«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Χαρτογράφηση των ομάδων αρνητών στη Βόρεια Ελλάδα - Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ Κύριο

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Χαρτογράφηση των ομάδων αρνητών στη Βόρεια Ελλάδα - Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ

Επιχειρησιακό σχέδιο που θα αναλάβουν κυρίως οι διαβαθμισμένες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και θα εφαρμοστεί εναντίον του κινήματος των αρνητών και των πράξεων βίας που τους συνοδεύουν, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη στη Κατεχάκη υπό τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο. ΕΥΠ, αντιτρομοκρατική, Ασφάλεια και δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα αποτελούν τις υπηρεσίες αιχμής με βασικό σκοπό τη μηδενική ανοχή σε πράξεις βίας και το σχηματισμό δικογραφιών με βαριά αδικήματα.

 

Τα απίστευτα περιστατικά που συνέβησαν στην Πιερία με την αρπαγή του διευθυντή του σχολείου από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» κινητοποίησαν τις αρχές με το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνο δεν θα είναι ανεκτές αλλά και θα οδηγούνται στις δικάστικες αρχές με κακουργηματικές πράξεις που έχουν και το ενδεχόμενο της προφυλάκισης.

 

Ήδη οι Αρχές έχουν ξεκινήσει χαρτογράφηση και καταγραφή προσώπων και οργανωμένων ομάδων αρνητών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δείχνοντας μάλιστα και βίαιες συμπεριφορές.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη ξεκαθάρισε ότι «δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές απόψεις των πολιτών. Μπορεί ο καθένας να έχει όποια άποψη θέλει και φυσικά να τη διατυπώνει ελεύθερα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν όμως οργανωμένες ομάδες βάζουν ως σημαία τους τα μέτρα της πανδημίας για να προκαλέσουν πράξεις βίας και παράνομες ενέργειες, τότε οι αρχές θα κινούνται άμεσα και απόλυτα υπέρ του νόμου».

 

Στην έρευνά της η ΕΛ.ΑΣ. θα συμπεριλάβει και τη διάσταση αν οι ομάδες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους ενάντια στα μέτρα της πανδημίας, διαθέτουν χρηματοδότη και ιεραρχική δομή.

 

Στο διαδίκτυο θα γίνεται έρευνα για βίντεο αλλά και καλέσματα για πράξεις βίας και θα επεμβαίνει ο εισαγγελέας άμεσα. Πάντως, μέχρι στιγμής, η βόρεια Ελλάδα δείχνει να έχει τις πιο πολλές τέτοιου είδους ομάδες στο κίνημα των αρνητών.

 


Θεοδωρικάκος για «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Υπάρχουν «πυρήνες» σε όλη την Ελλάδα

 

Για την δράση αντιεμβολιαστών, υπό τον μανδύα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σημειώνοντας πως αυτό που έγινε στην Πιερία είναι «παράλογο και παράνομο, για αυτό και διώκονται οι δράστες, που αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την αρπαγή».

 

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση «δεν ήταν από την Πιερία, μόνο 3 στους 11 ήταν από την Πιερία, οι άλλοι ήταν από άλλες περιοχές, πχ. από την Βέροια. Αυτό έχει την μορφή οργάνωσης, γι’ αυτό και γίνεται έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση».

 


«Γίνονται έρευνες και για άλλες περιπτώσεις, αντίστοιχες, ανά την Ελλάδα. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου, όμως παράνομες πράξεις και μάλιστα που αφορούν την υγεία των πολιτών, θα αντιμετωπίζονται βάσει του νόμου. Υπάρχει έρευνα και εισαγγελική παραγγελία για το εάν μιλάμε για οργάνωση και δεν θέλω να την προκαταλάβω», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

«Έχουμε υψώσει τείχος με απόλυτη αποφασιστικότητα απέναντι σε όλα αυτά. Τα παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή, αλλά έχουμε την δική μας στρατηγική και παρεμβαίνουμε όταν πρέπει. Επειδή η Αστυνομία έκανε την δουλειά της με άριστο τρόπο προχθές, έκανε την δικογραφία για την αρπαγή, αυτοί οι πολίτες διώχθηκαν για κακούργημα και τρεις από αυτούς πήγαν στην φυλακή», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε με νόημα πως «η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της. Θέλω να πω στους πολίτες πως οι κρατικές Αρχές έχουν πλήρη εικόνα, κάνουν με πολύ καλό τρόπο την δουλειά τους και θα προστατεύσουν την κοινωνία από τέτοιες παράλογες και παράνομες ενέργειες», τονίζοντας πως «υπάρχουν και άλλοι πυρήνες σε όλη την χώρα, κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής και στην βόρεια Ελλάδα».

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr, dikaiologitika.gr

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας