Σπείρα διέρρηξε πάνω από 20 οχήματα στην Ημαθία και έβγαλε πάνω από 45.000 ευρώ

Σπείρα διέρρηξε πάνω από 20 οχήματα στην Ημαθία και έβγαλε πάνω από 45.000 ευρώ

Μετά από συστηματική έρευνα των Αστυνομικών αρχών της Κατερίνης, εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις 20 διαρρήξεων σε οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας. Η σπείρα αποτελούνταν από τέσσερα άτομα Ρομά, εκ των οποίων οι δύο ήταν ανήλικοι.

Οι διαρρήκτες έβαζαν ως στόχο σταθμευμένα οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, με έμφαση σε χώρους στάθμευσης και τουριστικά σημεία.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης συνέλαβαν μία 26χρονη γυναίκα, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος τριών συνεργών της (ένας 33χρονος, ένας 17χρονος και μία συνομήλικη του) για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα και διάφορα αντικείμενα.

Για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν διάφορα οχήματα και όπως προέκυψε δύο γυναίκες, 36 και 66 ετών είχαν παραχωρήσει οχήματα στην εγκληματική ομάδα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2022 διέπραξαν συνολικά 20 διαρρήξεις οχημάτων και σε 15 από αυτά αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν σε ημεδαπό συνεργό τους, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε σε άλλον ημεδαπό άνδρα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε περιοχή της Ημαθίας, αλλά και στην κατοχή ημεδαπής γυναίκας συνεργού τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 4.665 ευρώ,
  • μέρος των κλοπιμαίων,
  • 14 κινητά τηλέφωνα,
  • διαρρηκτικά εργαλεία και
  • διάφορα αντικείμενα, όπου διερευνάται η νομιμότητα της κατοχή τους.

Επίσης κατασχέθηκαν και δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

1211.jpg

3123131.jpg

 

131311.jpg

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας