Μαϊμού τεχνικοί της ΔΕΗ εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Ημαθία και στη Β. Ελλάδα Κύριο

Μαϊμού τεχνικοί της ΔΕΗ εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Ημαθία και στη Β. Ελλάδα

Μαϊμού τεχνικοί της ΔΕΗ: Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο ημεδαπών

 

Το λιγότερο δέκα ηλικιωμένοι έχουν πέσει θύματα διδύμου, που προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ, σε Δράμα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κοζάνη, Αρτα και Ιωάννινα. Οι δράστες, λέει η Αστυνομία, ενεργώντας μαζί με άγνωστο συνεργό τους, προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ και χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, κατάφεραν να αποσπάσουν από τους ηλικιωμένους χρηματικά ποσά και χρυσαφικά – τιμαλφή.

 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο ημεδαπών, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, για απάτες και κλοπές, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν άγνωστο συνεργό τους. «Ειδικότερα», ενημερώνει η Αστυνομία, «τον Μάϊο, σε οικισμό της Δράμας, άγνωστοι (σ.σ. τότε) δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία ηλικιωμένης, όπου ο ένας, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και προφασιζόμενος τη διενέργεια εργασιών και τον κίνδυνο καταστροφής χρημάτων και τιμαλφών, την έπεισε να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά. Ακολούθως, ο δράστης εκμεταλλευόμενος την απόσπαση προσοχής της ηλικιωμένης, αφαίρεσε τα χρήματα και τα τιμαλφή και διέφυγε με το παραπάνω όχημα, στο οποίο ανέμενε ο συνεργός του, προς άγνωστη κατεύθυνση».

 

Έπειτα από την έρευνα των αστυνομικών σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Αλεξάνδρειας και Ημαθίας και του Αστυνομικού Τμήματος Ημαθίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο δραστών οι οποίοι, όπως προέκυψε μαζί με τον άγνωστο συνεργό τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 10 έως 19-5-2022 χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία εξαπάτησης. Κατάφεραν, σε όλες τις περιπτώσεις, να αφαιρέσουν χρήματα και χρυσαφικά – τιμαλφή, ενώ σε δύο, ακόμη, περιπτώσεις, οι ηλικιωμένοι αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησής τους με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, οι δράστες αποκόμισαν από τη δράση τους το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ και κοσμήματα, των οποίων η συνολική αξία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου.

 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας