Λιγότερα τα θανατηφόρα τροχαία τον φετινό Μάιο Κύριο

Λιγότερα τα θανατηφόρα τροχαία τον φετινό Μάιο

Πολύ λιγότερα τα τροχαία μέσα στον Μάιο της καραντίνας, σε σχέση με την περσινή χρονιά!Αισθητά μειωμένα τα τροχαία ατυχήματα τον φετινό Μάιο του

2020, σε σχέση με  τον αντίστοιχο μήνα του 2019, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Τα  στοιχεία αναφέρουν ότι βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων 9.771 παραβάσεις από τις οποίες οι 4.900 ήταν για υπερβολική ταχύτητα και ακολουθεί η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, προστατευτικού κράνους, επήρεια αλκοόλ, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κ.α. ενώ λιγότερα ήταν τα τροχαία που σημειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι. Δηλαδή έγιναν 19 τροχαία ατυχήματα τον Μάιο του 2020, έναντι 27 τον Μάιο του 2019, με κυριότερα αίτια να είναι:

Η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή  προστατευτικού κράνους, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορία, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και η παραβίαση της προτεραιότητας.Μια εύλογη αιτία αυτής της  μείωσης θα μπορούσε να είναι τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού τον περασμένο μήνα και ο περιορισμένος αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούσαν στο οδικό δίκτυο, λόγω καραντίνας.

Πράγμα που αποδεικνύει και κάποιους  παράγοντες στους οποίους οφείλονται τα τροχαία.Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει του τριημέρου, όλοι μας και κυρίως οι οδηγοί οφείλουν –και μετά την καραντίνα- να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε την ερχόμενη Τρίτη να είμαστε όλοι παρόντες και αρτιμελείς στις θέσεις μας!

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας