Επιτροπή Βιομηχανικού Ροδάκινου: Παραγωγή μειωμένη 40% -Τιμές στα επίπεδα του 2021 Κύριο

Επιτροπή Βιομηχανικού Ροδάκινου: Παραγωγή μειωμένη 40% -Τιμές στα επίπεδα του 2021

Σήμερα 27 Ιουλίου 2023 συνεδρίασε η επιτροπή στα γραφεία του Α.Σ. Μελίκης


Μετά την ενημέρωση του προέδρου κου Φαρμάκη για τις εξελίξεις των επαφών με την ένωση κονσερβοποιών Ελλάδος συζητήθηκε και αναλύθηκαν οι νέες συνθήκες που επιβεβαιώνουν τις πολύ μειωμένες ποσότητες βιομηχανικών ροδακινων.

Αναθεωρούνται όλες οι προηγούμενες προβλέψεις για μείωση παραγωγής με νέα υπόθεση πρόβλεψης για μείωση πλέον 40%. Επίσης εξετάστηκε το υπέρογκο κόστος παραγωγής το οποίο εκτοξεύτηκε τα τελευταία 2 χρόνια. Για τους παραγωγούς οι τελικές ποσότητες που θα μεταποιηθούν το 2023 προβλέπουμε οτι θα είναι μικρότερες απο το 2021.

Πιστεύουμε ακράδαντα οτι οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν όλα τα περιθώρια να διεκδηκήσουν απο την αγορά ανάλογες αξίες τιμών όπως το 2021. Συμπερασματικά καταλήξαμε οι τιμές για φέτος πρεπει να κυμανθούν στα επιπεδα των τιμών του 2021. Η βιομηχανία αναλογιζόμενη με μεγάλη ευθύνη το παρόν και μέλλον της καλλιεργειας πρέπει να δημιουργήσει συνθήκες τιμών για την συνέχεια της καλλιέργειας. Πρέπει να κατανοήσει την αναγκαιότητα της χρονιάς προκειμένου να υπάρξει ελπίδα.!

 

Από την Εθνική Επιτροπή Βιομηχανικού Ροδακινου

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας