Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη Βιολογική Γεωργία

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη Βιολογική Γεωργία

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στη Βιολογική Γεωργία,

του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαρτίου 2022.

 

Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 490 εκατ. ευρώ και αφορά στη στήριξη:

 

-Επιλέξιμων αροτραίων καλλιεργειών, 116 εκατ. ευρώ.-Επιλέξιμων μόνιμων καλλιεργειών, κηπευτικών, αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, 210 εκατ. ευρώ.

 

-Επιλέξιμων εκτροφών βοοειδών και αιγοπροβάτων, 130 εκατ. ευρώ.-Επιλέξιμων κατεχόμενων κυψελών και παραφυάδων, 34 εκατ. ευρώ.

 

Οι ενισχύσεις χορηγούνται ετησίως, ανά εκτάριο γεωργικής έκτασης ή ανά αριθμό κατεχόμενων κυψελών/παραφυάδων, για την περίπτωση των μελισσοσμηνών, για να αποζημιώνουν τους δικαιούχους για και το διαφυγόν εισόδημα και τις πρόσθετες δαπάνες ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που ανελήφθησαν.

 

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση στήριξης σε όσες δράσεις του Μέτρου 11 επιθυμεί.Δείτε την πρόσκληση: https://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=5506

 

Δείτε απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα για το Μέτρο 11 - Βιολογική Γεωργια: http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Biologika/2021/metro11_erothseis150222.pdf

 

Διευκρινιστικά ερωτήματα για την πρόσκληση μπορούν να αποστέλλονται στο email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας