Μαζική η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Λουτρό Ημαθίας - Αγανακτισμένοι οι αγρότες - Θέμα επιβίωσης οι αποζημιώσεις(φωτο-βίντεο) Κύριο

Μαζική η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Λουτρό Ημαθίας - Αγανακτισμένοι οι αγρότες - Θέμα επιβίωσης οι αποζημιώσεις(φωτο-βίντεο)

Μαζική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ από τους Αγρότες του Λουτρού Ημαθίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Βαϊων.

 

Μεγάλες οι γεωργικές καλλιέργειες, κυρίως δενδρώδεις, που επλήγησαν στον νομό Ημαθίας και ιδιαίτερα στην Τ.Κ. Λουτρού από τον παγετό αλλά και από τη χαλαζόπτωση της περασμένης εβδομάδας, και ενώ οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ «έπιασαν» ήδη δουλειά, οι παραγωγοί δηλώνουν πως βρίσκονται σε απόγνωση αφού η ζημιά της παραγωγής βρίσκεται στο 100% και πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης τους.

 

«Αν δεν αποζημιωθούμε άμεσα από τον ΕΛΓΑ και συνεχιστεί η ίδια τακτική με την καταβολή των αποζημιώσεων, τότε δεν χάνουμε μόνο τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, αλλά πολλοί από εμάς, και την επόμενη»

 

«Πρέπει επιτέλους η αποζημίωση να μας καταβάλλεται όταν τη χρειαζόμαστε περισσότερο και όχι με καθυστέρηση και κουτσουρεμένη αλλά στο 100%»

 

«Δεν φτάνει να γίνονται άμεσα οι εκτιμήσεις, που γίνονται. Αν δεν καταλάβουν στον ΕΛΓΑ ότι πρέπει οι αποζημιώσεις να δίνονται άμεσα, τότε δεν υπάρχει μέλλον»

 

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις και τα αιτήματα εκπροσώπων των αγροτών. Στην κάμερα του alexandriamou.gr o Λάζαρος Τσιβούλας και Γιώργος Κατσαρός:

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας