26 Ιανουαρίου τρακτέρ από Κεντρική Μακεδονία στους δρόμους Κύριο

26 Ιανουαρίου τρακτέρ από Κεντρική Μακεδονία στους δρόμους

Την απόφαση να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους αποφάσισαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Σίνδο.

 

 


Την απόφαση να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους αποφάσισαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Σίνδο.

 

 

 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι: Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Χαλκηδόνας, Αγροτικός Σύλλογος Πέλλας, Αγροτικός Σύλλογος Χαλκιδικής, Αγροτικός Σύλλογος Κιλκίς, Αγροτικός Σύλλογος Σερρών, Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, Σύλλογος Παιονίας Κιλκίς.

 

 

 

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, κατά τη σύσκεψή τους, αποφάσισαν να βγάλουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους στις 26 Ιανουαρίου. Παράλληλα, στόχος είναι η κάθοδος τον τρακτέρ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκειας της 30ης Έκθεσης Agrotica, που θα πραγματοποιηθεί από τις 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024 στη ΔΕΘ.

 

 

 

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας, Γιώργος Σιδηρόπουλος, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης για τους αγρότες. Στις 26 Ιανουαρίου βγάζουμε τα τρακτέρ στο δρόμο. Την 1η Φεβρουαρίου θα πάνε τα τρακτέρ έξω από την Έκθεσης της Agrotica στην Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Το κόστος παραγωγής είναι αυξημένο και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Επίσης με τη νέα ΚΑΠ προσπαθούν να μην πάρουν τις ενισχύσεις οι παραγωγοί. Υπάρχει απώλεια εισοδήματος και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα έξοδά μας.

 

 

 

Από την πλευρά του ο ΕΛΓΑ ουσιαστικά για το 2023 δεν έχει πληρώσει αποζημιώσεις στους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας. Προεκλογικά μας έλεγαν ότι θα αποζημιώνει λίγους μήνες μετά την συγκομιδή. Τώρα μας χρωστά αποζημιώσεις από το 2022».  

 

 

 

Αντίστοιχα συντονίζονται οι αγρότες και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Αυτό που απαιτούν είναι να στηριχτεί το εισόδημά τους που υπέστη βαρύτατο πλήγμα.

 

 

 

Όπως έχουμε αναφέρει στον ΑγροΤύπο, οι αγρότες της Καρδίτσας βγάζουν, σήμερα Δευτέρα (15 Ιανουαρίου), τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών.

 

 

 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, οργάνωσε σύσκεψη το Σάββατο (13 Ιανουαρίου) στον Ριζόμυλο. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ριζομύλου καλεί τους αγρότες της περιοχής να βγάλουν τα αγροτικά τους μηχανήματα, σήμερα Δευτέρα (15 Ιανουαρίου), στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου Λάρισας στο ύψος του Ριζομύλου και να συμμετέχουν στην μηχανοκίνητη πορεία που θα γίνει στην πόλη του Βόλου, την Τρίτη (16 Ιανουαρίου).

 

 

 

Τρακτέρ έχουν βγει στην πλατεία Επανομής Θεσσαλονίκης, ενώ τις επόμενες μέρες θα βγουν τρακτέρ και σε άλλα χωριά με πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου - Βόνιτσας αποφάσισαν τη Δευτέρα (22 Ιανουαρίου) να γίνουν δύο συγκεντρώσεις, μια στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και η άλλη στον κόμβο της διασταύρωσης της Βόνιτσας με Λευκάδα.

 

 

 

Ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα (15 Ιανουαρίου) στη Νάουσα και καλεί σε συμμετοχή όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα, αγρότες και κτηνοτρόφους από Ημαθία και Πέλλα.

 

 

 

Επίσης ο Αγροτικός Σύλλογος Γρεβενών αποφάσισε κινητοποίηση την Δευτέρα (15 Ιανουαρίου) με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

 

 

 

Στην Σάμο, την Τετάρτη (17 Ιανουαρίου), οι αγρότες βγαίνουν στον δρόμο, μετά από κάλεσμα από τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο και αγωνιστικό ραντεβού έξω από την Περιφέρεια στο Βαθύ.

 

 

Πηγή: www.agrotypos.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας