Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακινητών παράνομων μεταναστών στη Βέροια Κύριο

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακινητών παράνομων μεταναστών στη Βέροια

Σε πέντε συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών, τριών Ινδών και δύο ημεδαπών, προχώρησαν άντρες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας σε Βέροια και Νάουσα την περασμένη Κυριακή το βράδυ.

 

Το κύκλωμα δρούσε για μήνες στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα παραλάμβανε Ινδούς μετανάστες από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα από όπου εισέρχονταν παράνομα στη χώρα και τους μετέφερε σε οικία δίπλα από την πόλη της Βέροιας αλλά και σε αγροικία κοντά στην πόλη της Νάουσας.

 

Σχεδόν κάθε μέρα τους διοχέτευε με τρένα και λεωφορεία για Αθήνα που ήταν και ο τελικός προορισμός. Με την άφιξη τους στην Αθήνα, το διεθνές κύκλωμα λάμβανε από 6.000 € έως 8.000 € για τον καθένα από συγγενείς τους στην Ινδία και το εγχώριο κύκλωμα που συνελήφθη λάμβανε μέρος από αυτά τα χρήματα.

 

Οι άντρες της ανωτέρω Υπηρεσίας μετά από συνεχή παρακολούθηση του κυκλώματος κατάφεραν να συλλάβουν και τους πέντε διακινητές αλλά και έντεκα διακινούμενους Ινδούς μετανάστες που είχαν παραλάβει από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Αθήνα.

 

Το κύκλωμα δρούσε με προπομπούς και αντιπερισπασμούς των οχημάτων προκειμένου να μπερδεύουν τις αρχές για τον τελικό προορισμό τους. Παράλληλα είχε και φύλακες στα σημεία που έκρυβε τους μετανάστες ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές Αρχές.

 

Σε κατ οίκον έρευνα βρέθηκαν διάφορα διαβατήρια αλλοδαπών αλλά και κάρτες sim που διοχέτευαν στους αλλοδαπούς ώστε να μπορούν να έχουν συνεχώς επικοινωνία μαζί τους.

 

Εκτιμάται πως το συγκεκριμένο κύκλωμα διοχέτευσε εκατοντάδες Ινδούς μετανάστες στο εσωτερικό της Χώρας τους τελευταίους μήνες.

 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν την Δευτέρα στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή στη Βέροια.

 

 

bordernews.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας