Στο πλευρό των αγροτών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης

23 Ιαν 2017
Στο πλευρό των αγροτών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης

Στο πλευρό των αγροτών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους, βρίσκεται διαχρονικά και πέραν των όποιων

κυβερνήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης. Στον χαιρετισμό του στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια από τον οικείο αγροτικό σύλλογο ,το πρωί της Δευτέρας 23ης Ιανουαρίου, με την συμπαράσταση των φορέων της περιοχής, ο κ. αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών οποίες πριονίζουν το μοναδικό παραγωγικό κλαδί της ελληνικής οικονομίας, τον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα των αγροτών και όλων των μικρομεσαίων τάξεων δεν έχουν κομματική απόχρωση που είναι κακή όταν είναι μπλε και καλή όταν είναι ροζ και αντιστρόφως.

Ο κ. Καλαϊτζίδης έκανε αναφορά στην φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα, στην αύξηση του καλλιεργητικού κόστους και στο τεράστιο πρόβλημα του ρωσικού εμπάργκου, που καταστρέφει την τοπική παραγωγή ροδακίνου. Ακολουθεί η ομιλία του κ. αντιπεριφερειάρχη.

Συνάδελφοι αγρότες,
Φίλες και φίλοι,
Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παράνοια των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, οι οποίες πριονίζουν το μοναδικό παραγωγικό κλαδί της ελληνικής οικονομίας, τον πρωτογενή τομέα.
Για μια ακόμη φορά η «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα και όλοι εμείς οι συνεργάτες του στεκόμαστε στο πλευρό σας, υποστηρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων σας.

Τα προβλήματα των αγροτών και όλων των μικρομεσαίων τάξεων δεν έχουν κομματική απόχρωση που είναι κακή όταν είναι μπλε και καλή όταν είναι ροζ και αντιστρόφως.
Στη σημερινή βέβαια συγκέντρωση λείπουν όλοι αυτοί που το 2014 και πριν σας χτυπούσαν την πλάτη. Σήμερα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Γιατί πώς μπορείς να δικαιολογήσεις την αύξηση του ΦΠΑ των γεωργικών εφοδίων από το 13 στο 24%, την άγρια καταλήστευση του ήδη πενιχρού αγροτικού εισοδήματος, με παλαβούς φορολογικούς συντελεστές , προκαταβολές φόρου και δυσθεώρητες ασφαλιστικές εισφορές.
Προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου βρεθήκαμε και θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας, αδιαφορώντας για το ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία.
Στηρίζουμε λοιπόν και σήμερα τον δίκαιο αγώνα σας, όπως στηρίζουμε και τον αντίστοιχο αγώνα των εμπόρων, των επαγγελματιών που καταστρέφονται από την φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα, την ίδια ώρα που χιλιάδες υμέτεροι διορίζονται από το κράτος των Αθηνών.
Την ίδια ώρα που και αυτή η κυβέρνηση ποιεί την νήσσαν , μη προτάσσοντας βέτο στις Βρυξέλλες για τις κυρώσεις προς την Ρωσία, με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει ως περιοχή τεράστιο εισόδημα από τις πωλήσεις ροδάκινου.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Εύχομαι οι κινητοποιήσεις που ξεκινούν σήμερα από εδώ τη Βέροια, να έχουν σταθερό ενωτικό προσανατολισμό και να στοχεύσουν στο μαλακό υπογάστριο των κυβερνώντων.
Το οποίο δεν είναι ούτε η Κουλούρα, ούτε η Αλεξάνδρεια, ούτε η Νάουσα. Αλλά η Αθήνα.
Καλή δύναμη στον αγώνα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας