Εκτεταμένες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στο Δήμο Αλεξάνδρειας (φώτο-βίντεο) Κύριο

Εκτεταμένες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στο Δήμο Αλεξάνδρειας (φώτο-βίντεο)

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν σε αγροτικές περιοχές του δήμου Αλεξάνδρειας όπως και ιδιαίτερα σε καρποφόρα δέντρα από τον δυνατό αέρα και την έντονη βροχόπτωση από τη χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε το νομό Ημαθίας.

Πιο συγκεκριμένα καταστράφηκαν παραγωγές ροδάκινων και μήλων σε χωριά όπως το Νησί και η Αγκαθιά Ημαθίας ενώ πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν από την ανεμοθύελλα, καλό θα ήταν τα αρμόδια όργανα του ΕΛΓΑ να προσέλθουν το γρηγορότερο στις πληγείσες περιοχές ώστε να καταγράψουν το μέγεθος της εκτεταμένης καταστροφής.

Το πρωί της Πέμπτης 11ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, σύσκεψη, παρόντων των εκλεγμένων βουλευτών Λάζαρου Τσαβδαρίδη και Τάσου Μπαρτζώκα, καθώς και μελών του αγροτικού συλλόγου Βέροιας. Ο κ. Καλαϊτζίδης, μετά την εισήγηση των τριών δημάρχων της Ημαθίας, αποφάσισε να κηρύξει το «νομό» σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία των αγροτών, μαζί με τον κ. αντιπεριφερειάρχη και τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ημαθίας θα μεταβούν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, για να βρουν τρόπους, ώστε, πέραν της αποζημίωσης στη φετινή παραγωγή, να υπάρξει τρόπος αποζημίωσης του φυτικού κεφαλαίου, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές, αλλά και των αγροτικών εγκαταστάσεων.

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας