Θέμης Σιδηρόπουλος: Τροχαίων Θανατηφόρων, η συνέχεια... Κύριο

Θέμης Σιδηρόπουλος: Τροχαίων Θανατηφόρων, η συνέχεια...

Φίλες και φίλοι, αγαπημένοι μου συμπολίτες :


Α) επειδή θεωρώ πως η γνώση είναι από τα όμορφα και πολύτιμα πράγματα


Β) η αναζήτηση της αλήθειας, η γνώση και τα πάθη της ψυχής, συμβάλλουν σημαντικά


Γ) οπωσδήποτε και από κάθε άποψη, είναι να αποκτούμε βεβαιότητα για ότι κάνουμε


Δ) η υπόστασή μας, οι ιδιαίτερες ιδιότητες μας και η μέθοδος που χρησιμοποιούμαι


Ε) η πλάνη ότι είμαστε αθάνατοι


Στ) η ποιότητά μας, η δυνατότητά μας, η ανθρώπινη φύση μας

Ζ) η νόηση, η ικανότητα της αίσθησης, το νοητό και το αυτονόητο και όσους ορισμούς καν να δώσουμε για να συλλάβουμε την αιτία ενός θανατηφόρου δυστυχήματος, δεν επαρκούν βεβαίως.

Αγγίζω το πρόβλημα ευθέως και με σαφήνεια, συνδέοντας το ατύχημα με τον οδηγό.


Φίλε, όταν οδηγείς, κάντο με πραότητα, με νηφαλιότητα, με ηρεμία ψυχής. Αποφεύγεις την οδήγηση, όταν, ενσκήπτουν, ισχυρά και ζωηρά πάθη, παροξυσμός, φόβος, διέγερση, οργή.

Μένω στον παράγοντα άνθρωπο, στον έμψυχο οδηγό, γιατί μετά το δυστύχημα μένει ο άψυχος οδηγός. Η ψυχή διαιρείται και μένει το άψυχο σώμα, δεν μπορείς να διατυπώσεις τις απορίες σου.


Για να δώσουμε λύση, πρέπει να παραδειγματιστείτε και κατά κοινή ομολογία να πιστέψετε ότι το όχημά σας κινείται και μαζί με αυτό κινείται και η ψυχή σας.


Μην γίνεστε στατιστικό μέγεθος, χαρακτηριστικό γνώρισμα της ζωής είναι η αναπνοή, έχει νόημα να αναπνέουμε. Ταυτίστε απόλυτα τον νου με την ψυχή σας, πιστέψτε σε κάτι αληθινό, στη ζωή, <<μην κείτεστε αλλόφρονες>>. Το μυαλό μας λέει αλήθεια, νους και ψυχή σε αρμονία, και για να γίνω σαφής, κάνετε το ωραίο και το σωστό !


Προσηλωθείτε στο καθήκον του συνετού οδηγού, όπως ορίζεται πρωταρχικά και με μοναδικό τρόπο. Σας θέτω το μυαλό ως την αρχή όλων των πραγμάτων. Οδηγείται συγκροτημένα, ταυτιστείτε με τους λόγους που σας κάνουν να ζείτε. Χαρείτε όλα τα θεία πράγματα, την σελήνη, τον ήλιο, τα αστέρια.... Μην αποχωρίζεστε τους ανθρώπους που σας αγαπούν και σας νοιάζονται, που τους αγαπάτε ομοίως και σας ανήκουν.


Είναι προφανές ότι, όταν κλείνει βίαια ο κύκλος της ζωής μας, παύουν οι πρακτικές σκέψεις, είναι ορισμός. Συλλογιστείτε, τι είναι προς αποφυγή κατά την οδήγηση, προσδιορίστε την αιτία, λογοδοτήστε με επιχειρήματα.


Φίλες και φίλοι, αγαπημένοι μου συμπολίτες ! η ψυχή μας έχει αρμονία, είναι κράμα και σύνθεση αντιθέσεων. Μην τις στερείτε αυτήν την ικανότητα της ψυχής, σκεφτείτε κατά νου, όταν συμβεί το μοιραίο, δεν υπάρχουν πολλές ψυχές. Πρόδηλα θα είστε ένα στατιστικό μέγεθος θανατικού, ενός αριθμού στην μακάβρια λίστα των χαμένων........


Ευθύμιος Α. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αξιωματικός ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας