Από σήμερα οι νέες χρεώσεις για αναλήψεις σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας -Πότε φτάνει τα 5 ευρώ Κύριο

Από σήμερα οι νέες χρεώσεις για αναλήψεις σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας -Πότε φτάνει τα 5 ευρώ

Νέες χρεώσεις ισχύουν από σήμερα, 22 Ιουλίου 2019, για τις αναλήψεις από ΑΤΜ με τη χρήση κάρτας -χρεωστικής ή πιστωτικής- άλλης τράπεζας.

Η νέα τιμολόγηση των προμηθειών για τις συναλλαγές από τα ΑΤΜ θα εφαρμοστεί με διαφορετική πολιτική από κάθε τράπεζα, ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και το επιχειρηματικό πλάνο κάθε πιστωτικού ιδρύματος.

Από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία για τις νέες χρεώσεις στις συναλλαγές μέσω «τρίτων» ΑΤΜ προκύπτει ότι θα ξεκινούν από το 1,3 ευρώ για ανάληψη έως 150 ευρώ, ενώ θα φτάνουν τα 5 ευρώ για συναλλαγή σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης.

Ο γενικός κανόνας που φαίνεται να εφαρμόζουν οι ελληνικές τράπεζες για τις αναλήψεις (συναλλαγές) σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης είναι η χρέωση 1% επί του ποσού, ξεκινώντας από ελάχιστη χρέωση 3 ευρώ και φθάνοντας έως τα 5 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις αναλήψεις ποσών, στα ΑΤΜ, από 160 μέχρι τα 250 ευρώ, κάθε συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα κοστίζει πλέον από 1,40 έως 1,60 ευρώ.

Οι διοικήσεις των τραπεζών εκτιμούν ότι με τη νέα τιμολογιακή πολιτική για τις συναλλαγές σε ΑΤΜ άλλου πιστωτικού ιδρύματος οι πελάτες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών, στο δίκτυο της τράπεζάς τους. Τα πιστωτικά ιδρύματα χαρακτηρίζουν τις αναλήψεις μέσω χρεωστικών καρτών ως τον πλέον προσιτό τρόπο συναλλαγής για τους πελάτες, που, ταυτόχρονα, βοηθά στο περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί οδηγίες για το τί θα ισχύσει για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν ΑΤΜ όλων των τραπεζών, με συνέπεια οι πολίτες -κυρίως συνταξιούχοι- να είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν τις νέες χρεώσεις.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας