Η Έφη Κολοκυθά είπε επίσημα «αντίο» στον στίβο Κύριο

Η Έφη Κολοκυθά είπε επίσημα «αντίο» στον στίβο

Μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες στο μήκος αποφάσισε οριστικά να κρεμάσει τα σπάικ της. Η Ευθυμία Κολοκυθά είπε το αντίο στον στίβο.

 

Την Πέμπτη 5 Μαΐου με επιστολή της προς τον ΣΕΓΑΣ ενημέρωσε και επίσημα πως αποχωρεί από την ενεργό δράση.

 

 Η Ευθυμία Κολοκυθά κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Έχει 4 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια κλειστού και 4 μετάλλια σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα.

 

Αγωνίστηκε τελευταία φορά στις 27 Ιουνίου του 2021 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Σμεντέρεβο, όπου είχε πάρει την 6η θέση στο μήκος με 6,28μ.

 

Η Έφη Κολοκυθά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο μήκος δύο φορές, το 2019 και το 2021. Έχει κατακτήσει και άλλα «χρώματα» μεταλλίων σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Έχει κερδίσει και τέσσερα μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα κλειστού. Το 2010 και το 2011 στο πένταθλο, το 2013 στα 60μ. και το 2014 στο μήκος. Επίσης, έχει και τρία μετάλλια σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα. Αγωνίστηκε σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το 2014 στη Ζυρίχη και το 2016 στο Άμστερνταμ. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 6,66μ. και το είχε σημειώσει στις 28 Μαΐου του 2016 στο μίτινγκ «Παπαφλέσσεια» στην Καλαμάτα. Εκτός από μια σεζόν που πήρε μεταγραφή στον Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, όλα της τα αθλητικά χρόνια ήταν στον ΓΑΣ Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας