Η Ελληνική Αστυνομία συγκινεί και μας υπενθυμίζει με το νέο της video για τα άτομα με αναπηρία

Η Ελληνική Αστυνομία συγκινεί και μας υπενθυμίζει με το νέο της video για τα άτομα με αναπηρία

Στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την παράνομη στάθμευσε σε θέσεις ΑΜΕΑ προσβλέπει το νέο video της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ένα νέο video μοιράστηκε η Ελληνική Αστυνομία μέσω των επίσημων λογαριασμών που διατηρεί σε κοινωνικά δίκτυα.

 

Το νέο video της ΕΛ.ΑΣ προσδοκά την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικότερα των οδηγών σε ότι αφορά την προσβασιμότητα εκείνων των ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και είναι αναγκασμένοι να κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.

 

Το video κοινοποιήθηκε σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, και στέκεται στο γεγονός ότι πολλοί οδηγοί εξακολουθούν να σταθμεύουν παράνομα με αποτέλεσμα να κλείνουν τις ράμπες των πεζοδρομίων που έχουν δημιουργηθεί ώστε να κινούνται όσοι βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

 

Πρωταγωνιστής του video είναι ένα άτομο με κινητικά προβλήματα το οποίο βρίσκει τις ράμπες ΑΜΕΑ μπλοκαρισμένες. Στη συνέχεια επιλέγει να «κατέβει» το πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα το αμαξίδιο να ανατραπεί.

 

Στη συνέχεια παραθέτονται όλες οι πιθανές δικαιολογίες που μπορεί να ακούσει κάποιος από έναν οδηγό ο οποίος έχει σταθμεύσει παράνομα και έχει μπλοκάρει με το όχημά του μια ράμπα ΑΜΕΑ.

 

Όλα όσα ακούγονται στο σύντομο video της Ελληνικής Αστυνομίας μοιάζουν βγαλμένα από την καθημερινότητά μας στους δρόμους των αστικών κέντρων της χώρας, στα οποία η παράνομη στάθμευση εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες υποβάθμισης της καθημερινότητας εκατομμυρίων κατοίκων.

 

Το video καταλήγει σε μια ακόμα μεγάλη αλήθεια. Στο γεγονός δηλαδή ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το γεγονός ότι κάποιος σταθμεύει παράνομα, παρεμποδίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση πεζών και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

 

Ακόμα και ένα λεπτό αρκεί για να κάνουμε δύσκολη τη ζωή ενός παιδιού, ενός ηλικιωμένου ή ενός ΑΜΕΑ σταθμεύοντας το όχημά μας σε σημείο στο οποίο δεν προβλέπεται.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας