Η Royal Sugar Ε.Π.Ε. κατέθεσε πρόταση εξαγοράς του εργοστασίου της Ε.Β.Ζ ΑΕ στις Σέρρες

06 Απρ 2016
Η Royal Sugar Ε.Π.Ε. κατέθεσε πρόταση εξαγοράς του εργοστασίου της Ε.Β.Ζ  ΑΕ στις Σέρρες

Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η διοίκηση της Royal Sugar EΠΕ με μέλη της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις αναφορικά με την πρόταση που κατέθεσε επίσημα η επιχείρηση της Θεσσαλονίκης, για την εξαγορά του

εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στις Σέρρες.

Το παραπάνω επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Sugar ΕΠΕ, Χρήστος Καραθανάσης. «Η μεγαλύτερη επιθυμία της Royal Sugar είναι να παραμείνουν ανοιχτά και να εξυγιανθούν όλα τα εργοστάσια της ΕΒΖ», ενώ απαντώντας σε ερώτηση τόνισε, «τo εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Σερβία είναι ότι το πιο κερδοφόρο έχει αυτή τη στιγμή η βιομηχανία, γεγονός που προκύπτει και από το παραγωγικό κόστος που εμφανίζουν».

Αναφορικά με την πρόταση ενδιαφέροντος που κατάθεσε η Royal Sugar EΠΕ για την εξαγορά του εργοστασίου της ΕΒΖ στις Σέρρες, ο κ. Καραθανάσης υπογραμμίζοντάς μας ότι για τρίτη χρονιά φέτος παραμένει κλειστό, σημείωσε χαρακτηριστικά, «έχουμε έτοιμο το business plan για τη λειτουργία του και πρόθεσή μας είναι να μην δουλέψουμε μόνο το τεύτλο, αλλά και την ακατέργαστη ζάχαρη, κρατώντας έτσι ανοιχτή τη μονάδα για όλο το χρόνο».

Μεταξύ άλλων, στην πρόταση που κατατέθηκε, δηλώνεται ξεκάθαρα η διάθεση στήριξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, διασφαλίζοντας τουλάχιστον 120 θέσεις μόνιμης εργασίας και 60 εποχιακές. Επιπλέον, ο κ. Καραθανάσης σημείωσε, «η ζάχαρη είναι ένα προϊόν μέγιστης εθνικής και στρατηγικής σημασίας και πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια».

Ενδεικτικά ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες, οπότε και οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί έχουν κάνει κατάληψη στα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (που καλύπτει το 48% της εγχώριας αγοράς) σε Πλατύ, Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα, η τιμή ανά τόνο στη χώρα μας ακολουθεί σημαντικά ανοδικά πορεία, τη στιγμή που διεθνώς βρίσκεται σε φθίνουσα τροχιά.

Η εταιρεία Royal Sugar Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2013 με κύριο αντικείμενο το χονδρικό εμπόριο ζάχαρης, ειδών ζαχαροπλαστικής και άλλων τροφίμων. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 4.500 τ.μ., στο 9ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, στη δημοτική ενότητα Σίνδου του Δήμου Δέλτα, στα όρια της βιομηχανικής ζώνης του νομού.

Η Royal Sugar, όπως η ίδια αναφέρει, έχει την επίσημη και πλήρη στήριξη-μεταξύ άλλων των-τοπικής ένωσης αγροτών, τοπικού εμπορικού συλλόγου, Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών (Ο.Ε.Β.Ε.Σ), Σωματείου μεταφορέων Θεσσαλονίκης, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών. Σημειώνεται ότι η Royal Sugar δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο τροφίμων και κατέχει σημαντικό μερίδιο πωλήσεων στην ελληνική αγορά ζάχαρης.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας