Οι αγρότες αποφάσισαν: Την Τρίτη με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Κλείνουν τελωνεία και λιμάνια Κύριο

Οι αγρότες αποφάσισαν: Την Τρίτη με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Κλείνουν τελωνεία και λιμάνια

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, έχοντας λάβει το μήνυμα από την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, πέραν εκείνων που αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός.

 

Στην πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των συντονιστικών επιτροπών στη Νίκαια της Λάρισας «κλείδωσε» η απόφαση για κάθοδο με τα τρακέρ στην Αθήνα και συλλαλητήριο. Παράλληλες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις, ενώ μπλόκα θα στηθούν σε οδικές αρτηρίες.

 

Την ερχόμενη Τρίτη (20.02.24), με την 15μελη επιτροπή να στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν ουσιαστικά τα αιτήματά τους.

 

Ακόμα, όσοι μείνουν πίσω, θα προχωρήσουν σε παράλληλες δράσεις σε τελωνεία και λιμάνια σε διάφορα σημεία της χώρας για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση. Οι αγρότες εξηγούν πως δεν τους βρίσκει σύμφωνους - βάσει των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση - ο διαχωρισμός σε συνεταιρισμένους και μη για ληξιπρόθεσμες ή μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Οι αγρότες θέλουν να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα τα τρακτέρ τους τουλάχιστον για 24 ώρες. Το πόσα τρακτέρ θα μπουν στην Αθήνα και πόσο θα μείνουν θα οριστικοποιηθεί σε συνάντηση που θα γίνει με την αστυνομία έως την Δευτέρα.

 

Η απόφαση ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία, μετά από πολύωρες συζητήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των συντονιστικών επιτροπών και της 15μελούς επιτροπής τάχθηκε υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.ώσπου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας