Απάτη μέσω πλαστού e-mail τράπεζας και μέσω αγγελίας Κύριο

Απάτη μέσω πλαστού e-mail τράπεζας και μέσω αγγελίας

Τα χρήματα είχαν μεταφερθεί στον λογαριασμό ενός αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου
«Μαύρα» Χριστούγεννα είχε κάνει κάτοικος της Νάουσας, ο οποίος δέχθηκε την παραμονή ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που δήθεν προερχόταν από την τράπεζα στην οποία διατηρεί λογαριασμό,με το οποίο τον ενημέρωνε ότι η τραπεζική του κάρτα έχει τεθεί σε αναστολή.

 

Σύμφωνα με το e-mail, για να «ξεπαγώσει» η κάρτα έπρεπε να επικαιροποιήσει τα προσωπικά του στοιχεία σε έναν σύνδεσμο που περιείχε. Όταν, όμως, έκανε την καταχώριση, εξαφανίστηκαν από τον λογαριασμό του 985 ευρώ.

 

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, διαπιστώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι τα χρήματα είχαν μεταφερθεί στον λογαριασμό ενός αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

 

Απάτη μέσω αγγελίας στην Πιερία

 

Θύμα «μαϊμού» ηλεκτρονικής αγγελίας που είχε αναρτήσει άγνωστος σε σελίδα αγοραπωλησιών στο διαδίκτυο είχε πέσει ένας κάτοικος της Πιερίας, όταν επικοινώνησε με τον φερόμενο ως πωλητή ενός οχήματος και συμφώνησαν να του καταβάλει 1.100 ευρώ για την αγορά του.

 

Ο επίδοξος αγοραστής κατέθεσε τα χρήματα στις 25 Νοεμβρίου, αλλά αυτοκίνητο δεν... είδε και υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Κατερίνης. Από την έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία ενός Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας