Εφημερίες Φαρμακείων 5-1-2026
Εφημερίες Φαρμακείων : Αλεξάνδρεια - Βέροια - Νάουσα 5/1/2026
Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών – Η πρόγνωση για τα Θεοφάνεια
Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το βράδυ στη δυτική Στερεά.
Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 7, στο Ιόνιο και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
Αρναούτογλου: Η τάση του καιρού μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου
Σε νέα ενημέρωση για την εξέλιξη του καιρού προχώρησε ο Σάκης Αρναούτογλου.
Συγκεκριμένα, σε βίντεο του στο κανάλι του στο YouTube, ο έμπειρος προγνώστης ανέφερε πως η Δευτέρα θα κυλήσει με συννεφιά και υγρασία σε αρκετές περιοχές της χώρας. Προς το βράδυ θα υπάρξουν κάποια ανοίγματα του καιρού στις νοτιότερες περιοχές της χώρας. Έντονες βροχές θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 18 βαθμούς.
Την ημέρα των Θεοφανείων, οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν στη δυτική και βορειοδυτική χώρα, ενώ προς το βράδυ, κάποιες αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν και στη βόρεια Ελλάδα.
Την Τετάρτη, οι βροχές και οι καταιγίδες διατηρούνται στη δυτική Ελλάδα, ενώ την Πέμπτη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Από το απόγευμα της Πέμπτης θα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και από το πρωί της Παρασκευής ο καιρός θα είναι γενικά καλός, ωστόσο, από τα δυτικά, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας.
Θερμοκρασιακά, ο καιρός μέχρι τουλάχιστον και την Παρασκευή, θα είναι «ήπιος έως και αρκετά ζεστός για την εποχή», σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.
Σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, από τις 10 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, η χώρα θα επηρεαστεί από μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή, όμως στις 13 και 14 του μήνα δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τοπικά 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το βράδυ στη δυτική Στερεά.
Από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη νότια Κρήτη.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6, τοπικά 7 και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής Κρήτης το βράδυ πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 06-01-2026 (ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ)
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 και στο Αιγαίο 7 στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 15 με 17 και τοπικά 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 και τοπικά τους 20 βαθμούς και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-01-2026
Αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτικά Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως στα βόρεια), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 πιθανόν τοπικά έως 9 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 08-01-2026
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-01-2026
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές και στην Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία και από τα βόρεια εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.
Αγρότες: Η απόφαση των μπλόκων για κλιμάκωση από την Πέμπτη - Τη Δευτέρα οι κυβερνητικές αποφάσεις
Τι αποφάσισαν οι αγρότες
Σε 48ωρο αποκλεισμό δρόμων και τελωνείων προχωρούν την Πέμπτη (08/01) και Παρασκευή (09/01) οι αγρότες όλης της χώρας, μετά την απόφαση που πάρθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στα Μάλγαρα.
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους μετά τα Θεοφάνεια, για ένα σαρανταοκτάωρο σε πρώτη φάση, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνέλευση των αγροτικών μπλόκων, στα Νέα Μάλγαρα.
Οι αγρότες θα κλείσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τρακτέρ και οχήματα τον κόμβο του Μπράλου, «κόβοντας την Ελλάδα στα δύο», όπως ανέφεραν στη συνέλευση τους. Ταυτόχρονα, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς στα Τέμπη, κλείνοντας την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στην Εγνατία Οδό και στην Ιόνια Οδό, στη Σιάτιστα στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και στην Πελοπόννησο, στη Νεστάνη. Κλειστά θα είναι και τα Νέα Μάλγαρα. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί και στα τελωνεία και στους σταθμούς διέλευσης, Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα, Εξοχής, Ορμενίου και Κήπων, όπως και σε παράδρομους σε πολλές περιοχές της χώρας.
Θα υπάρξει γενική κλιμάκωση την Πέμπτη και την Παρασκευή και έχει το περιθώριο κυβέρνηση να δώσει λύσεις για να πάμε σε ένα πραγματικό διάλογο, τόνισε ο εκπρόσωπος του μπλόκου του Ε65 Κώστας Τζέλλας και πρόσθεσε: Αν θέλουν αύριο κιόλας μπορούν να μας καλέσουν σε ένα διάλογο ειλικρινή, ουσιαστικό, με λύσεις για να πάμε στα σπίτια μας και να τελειώνει μια και καλή αυτό το 48ωρος αποκλεισμός. Ως πρώτο βήμα. Ο αγώνας δεν σταματάει.
Το μήνυμα που βγήκε σήμερα μέσα από εδώ είναι ότι δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω, δεν φοβόμαστε τίποτα, όσες κι απειλές κι αν μας ρίξουν, είμαστε χαρακωμένοι στους δρόμους, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει, δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης, από το μπλόκο των Νεων Μαλγάρων και συνέχισε: Το μήνυμα είναι ένα. Όχι στη Mercosur. Βγήκε μέσα από όλους, μέσα από την αίθουσα, από εκατοντάδες στόματα. Θέτουμε τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του. Δεν πρέπει να σηκωθεί και να πετάξει με το αεροπλάνο να πάει να υπογράψει τη Μερκοσούρ. Θα έχει να απολογηθεί απέναντι σε όλη την κοινωνία.
Έχουμε στείλει στην κυβέρνηση αναλυτικό κατάλογο με τα προϊόντα και το τι ζητάμε για κάθε προϊόν. Δική της υπόθεση είναι να δει και να ελέγξει και τέλος πάντων να πάρει μια απόφαση δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Ρίζος Μαρούδας από το μπλόκο της Νίκαιας και συνέχισε: Όμως δεν μπορεί να μην υπάρχουν αναπληρώσεις. Σίγουρα αυτή η αναπλήρωση είναι πάρα πολύ λίγη και είναι μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της κυβέρνησης.
Σε ερώτηση τι θα κάνουν, εάν ληφθούν διοικητικά μέτρα ο κ. Μαρούδας απάντησε ότι ο αγώνας μας δεν αντιμετωπίζεται με κρατική καταστολή και με αυταρχισμό , αλλά με ικανοποίηση αιτημάτων. Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από αγροτικά μπλόκα, αγροτοκτηνοτροφικούς και μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς, ζητώντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σαν ένα μπλόκο και τονίζοντας ότι δεν επιθυμούν προσχηματικό διάλογο, αλλά διάλογο ουσίας για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. Κάποιοι ανέφεραν, επίσης, ότι λόγω των ΑΤΑΚ και του monitoring πολλοί συνάδελφοι τους ακόμη παραμένουν απλήρωτοι.
Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κ. Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας Θανάσης Σαρόπουλος ενημέρωσε τη συνέλευση των αγροτών για τις συνέπειες της Mercosur, εάν κυρωθεί.
Χαιρέτισαν, επίσης, εκπρόσωπος της γενικής συνομοσπονδίας λαϊκών αγορών, που τις επόμενες μέρες σχεδιάζουν κλείσιμο λαϊκών αγορών και της λαχαναγοράς, καθώς και εκπροσώπος των αλιέων.
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό μετά τις αποφάσεις της πανελλήνιας συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Μάλγαρα με τους αντιπροσώπους των αγροτικών μπλόκων να αποφασίζουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στέλνοντας τελεσίγραφο στην κυβέρνηση έως την Τετάρτη, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Ανάλογη σύσκεψη θα γίνει και το πρωί με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα και θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Το σίγουρο είναι ότι αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μία πρόταση-βάση για το ξεκίνημα του διαλόγου με τους αγρότες, θα είναι στο πλαίσιο που καθορίζεται από τη δημοσιονομική πολιτική.
Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα από την κυβέρνηση μιλούσαν ανοιχτά για την εφαρμογή ενός «plan B» για να αντιμετωπιστούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Στέλνοντας ένα είδος τελεσιγράφου με καταληκτική ημερομηνία την ημέρα των Θεοφανίων, η κυβέρνηση είχε δείξει ότι τα περιθώρια πλέον για τους αγρότες έχουν στενέψει και πρέπει να κάνουν κι εκείνοι το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από το άνοιγμα των δρόμων για να γίνει διάλογος, να κάτσουν στο τραπέζι με την κυβέρνηση και να βρεθούν λύσεις.
Το «plan b» θα περιλαμβάνει περισσότερες κυρώσεις και επιπτώσεις γι’ αυτούς οι οποίοι, ενώ τους ζητείται διάλογος, σε βάρος όλων των αγροτών τον αρνούνται.
Τα μέτρα που εξετάζονται είναι:
-Η επιβολή διοικητικών προστίμων για την παρουσία των τρακτέρ στις εθνικές οδούς αλλά και σε υποδομές, όπως τα τελωνεία κ.ά. Το πρόστιμο θα αφορά στους ιδιοκτήτες τρακτέρ που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα τόσο την ταλαιπωρία πολιτών όσο και την παρεμπόδιση στην ελεύθερη διακίνηση αγαθών.
-Ο καταλογισμός ποινών με παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων για ποινικές, διοικητικές και αστικές ευθύνες.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, από την κυβέρνηση «διαβάζουν» την απόφαση των αγροτών για 48ωρο μπλακ άουτ εθνικών οδών, παραδρόμων και τελωνείων την Πέμπτη και την Παρασκευή, ως περιθώριο αναζήτησης ενός μονοπατιού διαλόγου.
Και αυτό γιατί όπως λένε, υπάρχει χρόνος έως την Πέμπτη, ενώ δεν αποκλείουν τελικά να μην φθάσουμε στον 48ωρο αποκλεισμό, καθώς δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ορισμένες κινήσεις.
Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, εάν το πρόβλημα είναι μόνο η τιμή του ρεύματος ή μόνο το αγροτικό πετρέλαιο τότε φαίνεται ότι υπάρχει στον ορίζοντα φως. Αν όμως είναι κάτι άλλο, τότε δύσκολα θα υπάρξει κάποια λύση.
Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας.
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης μετά από οξύ έμφραγμα
Απέραντη θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο καθώς πέθανε ο «βασιλιάς» της πρωινής ζώνης Γιώργος Παπαδάκης σε ηλικία 74 ετών το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιανουαρίου μετά από οξύ έμφραγμα που υπέστη την ώρα που βρισκόταν στο Κολωνάκι.
Ο Γιώργος Παπαδάκης ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του ενώ μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Λαϊκό όπου οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή μετά το έμφραγμα που υπέστη.
Χαρακτηριστικό είναι πως οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ τουλάχιστον για 45 λεπτά στον γνωστό δημοσιογράφο, χωρίς να καταφέρουν να τον επαναφέρουν.
Το ιατρικό ανακοινωθέν από το Λαϊκό Νοσοκομείο αναφέρει τα ακόλουθα: Σήμερα, 04/01/26, ο γνωστός δημοσιογράφος Παπαδάκης Γεώργιος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» μέσω ΕΚΑΒ, σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής στις 05:42μμ.
Συγκεκριμένα, στις 17:15, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για παραλαβή του Γιώργου Παπαδακη από το Κολωνάκι. Έσπευσε μηχανή άμεσης απόκρισης στις 17.18 ενώ στις 17.22 έφτασε ασθενοφόρο. Ο ασθενής υποβλήθηκε άμεσα σε ΚΑΡΠΑ και στις 17.38 έφθασε στο ΤΕΠ του Λαϊκού.
Αμέσως ενεργοποιήθηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο επείγουσας αντιμετώπισης και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου προχώρησε σε παρατεταμένες και εντατικές προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), σύμφωνα με τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων επαγγελματιών υγείας, δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά του ασθενούς και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 06:26μμ.
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος».
Το «αντίο» του ΑΝΤ1 στον Γιώργο Παπαδάκη
Με μια συγκινητική ανακοίνωση ο ΑΝΤ1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη που έφυγε σήμερα από την ζωή. Το κανάλι με το οποίο συνδέθηκε ο δημοσιογράφος αναφέρει πως «η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά με βαθιά θλίψη έναν άνθρωπο που ταυτίστηκε όσο λίγοι με την πρωινή ενημέρωση και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική τηλεόραση. Ο Γιώργος Παπαδάκης έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή, μετά από βαρύ έμφραγμα, ενώ βρισκόταν στο Κολωνάκι.
Γεννημένος στο Χαλάνδρι στις 4 Φεβρουαρίου 1951, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης. Πριν κατακτήσει την τηλεόραση, άφησε το στίγμα του και στον έντυπο Τύπο.
Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, τη δεκαετία του ’80, ήρθε μέσα από την εκπομπή “Τρεις στον αέρα” της κρατικής τηλεόρασης. Λίγα χρόνια αργότερα, από το 1992, έγινε η σταθερή φωνή του πρωινού μέσα από το Καλημέρα Ελλάδα — την εκπομπή που θεμελίωσε την πρωινή ενημέρωση στην ελληνική τηλεόραση και συντρόφευσε γενιές τηλεθεατών.
Η αποχώρησή του από το τιμόνι της εκπομπής, στις 4 Ιουλίου της περασμένης χρονιάς, ήταν γεμάτη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Παρέμεινε, ωστόσο, ενεργός και παρών, προσφέροντας τη ματιά και την εμπειρία του ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν υπήρξε απλώς παρουσιαστής. Υπήρξε δάσκαλος, συνομιλητής, σημείο αναφοράς. Με ευθύ λόγο, δημοσιογραφικό ήθος και ακούραστη εργατικότητα, κράτησε ανοιχτό τον διάλογο με την κοινωνία κάθε πρωί για δεκαετίες.
Οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του. H παρακαταθήκη του, θα μένει ζωντανή.»
Ποιος ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης
Ο Γιώργος Παπαδάκης γεννήθηκε στο Χαλάνδρι στις 4 Φεβρουαρίου 1951 και η καταγωγή του ήταν από την Κρήτη. Εκτός από την επιτυχημένη του δημοσιογραφική καριέρα στην τηλεόραση, ο Γιώργος Παπαδάκης διέγραψε σημαντική πορεία και στον έντυπο τύπο.
Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1980 από την εκπομπή «Τρεις στον αέρα» που μεταδιδόταν το μεσημέρι από την ΕΡΤ, ως συμπαρουσιαστής με τη Σεμίνα Διγενή και τον Νάσο Αθανασίου.
Από το 1992 μέχρι το 2025, ο Γιώργος Παπαδάκης παρουσίαζε την πρώτη, χρονολογικά, πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης Καλημέρα Ελλάδα έως το 2011.
Από το 2011 μέχρι το 2015, παρουσίαζε την αντίστοιχη ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 με τίτλο Πρωινό ΑΝΤ1. Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2015, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή μετονομάστηκε εκ νέου σε «Καλημέρα Ελλάδα», ύστερα από επιθυμία του ίδιου, που έγινε δεκτή από το κανάλι.
Ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην παρουσίασή της, στις 4 Ιουλίου 2025, σε κλίμα συγκίνησης με όλους τους συντελεστές επί της μικρής οθόνης.
Κυψέλη: Ρογκάτσια, Γουρουνοχαρά και Άγιος Βασίλης…που ήρθε με τρένο!
Σε ένα εορταστικό και παραδοσιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Ιανουαρίου οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στην Κυψέλη, με πρωταγωνιστή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης «Απόστολος Βεσυρόπουλος», που για ακόμη μία χρονιά απέδειξε τη δυναμική του και την αφοσίωσή του στη διατήρηση των τοπικών εθίμων.
Τα Ρογκάτσια πλημμύρισαν τους δρόμους του χωριού με ήχους, χρώματα και παραδοσιακές φορεσιές, μεταφέροντας το κέφι και τη ζωντάνια από γενιά σε γενιά. Η μουσική της ορχήστρας του Βαγγέλη Ψαθά συνόδευσε χορούς και χαμόγελα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γνήσιας λαϊκής γιορτής που αγκάλιασε μικρούς και μεγάλους.
Παράλληλα, η Γουρουνοχαρά αποτέλεσε σημείο συνάντησης, προσφέροντας αυθεντικές γεύσεις και αναβιώνοντας ένα έθιμο βαθιά ριζωμένο στην τοπική παράδοση, που ενώνει την κοινότητα γύρω από το τραπέζι.
Ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό προκάλεσε η άφιξη του Αγίου Βασίλη με...τρένο! Μαζί με το ξωτικό του, μοίρασε δώρα, χαμόγελα και ευχές στους μικρούς φίλους, χαρίζοντας μια μαγική στιγμή που έκανε την εκδήλωση ακόμη πιο ξεχωριστή και αξέχαστη.
Η Κυψέλη έζησε μια πραγματική γιορτή πολιτισμού και παράδοσης, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει μεράκι, συνεργασία και αγάπη για τα έθιμα όχι μόνο διατηρούνται αλλά συνεχίζουν να εμπνέουν και να συγκινούν.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης αξίζει θερμά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση!
Επιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη
Με επιτυχία αναβίωσε η Γουρουνοχαρά από τον Λαογραφικό Όμιλο Καψόχωρας «Άγιος Δημήτριος»
Με επιτυχία και έντονο άρωμα παράδοσης πραγματοποιήθηκε η Γουρουνοχαρά στην Καψόχωρα, αποδεικνύοντας πως τα έθιμα του τόπου μας παραμένουν ζωντανά όταν υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι, αγάπη και σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο Λαογραφικός Όμιλος Καψόχωρας «Άγιος Δημήτριος» αναβίωσε το πατροπαράδοτο έθιμο την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στο γήπεδο μπάσκετ της Καψόχωρας, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που έσπευσε να συμμετάσχει στην αναβίωση του εθίμου, όπως παλιά.
Σύμμαχος στην προσπάθεια στάθηκε ο καιρός, χαρίζοντας ιδανικές συνθήκες. Ο χορός και το κέφι κορυφώθηκαν υπό τους μελωδικούς ήχους των νταουλιών και των ζουρνάδων, ενώ το κρασί έρρεε άφθονο και το φαγητό ήταν πλούσιο. Η αυθεντική παραδοσιακή μουσική έντυσε μοναδικά τη γιορτή.
Ο Λαογραφικός Όμιλος απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι με συνέπεια και αγάπη μπορεί να κρατά άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης, μεταδίδοντάς τη στις νεότερες γενιές.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την αναβίωση, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Επιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη
«Μωμοέρια» από τον Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας & Περιχώρων
Το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του παραδοσιακού ποντιακού δρώμενου «Μωμοέρια» στην Αλεξάνδρεια από τον Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας & Περιχώρων σε συνεργασία με την Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίδας.
Από το πρωί, οι δρόμοι της πόλης γέμισαν ήχους, χρώματα και εικόνες μιας άλλης εποχής, καθώς οι συμμετέχοντες, ντυμένοι με στολές, παρουσίασαν το πανάρχαιο δρώμενο που συνδέεται με την ευημερία, τη γονιμότητα και την αναγέννηση της φύσης. Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την πομπή και τις θεατρικές αναπαραστάσεις.
Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την τήρηση του παραδοσιακού εθίμου του καβουρμά που παραμένει ζωντανό και μεταδίδεται στις νεότερες γενιές.
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Δείτε πότε θα πληρωθείτε
Έως το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ για τις επόμενες πληρωμές των συνταξιούχων.
Οι επικουρικές συντάξεις θα πληρωθούν σε δύο φάσεις:
Η αρχή θα γίνει με τις επικουρικές στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτοί και μη μισθωτοί) και αργότερα οι επικουρικές στο Δημόσιο, μαζί με τις κύριες.
Και σε αυτήν την περίπτωση, τα χρήματα εμφανίζονται στα ΑΤΜ την προηγούμενη εργάσιμη.
Οι μη μισθωτοί συνταξιούχοι των τέως Ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ είναι αυτοί που αναμένεται να πληρωθούν πρώτοι τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2026, ενώ θα ακολουθήσουν οι μη μισθωτοί συνταξιούχοι των τέως Ταμείων ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΝΑΤ, Δημόσιο, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΕΤΑΤ.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής
• Οι συντάξεις των μη μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) θα καταβληθούν την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026.
• Οι συντάξεις του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και του Δημοσίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026.
Οι πληρωμές αφορούν τόσο στις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα.
Εφημερίες Φαρμακείων 4-1-2026
Εφημερίες Φαρμακείων : Αλεξάνδρεια - Βέροια - Νάουσα 4/1/2026

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
