Αλεξάνδρεια - Έκλεβαν πρόβατα από μαντριά

01 Απρ 2016
Αλεξάνδρεια - Έκλεβαν πρόβατα από μαντριά

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν 5 περιπτώσεις ζωοκλοπών από κτηνοτροφικές μονάδες – ποιμνιοστάσια σε περιοχές των Σερρών και της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ημεδαπών, ηλικίας 24, 31, 33 και 39 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ζωοκλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος και ο 33χρονος δρώντας μαζί το τελευταίο 4μηνο, διέπρατταν συστηματικά κλοπές αιγοπροβάτων, τα οποία μετέφεραν με φορτηγό ιδιοκτησίας τους και είτε τα πωλούσαν αμέσως μετά την κλοπή στον 39χρονο, είτε τα μετέφεραν σε εγκαταλελειμμένο χώρο με σκοπό πάλι να τα πωλήσουν, αποκομίζοντας έτσι παράνομο οικονομικό όφελος.

Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει 5 ζωοκλοπές, έχοντας αφαιρέσει συνολικά 143 αιγοπρόβατα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται στις 13.700 ευρώ, ενώ σε μία περίπτωση εξακριβώθηκε και η συμμετοχή του 24χρονου.

Τα περισσότερα από τα αιγοπρόβατα βρέθηκαν σε περιοχή της Δράμας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νευροκοπίου, σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 39χρονου, καθώς και σε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο που χρησιμοποιούσαν ο 31χρονος και ο 33χρονος σε περιοχή των Σερρών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω φορτηγό που χρησιμοποιούσαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας