Πάνε τρακτέρ στην Agrotica - Ξεκίνησε το κλείσιμο δρόμων

Πάνε τρακτέρ στην Agrotica - Ξεκίνησε το κλείσιμο δρόμων

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε πολλές χώρες της Ευρώπης υποχρεώνουν την ΕΕ αύριο να συζητήσει στη Σύνοδο Κορυφής την κρίση που έχει ξεσπάσει στον κλάδο - Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της Agrotica.

 

 


Απόβαση των αγροτών με τα τρακτέρ τους από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αναμένεται σήμερα, Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 30ης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν στο πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ, όπου και θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της Agrotica, μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν πρόθεση να εμποδίσουν τη δίοδο των επισκεπτών της έκθεσης, ούτε και να επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

 

 

 

Αγρότες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα

 

 


Μεταξύ των καλλιεργητών που θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ τους στο Νότιο Τόξο της έκθεσης, συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι του πρωτογενή τομέα από τις Σέρρες, την Ημαθία, την Πιερία, τον Λαγκαδά, τη Χαλκιδική και την Επανομή.

 

 

 

Τονίζεται δε, ότι πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι θα έρθουν με τα αγροτικά οχήματά τους από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα, αν και ακόμη και δεν έχει οριστικοποιηθεί η ώρα υλοποίησής του.

 

 

 

Κομισιόν

 

 


Πυροσβεστική παρέμβαση επιχειρεί η Κομισιόν εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής, καθώς εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Μεταξύ άλλων, προτείνει μέτρα για τον περιορισμό των εισαγωγών γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία, αλλά και να επιτραπεί στους αγρότες να παρεκκλίνουν για έναν χρόνο από κάποιους κοινοτικούς κανόνες.

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να παραταθούν κατά ένα χρόνο οι εξαιρέσεις σε δασμούς που αφορούν σε αγροτικά ουκρανικά προϊόντα, όπως φρούτα και λαχανικά, θέτοντας ταυτόχρονα ένα είδους φρένο σε περίπτωση που παρατηρηθεί αλόγιστη εισαγωγή σε πουλερικά, αυγά και ζάχαρη.

 

 

Ωστόσο, αυτό ήταν ένα μέτρο το οποίο δεν χαροποίησε ιδιαίτερα μια μερίδα κρατών μελών – μεταξύ των οποίων και η Γαλλία.

 

 

 

«Θέλουμε αποδείξεις με έργα και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις»

 

 


«Είμαστε στη Λάρισα, στο μπλόκο του Τυρνάβου, ζητάμε να βρεθεί ένας τρόπος να απομακρυνθούν τα νερά, να αποζημιωθούμε για τις ζημιές που έχουμε πάθει στον πάγιο εξοπλισμό, να μας δώσουν το συμπληρωματικό ποσό από τις ζημιές που πάθαμε το 2023 και να μας βγάλουν ένα πρόγραμμα για να έχουμε την απώλεια εισοδήματος για όσα χρόνια δεν καλλιεργούμε», είναι τα αιτήματα των αγροτών στη Θεσσαλία όπως περιέγραψε ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού «ΘΕΣ ΓΗ», Βαγγέλης Παναγιώτου, στο Newsbomb.gr.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας