ΕΒΖ:Στην Αθήνα τευτλοπαραγωγοί για συνάντηση με τον υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου Κύριο

ΕΒΖ:Στην Αθήνα τευτλοπαραγωγοί για συνάντηση με τον υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Η στήριξη της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου , στην

Αθήνα, οι εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου. Στη συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 το μεσημέρι, αναμένεται να δώσει το «παρών» ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), Παναγιώτης Αλεξάκης, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Η επταμελής αντιπροσωπεία των τευτλοπαραγωγών θα αναχωρήσει για την ελληνική πρωτεύουσα απόψε, ενώ τονίζεται ότι συνάδελφοί τους θα παραμείνουν στο γραφείο διοίκησης της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη, όπου και έχουν «κατασκηνώσει» από την περασμένη Τετάρτη, με στόχο να μην αποχωρήσουν, μέχρις ότου εξοφληθούν το ποσό των 10,2 εκατ. ευρώ για την ποσότητα των τεύτλων που παρέδωσαν στη βιομηχανία το 2017.

Οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί θέλουν να ακούσουν «με τα ίδια τους τα αυτιά», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παραγωγός Σερρών, Χρήστος Βαρούτης, τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο κ. Αποστόλου σχετικά με την καταβολή του μεγαλύτερου μέρους της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τα τεύτλα της περσινής σεζόν άμεσα, να πληροφορηθούν για το τι μέλλει γενέσθαι για την φετινή, αλλά και να πάρουν απαντήσεις για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει κάποιας μορφής νέα στήριξη της παραγωγής, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, στα πρότυπα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Πάντως, όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις της διοίκησης της ΕΒΖ, εντός της εβδομάδας οι τευτλοπαραγωγοί αναμένεται να πληρωθούν μέρος των οφειλομένων από τη βιομηχανία, ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας