατώρα το μήνα αντί 9 ευρώ που είχε αρχικά ανακοινωθεί
80 ευρώ για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου 24 ευρώ το μήνα
Ειδικά για τους καταναλωτές φυσικού αερίου έκπτωση 15%.

 

Οι αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

 

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεοδωρος Σκυλακάκης, εξειδίκευσε τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης. Συγκεκριμένα, όπως είπε, το επίδομα διευρύνεται και στο ύψος και τον αριθμό των δικαιούχων.

 

Αναλυτικότερα, το επίδομα:

Αυξάνεται για μια μέση οικογένεια κατά 59% και φτάνει το 68%.
Το επίδομα αυξάνεται από τα 220 στα 300 ευρώ.
Το επίδομα για κάθε παιδί προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε παιδί. Το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750 ευρώ.

 


Στο κέντρο της Αθήνας για μία τετραμελή οικογένεια το επίδομα θα ανέλθει στα 186 ευρώ, ενώ για μία αντίστοιχη οικογένεια στη Θεσσαλονίκη στα 299 ευρώ και στην Κοζάνη στα 469 ευρώ, ενώ στη Φλώρινα προσεγγίζει τα 500 ευρώ.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας