Θέμης Σιδηρόπουλος:¨Εύκολο θύμα ο αστυνομικός, σάκος του μποξ προς ανακούφιση πολιτικών αδιεξόδων¨ Κύριο

Θέμης Σιδηρόπουλος:¨Εύκολο θύμα ο αστυνομικός, σάκος του μποξ προς ανακούφιση πολιτικών αδιεξόδων¨

Εδώ και κάποιες εβδομάδες επιτίθενται σε αστυνομικούς στόχους, ανεβαίνει η ένταση από δήθεν δημοκρατικούς πολίτες και τελευταία δεκάδες άτομα πήγαν να λιντσάρουν έναν αστυνομικό ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια. Οπαδοί της βίας, θέλουν νεκρό αστυνομικό !

 

Η Αστυνομία δεκαετίες ολόκληρες αντιμετωπίζει αυτές τις επικίνδυνες καταστάσεις, χρειάζεται θεσμική θωράκιση, κάποιοι επενδύουν στην ένταση.

 

Πίσω από κάθε περιστατικό βλέπουν αστυνομική βία, μισές αλήθειες, μεγάλα ψέματα, αδιέξοδη η ζωή και το έργο του αστυνομικού.

 

Μια χωρίς άλλο ελεεινή πολιτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς ανάμεσά τους. Κατά το δοκούν, εργαλείο ή εξιλαστήριο θύμα, ανάλογα με τις πολιτικές επιδιώξεις. Ένα εύκολο θύμα ο αστυνομικός, ένας ασήμαντος υπάλληλος ο ένστολος, σάκος του μποξ προς ανακούφιση των πολιτικών αδιεξόδων.

 

Αφού λοιπόν καλλιεργήθηκε στην κοινωνία μας, ότι είναι αθώα η μολότοφ και το φτύσιμο στα μούτρα του αστυνομικού, δεν κατανοούμε στην συνέχεια γιατί ο ένστολος υπερέβη τα όρια του νόμου.

 

Ναι, δεν πρέπει να προσπερνούμε τα νομικά και ηθικά όρια, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται ώριμα και συλλογικά από όλους, όπως επιτάσσει η δημοκρατία. Αμοιβαίως σεβασμός και εκτίμηση της θέσης και του ρόλου καθενός μας στην κοινωνία. Μονομερής αδιέξοδες υπερβάσεις, πράξεις και παραλείψεις απαξιώνουν και μας υποβάλλουν σε δοκιμασίες θλιβερές.

 

Αυτοί που τις προηγούμενες ημέρες καλούσαν σε εξέγερση των δήθεν αγανακτισμένων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Πολιτική ενορχήστρωση, υποκίνηση με στόχο την κατάλυση της τάξης, δημιουργία εμφύλιου κλίματος αντιπαλότητας και ανθρωποκτόνες απόπειρες.

 

Δεν θα αργήσει να έρθει και ο θάνατος ! Οι δράστες των υπερβάσεων εκατέρωθεν πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Θα πρέπει όλοι μας να δούμε το κάδρο καθαρά, στεκόμαστε απέναντι σε υπερβολές, σε εικόνες βίας, δεν μας τιμούν, είναι τραγικές, βλάπτουν την Ελλάδα μας.

 

Όλοι αυτοί οι πολιτικοί ηθικοί αυτουργοί που μοιράζουν την κοινωνία μας, αυτοί οι σπεκουλαδόροι της πολιτικής, στοίχισαν στον λαό αυτό μύρια δάκρυα και κατασπάραξαν τα σπλάχνα του ως ύαινες.

 

Μικρασιατική καταστροφή, εμφύλιος, τρομοκρατία, οικονομική αφαίμαξη – λιτότητα....., σταματήστε να δοκιμάζεται τις αντοχές μας, τιμήστε τον πολιτισμό μας, μην διαιρείται την κοινωνία.

 

Να μην χαθεί το μέτρο της λογικής, η αστυνομία θρηνεί πολλά θύματα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, είναι παιδιά δικά μας, δικά σας, Ελληνόπουλα, κάποια μάνα κλαίει απαρηγόρητη. Δεν θα γυρίσουν πίσω οι νεκροί μας, το θέμα είναι να μην προστεθούν στην λίστα των αδικοχαμένων και άλλα νέα αθώα θύματα !

 

Η απαλλοτρίωση της ανθρώπινης ζωής ενός αστυνομικού, του Αξαριάν, του Μπακογιάννη, των ανθρώπων στο Μάτι, αλήθεια, υπάρχει κανένας λογικός ανάμεσά μας που να τη δικαιολογεί !!

 

Με εκτίμηση

 

ΘΕΜΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας