Αγρότες: Τα τρακτέρ στο Σύνταγμα – «Πολέμα σου πίνουνε το αίμα» - «Χωρίς εμάς τί θα φας;»

Αγρότες: Τα τρακτέρ στο Σύνταγμα – «Πολέμα σου πίνουνε το αίμα» - «Χωρίς εμάς τί θα φας;»

Πάνω από 200 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έφτασαν στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της χώρας - Τι ζητούν - «Χωρίς εμάς τί θα φας;» και «no farmers, no food, no future» τα βασικά τους συνθήματα

 

Περίπου έξι χιλιάδες αγρότες δίνουν το παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο

 

Με συνθήματα και πανό για την επαγγελματική τους επιβίωση, αλλά και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για το σύνολο της κοινωνίας, χιλιάδες αγρότες δίνουν το παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

 

Οι Έλληνες αγρότες, μετά από περίπου ένα μήνα στα μπλόκα, όπως και οι συνάδελφοί τους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επέλεξαν να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που έφτασαν στην Αθήνα ξεπερνούν τα 200.

 

Το συλλαλητήριο, πραγματοποιείται συντεταγμένα και σε απόλυτη συνεννόηση με την αστυνομία, προκειμένου να περιορισθούν όσο γίνεται οι συνέπειες στη λειτουργία της πόλης.

 

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- να δώσει κάτι παραπάνω στους αγρότες και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να προκύψει σήμερα κάποια εξέλιξη ή επόμενο βήμα στο άτυπο μπρα ντε φερ ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ισορροπία δυνάμεων θα διατηρηθεί ενόσω η κυβέρνηση θα «ξεψαχνίζει» παροχές και μέτρα με ενδεχομένως μικρό δημοσιονομικό κόστος-αποτύπωμα, το οποίο εν ευθέτω χρόνο θα ρίξει στο τραπέζι της διαβούλευσης με τους αγρότες, παίρνοντας και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας