Κεντρική Μακεδονία: Μειωμένα τα τροχαία τον Δεκέμβριο 2019 Κύριο

Κεντρική Μακεδονία: Μειωμένα τα τροχαία τον Δεκέμβριο 2019

Μειωμένα είναι τα τροχαία που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, της Κεντρικής Μακεδονίας σε αντίθεση με

πέρυσι.Κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ η, απόσπαση προσοχής του οδηγού, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η παραβίαση της προτεραιότητας.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα τον Δεκέμβριο του 2019, έναντι 30 τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Ειδικότερα σημειώθηκαν:

3 θανατηφόρα ατυχήματα, έναντι 6 το 2018.2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 7 το 2018.

16 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 17 το 2018.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 26 παθόντες έναντι 37 τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Ειδικότερα καταγράφηκαν:

3 νεκροί, έναντι 6 το 2018.2 βαριά τραυματίες, έναντι 7 το 2018.21 ελαφρά τραυματίες, έναντι 24 το 2018.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Η υπερβολική ταχύτηταΗ οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Η απόσπαση προσοχής του οδηγούΗ μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνουςΗ κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίαςΗ χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγησηΗ παραβίαση της προτεραιότητας

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας