Στα χέρια της Αστυνομίας η εγκληματική ομάδα που ρήμαζε σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα Κύριο

Στα χέρια της Αστυνομίας η εγκληματική ομάδα που ρήμαζε σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις στη Βόρεια Ελλάδα, η λεία των οποίων υπολογίζεται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γιώργος Παπαδόπουλος την Τετάρτη (22/2). Σημειώνεται ότι, τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αποσπάσει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

 

Στη σύλληψη των μελών προχώρησε η αστυνομία το πρωί της Τρίτης (21/2) σε οικισμούς Ρομά των Διαβατών Θεσσαλονίκης και των Σερρών και ήταν η κορύφωση πολύμηνης έρευνας, την οποία διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες (54, 32, 46 και 37 ετών), με συγγενικούς δεσμούς, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα και μεταξύ αυτών ένας είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές για άλλα αδικήματα.
 

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Γιώργο Παπαδόπουλο, η δράση των κατηγορούμενων ξεκίνησε περί τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου και έκτοτε πραγματοποιούσαν το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο, φτάνοντας συνολικά στις 64 διαρρήξεις (τετελεσμένες και σε απόπειρα), σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Καβάλας, του Κιλκίς, της Δράμας, της Πιερίας και της Πέλλας. Επιπλέον, βαρύνονται με μία ακόμη διάρρηξη στις εγκαταστάσεις επιχείρησης, μία ληστεία και 18 περιπτώσεις κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας από αυτοκίνητα.

 

Επέλεγαν σπίτια που βρίσκονται σε αραιοκατοικημένους οικισμούς και χωριά, ενώ εκμεταλλεύονταν την απουσία των ενοίκων τους. Σε μία περίπτωση στις Σέρρες, οι δράστες (ενεργούσαν με διαφορετικές συνθέσεις) έγιναν αντιληπτοί από ένοικο, με αποτέλεσμα να ασκήσουν σωματική βία εναντίον του, απειλώντας τον με πυροβολισμό.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν «γρήγορα» αυτοκίνητα τοποθετώντας σ' αυτά πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ άλλαζαν τον εξωτερικό χρωματισμό των «επιχειρησιακών» οχημάτων για να μην καθίσταται εφικτός ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές αρχές.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκες στους ιδιοκτήτες τους, όπως επίσης ένα αεροβόλο όπλο, ένα κουτί με μολυβένιες βολίδες αεροβόλου όπλου, δύο φορητοί πομποδέκτες συντονισμένοι στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.

 

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (22/2) στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα και ερευνάται η εμπλοκή τους σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας