Ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας για τις αποζημιώσεις de minimis Κύριο

Ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας για τις αποζημιώσεις de minimis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ de minimis

 

Ο Σύλλογος μας ξεκίνησε έναν αγώνα εδώ και πέντε μήνες, ώστε αφ ενός να αποζημιωθούν οι παραγωγοί μας, από τις ζημίες που προέκυψαν από τις άκαιρες και έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού του 2022, και αφ ετέρου να δικαιωθούν όλοι οι αγρότες του ποσού των 72€ ανά στρέμμα όπως πληρώθηκαν από το Ταμείο Κρίσης της Ε.Ε. οι συνάδελφοί μας, μέλη των Ομάδων Παραγωγών εξ αιτίας των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία .

 

Για το θέμα λοιπόν των βροχοπτώσεων κινητοποιηθήκαμε άμεσα και με παραστάσεις στο Υπουργείο αλλά και με κινητοποιήσεις στον κόμβο της Κουλούρας διεκδικήσαμε μια δίκαιη αποζημίωση για όλα τα προιόντα που επλήγησαν.

 

Για το θέμα των 72€/ ανά στρέμμα επίσης κινητοποιηθήκαμε άμεσα και την πρώτη ημέρα κιόλας επισκεφθήκαμε μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαιτζίδη τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα όπου του εκφράσαμε την απαίτησή μας , να καλυφθεί το σύνολο των παραγωγών και το σύνολο των προιόντων από το συγκεκριμένο ταμείο (Ταμείο Κρίσης της Ε.Ε.)

 

Μετά απ όλα αυτά βγήκαμε σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας δυναμικά μια δίκαιη στήριξη του εισοδήματός μας ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις βιοτικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.

 

Θεωρούμε πως ότι κερδήθηκε μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα των αγώνων των Αγροτών .

 

Βεβαίως και οι προχθεσινές εξαγγελίες δεν καλύπτουν τον στόχο που είχαμε θέσει. Βεβαίως και οι απαιτήσεις μας είναι μεγαλύτερες σε ότι αφορά τα ποσά, αλλά και την προσθήκη και τα άλλων προιόντων που επλήγησαν (κεράσια, δαμάσκηνα κλπ) καθώς και όλους τους αγρότες ισοδύναμα από καθολικές ζημίες και κρίσεις χωρίς διαχωρισμούς.

 

Φαίνεται ξεκάθαρα πως τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς διασπάσεις και αποπροσανατολισμούς, χωρίς άγονη κριτική . Με κοινούς και μεγάλους αγώνες. Καλούμε τους αγρότες σε συμμετοχή και επαγρύπνηση.

 

Βεβαίως και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρις ότου δικαιωθούμε απόλυτα .

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας