Συνάντηση Σκρέκα με Τευτλοπαραγωγούς - Ζητείται άμεσα λύση για την ΕΒΖ Κύριο

Συνάντηση Σκρέκα με Τευτλοπαραγωγούς - Ζητείται άμεσα λύση για την ΕΒΖ

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να βρεθεί λύση προκειμένου να απορροφηθεί η φετινή καλλιέργεια

Την πόρτα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνου Σκρέκα, στα χέρια του οποίου περνά πλέον η καυτή πατάτα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, χτύπησαν σήμερα εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση για την επόμενη ημέρα καθώς καλλιέργησαν τεύτλα, αφού πείσθηκαν πως θα κλείσει το πολυθρύλητο deal Τράπεζας Πειραιώς και επενδυτικού fund "Innovation Brain", που είχε επανειλημμένα υποσχεθεί πως θα χρηματοδοτήσει τη φετινή καμπάνια.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προέκυψε με αποτέλεσμα η ΕΒΖ να εμφανιστεί, προ ημερών, στο δικαστήριο, προκειμένου να ενταχθεί στο άρθρο 106, με το Σχέδιο Εξυγίανσης της Πειραιώς που εφ' όσον εγκριθεί συνεπάγεται, παύση παραγωγικών εργασιών για μία διετία.Σήμερα το μεσημέρι στη συνάντηση τους με τον κ. Σκρέκα, οι εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγων αφού ενημέρωσαν τον υφυπουργό, ζήτησαν να βρεθεί λύση για τη φετινή καλλιέργεια που ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σκρέκας, αν και δεν δεσμεύτηκε για οτιδήποτε, δήλωσε πως θα προσπαθήσει να βρει λύση μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει και νέο ραντεβού.Σύμφωνα με πληροφορίες, τευτλοπαραγωγοί έχουν προσεγγίσει τον πρόεδρο της Royal Sugar, Χρήστο Καραθανάση και του ζητούν να αναλάβει αυτός να λειτουργήσει το εργοστάσιο στο Πλατύ, για την επεξεργασία των τεύτλων.Σημειώνεται πως η φετινή καλλιέργεια αφορά περισσότερα από 17.000 στρέμματα, με την τιμή να διαμορφώνεται από 30 έως 45 ευρώ τον τόνο.
Πηγή: https://www.voria.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας