Τα Παιδιά της Άνοιξης: Συγχαρητήριο μήνυμα προς το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ν.Ημαθίας «Αιγές Βεργίνα»

Τα Παιδιά της Άνοιξης: Συγχαρητήριο μήνυμα προς το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ν.Ημαθίας «Αιγές Βεργίνα»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν.Ημαθίας συγχαίρει το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ν.Ημαθίας «Αιγές Βεργίνα» για την άψογη διοργάνωση των «αγώνων Φιλίας» που διοργανώθηκαν στις 5 Νοεμβρίου στο ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας» στο Μακροχώρι Ημαθίας.


Τα οφέλη της άσκησης και του αθλητισμού είναι κοινώς παραδεκτά και μη αμφισβητήσιμα, αφού η αθλητική δραστηριότητα συστήνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και αρτιμέλειας. Στα άτομα με αναπηρία, η αξία του αθλητισμού έχει διπλή σημασία, αφού επιδρά τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Για τα άτομα των οποίων οι σωματικές ικανότητες εκ φύσεως δεν παρουσιάζουν πλήρη λειτουργικότητα, η αθλητική δραστηριότητα μπορεί να αποβεί σωτήρια, καθώς οι μύες που «συμμετέχουν» στην εκάστοτε δραστηριότητα, καταβάλλουν όλη τη δύναμη και ενέργειά τους. Ως αποτέλεσμα, αυτόματα ενεργοποιούνται και οι λιγότερο λειτουργικοί μύες και κατά συνέπεια βελτιώνεται το σύνολο του κυκλοφοριακού και λοιπού καρδιαγγειακού συστήματος.


Οι ευεργετικές ιδιότητες του αθλητισμού διαφαίνονται επίσης και στο ψυχολογικό αντίκτυπο που παρουσιάζουν τα άτομα που αθλούνται. Η άσκηση, τόσο ως αναψυχή, όσο ως αγωνιστικός αθλητισμός, συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και τον επαναπροσδιορισμό του αυτοσεβασμού των ΑμεΑ. Με τη συμμετοχή των ΑμεΑ σε ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες, προλαμβάνεται ή μειώνεται η απομόνωση, η απόγνωση ή οι καταθλιπτικές τάσεις που μπορεί να παρουσιάζουν εξαιτίας της αναπηρίας. Παράλληλα, αυξάνεται η κοινωνική ένταξη και η αποδοχή των ατόμων με αναπηρία από την εκάστοτε τοπική κοινότητα αφού πλέον συμμετέχουν ενεργά σε οργανωμένα κοινοτικά, δημοτικά, πανελλαδικά ή και παγκόσμια προγράμματα. Τέλος, η γυμναστική αποτελεί πάντοτε μια ευκαιρία για διασκέδαση, χαρά, ικανοποίηση και αυτοεκπλήρωση.


Οι ωφελούμενοι του Κ.Δ.Η.Φ. Αλεξάνδρειας «Τα παιδιά της άνοιξης» λόγω του πενθήμερου κινηματογραφικού εργαστηρίου που διοργανώθηκε στο κέντρο με συντονιστή τον κύριο Ηλία Φλωράκη αλλά και την έναρξη των δράσεων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας δεν κατέστη δυνατόν να συμμετέχουν στους «αγώνες Φιλίας».


Με εκτίμηση

 

Το Δ.Σ.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας