Ορκωμοσία και επίδοση ξιφών Υπαστυνόμων στη Βέροια

10 Ιουν 2016
Ορκωμοσία και επίδοση ξιφών Υπαστυνόμων στη Βέροια

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας) ανακοινώνεται ότι, την 10-06-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας και επίδοσης ξιφών τριάντα επτά (37) νέων Υπαστυνόμων Β΄

του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), εκπαιδευτικού έτους 2015-2016, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 08-02-2016 έως 10-06-2016.

Τα ξίφη στους τριάντα επτά (37) νέους Υπαστυνόμους Β’ επέδωσεη Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα. Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά συνεπικουρούμενη από το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Θωμά Σάνδρο καιτο Διοικητή της Σχολής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Διονύσιο ΚΟΥΓΚΑ.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Φάκας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμωνα.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς- Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, ο Βουλευτής του Νομού Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Καλαΐτζίδης, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Χρήστος Σίμος, ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, κ. Αργύριος Δημόπουλος, ο Εισαγγελέας Δίωξης Εγκλημάτων Διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, κ. Αχιλλέας Ζήσης, η Αντεισαγγελέας Εφετών Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, κα. Ολυμπία Παπακώστα-Γάκη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Τουλίκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλμπος Θεοχάρης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς Φεύγας, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Μπουτσικούδης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Ασημάκης Χριστοδουλίδης, ο Περιφερειακος Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο Πυραγός Νικόλαος Θεοδώρου ως εκπρόσωπος του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, κ. Διονύσιος Διαμαντόπουλος,η Διευθύντρια Παθολογοανατομικής Κλινικής Α.Μ.Θ. Θεαγένειο κα. Αναστασία Κιζιρίδου,ο Β΄ Αντιπρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Α΄ Ανδρέας Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας, κ. Απόστολος Μούρτης,ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτριος Παιδιώτης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Δικαστικών, Στρατιωτικών Αρχών και Συνδικαλιστικών φορέων, ανώτατοι Εισαγγελικοί λειτουργοί ως διδάσκοντες καθηγητές, διδάσκοντες καθηγητές των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, διδάσκοντες καθηγητές της Σχολής, ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος, καθώς και συγγενείς των ορκισθέντων Αξιωματικών.

Ο Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας κατά την ομιλία του και μεταξύ άλλων επεσήμανε στους ορκισθέντες αξιωματικούς :

«Να προχωρήσουν στην εκπλήρωση της αποστολής τους, με υπερηφάνεια, θάρρος, αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και να είναι βέβαιοι ότι όχι μόνο θα πετύχουν αλλά και θα διακριθούν στον υπηρεσιακό τους στίβο.

Με την πεποίθηση ότι, θα ανταποκριθούν απόλυτα στις προσδοκίες του Σώματος και της Πολιτείας, τους συνεχάρη θερμά για την προαγωγή τους στον βαθμό του Υπαστυνόμου και τους ευχήθηκε υγεία, επιτυχή σταδιοδρομία και καλή τύχη.»

Στην συνέχεια το λόγο πήρε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε στους ορκισθέντες αξιωματικούς :

«Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας και είμαι σίγουρη ότι θα ανταποκριθείτε στο ακέραιο στα νέα σας υψηλότερα καθήκοντα.

Σας εύχομαι να συνεχίσετε με θάρρος το έργο των προκατόχων και συναδέλφων σας, που ετίμησαν και συνεχίζουν να τιμούν τις τάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας, και να κάνετε περήφανους όλους τους Έλληνες!»

Στόχος της μετεκπαίδευσης ήταν η συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των νέων Αξιωματικών, η ανάλυση προβλημάτων που ενέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ως Υπαξιωματικοί και η ενημέρωσή τους σε σύγχρονα ζητήματα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού.

Αποστολή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης είναι η μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση αυτού στα σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του.

Μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας ακολούθησε παρέλαση τμημάτων και νέων Υπαστυνόμων Β΄ και κατόπιν παρατέθηκε μικρή δεξίωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής προς τους προσκεκλημένους, τους εκπαιδευόμενους και τους συγγενείς τους στην οποία παρέστησαν διακόσια (200) περίπου άτομα.

  • 0029480e-05d1-4d45-9c16-59ce98c9c49f
  • 4c3852a7-537c-40cd-bdf8-d26bfb2cce1c
  • 51957226-ecfa-470b-a194-051ce9055f9a
  • 6d5040bc-0adc-4ead-aff6-695c44d6a683
  • 7f101a2a-61ae-4074-8739-9d66a9f2729e
  • 892213c5-0011-4bc8-a306-74bedee854fd
  • 999237ae-c4c7-414b-b958-81b34d4b73e1
  • a3cc66c4-121c-4f1d-96e6-1c6c02e13e03
  • alexandriamou_astynomia
  • bf987744-ba62-4062-a4e9-655c2a6c6e3d

Simple Image Gallery Extended

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας