Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ένταλμα σύλληψης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση Κύριο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ένταλμα σύλληψης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Έφτασε στη ΓΑΔΑ η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα Ρούλα Πισπιρίγκου για την οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

 

Η τοξική ουσία κεταμίνη εντοπίστηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα, ενώ ο εισαγγελέας ζητά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

 

Οι τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις πυροδοτήθηκαν από την κατάθεση του ιατροδικαστή ο οποίος ανέφερε ότι στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας εντοπίστηκε η κεταμίνη η οποία σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από φαρμακευτική αγωγή.

 

Το ίδιο ανέφεραν στην κατάθεση τους και οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων στο οποίο νοσηλευόταν η 9χρονη Τζωρτζίνα.

 

Παράλληλα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η συγκεκριμένη ουσία αντιμετωπίζεται κυρίως σε περιπτώσεις κτηνιατρικής ενώ πρόκειται για φάρμακο το οποίο χορηγείται σε άτομα με τάσεις αυτοκτονίας.

 

Έτσι οι έρευνες στράφηκαν σε εξωγενείς παράγοντες που είχαν πρόσβαση στην 9χρονη και θα μπορούσαν να της χορηγήσουν τη συγκεκριμένη ουσία.

 

Κατόπιν των καταθέσεων η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών όπου έκρινε τα παραπάνω στοιχεία και έτσι δόθηκε η εντολή για το ένταλμα εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 

Παράλληλα εξετάζεται συσχέτιση και των 3 θανάτων και όπως όλα δείχνουν οι δύο δικογραφίες θα συσχετιστούν ενώ μέχρι στιγμής δε φαίνεται κάποια ένδειξη εμπλοκής του συζύγου της, Μάνου.

 

H θανατηφόρα τοξική ουσία κεταμίνη

 

Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους.

 

Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση.

 

Η κεταμίνη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963. Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.

 

Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης - Τι μετέδωσε ο Alpha

 

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, να κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

 

Σύμφωνα με τον Alpha, με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης.

 

Πιο συγκεκριμένα, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

 

Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

 

H ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη

Εικόνα

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας