Εντυπωσιακή εξέδρα πυγμαχίας από τον ΑΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ Κύριο

Εντυπωσιακή εξέδρα πυγμαχίας από τον  ΑΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

To πρωί του Σαββάτου 23 Ιουνίου 2018 ο ΑΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας παρουσίασε κάτι πρωτοποριακό


για τα δεδομένα της πόλης της Αλεξάνδρειας.
Μια εντυπωσιακή εξέδρα πυγμαχίας στήθηκε στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο χώρο του Αμφιθεάτρου ώστε

οι αθλητές του αθλητικού συλλόγου να πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους εκεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ, ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ!

Το λένε ‘Γλυκιά Επιστήμη’, όμως η πυγμαχία μπορεί να γίνει επίσης ένα σκληρό άθλημα μέσα στο ρινγκ που μπορεί να αφήσει και τους δύο αντιπάλους με μώλωπες .

Η ομορφιά στην πυγμαχία ωστόσο βρίσκεται στο γεγονός πως η προπόνηση σου αυξάνει την αντοχή, την ανθεκτικότητα, σου τονώνει το καρδιαγγειακό σου σύστημα .

Και αν δεν απολαμβάνεις και δεν αποζητάς τον πόνο ή σκέφτεσαι ως ‘ταπείνωση’ το να δεχτείς μία γροθιά, η πυγμαχία δίχως σωματική επαφή ως αερόβια και ταυτόχρονα αναερόβια άσκηση μπορεί να είναι εξίσου ευεργετική για σένα .

Πάμε να δούμε κάποια στοιχεία της πυγμαχίας που οφελούν κάθε ασκούμενο :

Πλήρης άσκηση του κορμιού :

Η πυγμαχία θέτει σε εγρήγορση τους μυς όλου του σώματος . Από τον τραπεζοειδή μέχρι τον δελτοειδή μυ, τους κοιλιακούς, τον δικέφαλο, τον τρικέφαλο, τους ώμους, το στήθος και την πλάτη . Ουσιαστικά χρησιμοποιείς όλους του μυς του πάνω μέρος του σώματος για να ρίξεις γροθιές και να τις αποφύγεις .

Και τα πόδια σου επίσης ασκούνται κουβαλώντας το βάρος του κορμιού σου γύρω στο ρινγκ βοηθώντας σε να ξεγλυστράς από τον πραγματικό ή και τον φανταστικό σουαντίπαλο .

Ο τετρακέφαλος, ο ιγνυακός τένοντας και οι γλουτοί δουλεύουν ταυτόχρονα μαζί προκειμένου να δρασκελίζεις, να ορμάς και να πηδάς μέσα και έξω προσθέτοντας δύναμη στις γροθιές σου .

Η δύναμη που παράγεις για κάθε γροθιά ξεκινά από κάτω χαμηλά και οδηγείται προς τα πάνω από τις γάμπες σου σαν μια κινούμενη αλυσίδα . Οι δυνατές γάμπες σε βοηθούν να χοροπηδάς, να κινείσαι πάνω κάτω και να ελίσσεσαι μέσα στο ρινγκ .

 

Αποτελεσματική Καρδιαγγειακή Άσκηση :

Ρίχνοντας γροθιές και χορεύοντας τριγύρω μέσα σε ένα ρινγκ πυγμαχίας απαιτεί σημαντική ποσότητα ενέργειας που πρέπει να δαπανήσει κανείς καθιστώντας έτσι το άθλημα αυτό μια εξαιρετική άσκηση κάρντιο . Πρόσφατες πανεπιστημιακές μελέτες έχουν αποδείξει πως οι ασκούμενοι που προπονούνται 60 λεπτά στην πυγμαχία είναι σαν να έχουν τρέξει 6 μίλια, καθώς και όσοι ασκούνται σε αυτή για 30 λεπτά δίχως σωματική επαφή είναι σαν να κάνουν μια πολύ έντονη αερόβια άσκηση που συνεισφέρει στην καθημερινή σωματική δραστηριότητα .

Προπόνηση για αντοχή και ανθεκτικότητα :

Είναι εφικτό να αποκτήσεις το ψυχικό σθένος κορυφαίων πυγμάχων ακόμα και αν δεν βρεθείς ποτέ απέναντι σε έναν αντίπαλο . Περιοδικά του χώρου συνιστούν να κάνεις προπόνηση στον σάκο για να αυξήσεις την αντοχή και να έχεις μεγαλύτερη διάρκεια . Δούλεψε στον σάκο, ρίχνοντας γροθιές και jab για τρια λεπτά κάθε φορά, πέρνοντας μετά ένα λεπτό χορεύοντας κινούμενος γύρω του ως ξεκούραση στο ενδιάμεσο .

Ξεκίνα με στόχο να το καταφέρεις αυτό για 3 τρίλεπτα, όπως κάθε ερασιτέχνης πυγμάχος και δούλευε φτάνοντας μέχρι και 12 γύρους όπως παίζουν οι επαγγελματίες .

Σου διώχνει μακριά κάθε στρες :

Σίγουρα η πυγμαχία είναι μια σωματική δραστηριότητα που σε βοηθά να κρατιέσαι σε φόρμα, όμως έχει μεγάλο όφελος και στον ψυχολογικό σου κομμάτι . Το να ρίχνεις γροθιές και jab σε έναν σάκο σε βοηθά να εκτονώνεις θυμό, άγχος και επιθετικότητα . Ακόμα το να δουλεύεις το τεχνικό κομμάτι στο speedbag ή στις αποφυγές σε βοηθά στο να αναπτύξεις πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση , ενώ απαλάσσει το μυαλό σου από κάθε στρες .

Αλήθεια τι περιμένεις για να φορέσεις γάντια λοιπόν ;

Άρχισε ΤΩΡΑ !

 

 

 

www.fightacademy.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας