Προς νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» με 2 δισ. ευρώ – Και για ζευγάρια 40-50 ετών Κύριο

03 Ιουν 2024
Προς νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» με 2 δισ. ευρώ – Και για ζευγάρια 40-50 ετών

«Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα “Σπίτι μου” πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς ύψους κοντά στα 2 δισ. ευρώ. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διευρύνει την περίμετρο των ωφελούμενων. Για παράδειγμα να πάμε σε ζευγάρια που είναι από 40 έτη έως και 50 έτη τα οποία είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα Σπίτι μου. Ήταν ζευγάρια εν πολύς που πλήρωσαν την οικονομική κρίση » σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό αυτή την στιγμή γιατί απαιτείται μια διαπραγμάτευση για αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα πετύχουμε το στόχο μας .Και θα μπορούμε να κάνουμε ένα νέο... ένα πολύ μεγαλύτερο πρόγραμμα ” Σπίτι μου” με πολλούς περισσότερους ωφελούμενους» συμπλήρωσε.

 

Και μίλησε για τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος ” Σπίτι μου”. «Το πρόγραμμα ” Σπίτι μου” ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Συναντώ συχνά ζευγάρια – νέους συμπολίτες μας που μου λένε: Μπαίνουμε στο σπίτι μας και το αποκτούμε πληρώνοντας μια δόση στεγαστικού δανείου. Η δόση αυτή είναι χαμηλότερη από όσο θα πλήρωναν εάν νοίκιαζαν το αντίστοιχο σπίτι. Και τελικά το σπίτι είναι δικό τους » είπε.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας