«Χρυσή» Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη Κύριο

«Χρυσή» Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η 38χρονη αθλήτρια του Αλέξανδρου Μακεδονίας έγραψε «ιστορία» στο Μόναχο

 

Με πάθος και καρδιά πρωταθλήτριας η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 2:47:00 στα 35χλμ βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Μόναχο. Έτρεξε με την ελληνική σημαία στους ώμους στα τελευταία χιλιόμετρα και έγραψε ιστορία!

 

Η Ελληνίδα βαδίστρια με σωστή τακτική, κυριάρχησε απόλυτα στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Odeonsplatz μία από τις κεντρικότερες πλατείες του Μονάχου και την Professor Huber Platz καθώς βρέθηκε στην πρώτη τριάδα που οδηγούσε τη κούρσα μέχρι να «αποκοπεί» στο 18ο χλμ και κατάφερε να κατακτήσει τελικά το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στη Βαυαρική πρωτεύουσα.

 

Σχεδόν ένα μήνα μετά την εξαιρετική παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον και την 4η θέση, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με μια συγκλονιστική εμφάνιση.

 

Μάλιστα η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στα 35χλμ βάδην, γράφοντας το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος.

 

 

Στον αγώνα έλαβαν μέρος και η Ευσταθία Κουρκουτσάκη, η οποία κατετάγη 16η με 3:07.42 και η Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία δεν κατάφερε να τερματίσει.

 

 

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για το ελληνικό βάδην σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το 2004 στην Αθήνα η Αθανασία Τσουμελέκα, στέφθηκε Ολυμπιονίκης.

 

Οι πρώτες οκτώ του τελικού στα 35 χιλιόμετρα βάδην του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι οι εξής:

 

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Ελλάδα) 2:47.00
Ρακέλ Γκονζάλες (Ισπανία) 2:49.10
Βικτόρια Μανταράζ (Ουγγαρία) 2:49.58
Φεντερίκα Κουριάτσι (Ιταλία) 2:52.06
Ολγκα Νιέτζιαλεκ (Πολωνία) 2:53.12
Λίντια Μπαρτέλα (Ιταλία) 2:55.04
Μαρ Σουάρες (Ισπανία) 2:55.27
Ίνα Λόσεβα (Ουκρανία) 2:57.55

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας