Η Αγάπη έχει 5 γράμματα, το ίδιο και η μπύρα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

Η Αγάπη έχει 5 γράμματα, το ίδιο και η μπύρα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Ένας φίλος μου προχθές μου είπε «το όνειρο μου είναι να είχα όσες γκόμενες πιστεύει η γυναίκα μου πως έχω». Ένα θα σου πω, δεν

γεννήθηκε ακόμα η γυναίκα που δεν θα ξέρει τι σημαίνει γκρίνια. Έπειτα από 50 χρόνια επίπονων ερευνών οι επιστήμονες κατέληξαν στο τι είναι αυτό που επιτέλους ευχαριστεί μια γυναίκα. Η απάντηση... τίποτα. Ένας μόνο ήταν αυτός που δεν του γκρίνιαζε καμία. Και αν τολμούσε, την ξεβράκωνε και την έκανε κουνελάκι.

Μιλάω για τον ιδιοκτήτη του Playboy, ΧιουΧέφνερ ο οποίος πέθανε προχθές σε ηλικία 91 ετών. Αν κλαφτεί και αυτός ότι έφυγε στερημένος τότε θα παγώσει η κόλαση. Ο μεγαλύτερος κουνελοπνήχτης όλων των εποχών μας άφησε χρόνους.

moufa sep30 1

Του έκαναν λέει νεκροψία για να δουν από τι έφυγε (στο άνθος του το τζόβενο). Θεός σχωρέστον τον άνθρωπο άλλα εγώ άλλους λυπάμαι. Να δω που θα πουλάνε οι φαρμακοβιομηχανίες τα Viagra που αγόραζε ο πορνόγερος με το κιλό. Από τη μέρα που βγήκε το χάπι, η εταιρία, μια καζανιά έβγαζε για εκείνων και μια για όλους εμάς. Ααααχ, άλλοι έχουν άστρο και άλλοι κάστρο. Εμείς, άστο να πάει, άστο.

Καλά είναι να καμαρώνεις πως έχεις στην κατοχή σου τα πιο ιστορικά κτήρια της πόλης αλλά πριν το κάνεις αγόρασε και μια μεσινέζα πρώτα. Αυτό είναι το «κονάκι». Δεν θυμάμαι ποιος σύλλογος έχει πάρει τα δικαιώματα και για πόσα χρόνια, αυτό που θυμάμαι όμως και που θα πρέπει να θυμηθούν και αυτοί είναι ότι θα πρέπει να πάρουν και έναν Αλβανό για να τους το ξεβρομίσει. Έμεινε όρθιο μετά από τόσα χρόνια, αμαρτία είναι να το γκρεμίσουν τα νταντούλια και το μαγκούρι.

moufa sep30 2

Ανάστα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, οι μάνες, οι γιαγιάδες και ο κόσμος όλος. Έχουν τα Θρησκευτικά της Δ΄ δημοτικού μουσουλμανική προσευχή. «Θα κάνουν τα παιδιά μας να ασπαστούν το κοράνι» μου είπε μια γιαγιά. Σιγά μη δεν τα πάνε εκδρομή στο Μπλε Τζαμί και τα κλειδώσουν μέσα μέχρι να μάθουν το Πάτερ Ημών στα τούρκικα. Έλεος πια.

moufa sep30 3

Γιατί για τα βιβλία της Ιστορίας, που αναφέρουν όλα όσα τραβήξαμε από τους Τούρκους δεν λένε τίποτα και για τον μουσουλμανισμό, ως θρησκεία, πέσαν να τους φάνε; Αν κάποιος μουσουλμάνος θέλει να βαφτιστεί χριστιανός, θα του το αρνηθούν; Είναι κακό τα παιδιά να γνωρίζουν ότι και οι μουσουλμάνοι είναι άνθρωποι (ζουν ήδη ανάμεσα μας εδώ και πολλά χρόνια) και ότι προσεύχονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Δεν είναι εγωιστικό να νομίζουμε ότι είμαστε μόνο εμείς και κανένας άλλος; Διάβασε κανείς μας το Κοράνι πριν εκφέρει γνώμη;Μήπως να σας θυμίσω τα λόγια ενός πολύ γνωστού μητροπολίτη;

moufa sep30 4

Πολλές φορές μπερδεύουμε τη θρησκεία με αυτούς που την εκπροσωπούν και αυτό είναι μέγα λάθος. Η θρησκεία διδάσκει, για τους άλλους δεν είμαι σίγουρος. Σε κάποιο σχολείο του δήμου μας κατέβασαν τις εικόνες από τις τάξεις των σχολείων με το πρόσχημα ότι δήθεν έβαψαν και ότι μετά θα τις ανεβάσουν. Εμένα προσωπικά και να μην τις ξαναβάλουν, δεν μου λέει τίποτα. Όχι γιατί είμαι άθεος, πιστεύω στον Θεό αλλά γιατί ποτέ σε καμιά εκκλησία δεν είδα κάτω από την εικόνα της Παναγίας το βιβλίο της Ιστορίας δέσμης.

Η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια ήταν τα τρία ιδανικά που μας κράτησανζωντανούς όλους τους αιώνες. Σήμερα, την πατρίδα μου την πούλησαν, την οικογένεια μου την ανάγκασαν να ζει μέσα στο φόβο για το αύριο, την θρησκεία μας όμως δεν μπορεί να μας την κλέψει κανείς. Και ξέρετε γιατί αγαπητοί ιερείς; Γιατί βρίσκεται μέσα μας, εκεί που κανείς άλλος, εκτός από εμάς, δεν μπορεί να φτάσει. Ας μην γινόμαστε μικρόμυαλοι και λαϊκιστές. Να θυμάστε, η αγάπη έχει πέντε γράμματα, ακριβώς όσα και η μπύρα.

Πήγατε καμιά φορά στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Βεροίας; Χάζεψες θα μου πείτε, τι δουλειά έχουμε εκεί. Δεν είπα αν πήγατε να ψηφίσετε τον ισολογισμό, ρώτησα απλά αν σας έβγαλε ο δρόμος. Έξω από την αίθουσα λοιπόν, τον τοίχο κοσμεί ένα γλυπτό που απεικονίζει την γοργόνα αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό που κανείς μας δεν ήξερε και δεν περίμενε είναι ότι η γοργόνα είχε καταγωγή από ..... Αλεξάνδρεια. Μη γελάτε, αλήθεια σας λέω. Δείτε τη φωτογραφία και θα καταλάβετε.

moufa sep30 5

Η γοργόνα φοράει κατσούλι. Θα μου πείτε, 48 χωριά είχε το Ρουμλούκι γιατί ντε και καλά να ήταν από την Αλεξάνδρεια; Η απάντηση είναι απλή. Οι γοργόνες ζούνε στο νερό και επειδή τα 2/3 της Αλεξάνδρειας κάποτε ήταν βούρκος είναι πολύ πιο πιθανό να καταγόταν από εκεί παρά από το Νεοχωρόπουλο. Έβγαινε, άφηνε το κατσούλι σε κάτι καλαμιές, βουτούσε για να φάει κάνα ψαράκι, ξαναέβγαινε και το φορούσε. Μάλιστα, λένε, ότι στα πολύ παλιά χρόνια οι γουλιανοί και οι πέστροφες φορούσαν τραγιάσκα και η σαρδέλα με το γαύρο πασλούκι. Γι΄ αυτό και σήμερα τα ψάρια δεν έχουν μαλλιά, μαδήθηκαν από τότε. Τώρα εξηγούνται όλα.
Όταν μια επιχείρηση ζει την πραγματικότητα, συμπάσχει με τον καταναλωτή και δεν πετάει στα σύννεφα τότε μπορεί να συνεισφέρει για να κάνει τη ζωή των ασθενέστερων πιο εύκολη.

moufa sep30 6

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα καφέ. Η διεύθυνση του kaffeine _37 αποφάσισε να το γιορτάσει διαφορετικά. Η χώρα μας εδώ και μια δεκαετία βιώνει έντονα το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης, δυστυχώς, σε όλους τους τομείς. Για αυτό και αποφάσισαν, όλα τα έσοδα από τα ροφήματα της Κυριακή 1 Οκτωβρίου, να διατεθούν για την αγορά γραφικής ύλης για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας.

Την Κυριακή λοιπόν, από τις 7:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα, σας περιμένουν όλους να βοηθήσετε να πετύχουν το στόχο τους !!! Το βράδυ της Κυριακής θα ανακοινωθεί το ποσό που θα συγκεντρωθεί και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η αγορά των προϊόντων από βιβλιοπωλεία της πόλης μας !!! θα είμαι και εγώ εκεί.
"Απόλαυσε τον καφέ σου και χάρισε βοήθεια σ αυτούς που σε χρειάζονται."

Κατά τ΄ άλλα ο Εμπορικός σύλλογος πήρε παράταση υποβολής αιτήσεων υποψηφιοτήτων των εκλογών και εγγραφής Νέων Μελών μέχρι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Να μου το θυμηθείτε, δεν θέλει να βάλει κανένας και το πάνε από παράταση σε παράταση. Ο Στέφανος Δριστάς έβγαλε πάλι μήνυμα για άλλη μια παγκόσμια ημέρα (Στέφανε μου, αν μετρούσες αντίστροφα για τα Χριστούγεννα πιο πολύ ενδιαφέρον θα είχε).

Ο Ισαάκ Χαλκίδης μας ανακοίνωσε ότι στις 2 Οκτωβρίου θα γίνει τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Κυτούδης και Συρόπουλος ετοιμάζονται να πάνε έχοντας ήδη αγοράσει όλμους, φλογοβόλα, κράνη και ασπίδες και τέλος οι πόντιοι Αλεξάνδρειας παρουσίασαν μια διάλεξη του καθηγητή Γ. Παυλίδη για τη δυσλεξία και τα προβλήματα μάθησης. Ακεψιμά μου, το να είσαι δυσλεκτικός δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι το να είσαι χρεωμένος.

Τέλος, το Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρειας για άλλη μια φορά δεν είχε φίλμ για να μπορεί να βγάλει ακτινογραφίες αλλά παρόλα αυτά ανακοίνωσε την αγορά ενός νέου μαστογράφου για να μπορούν να κάνουν όλες οι γυναίκες δωρεάν τη μαστογραφία τους.
Πάλι δεν με πιστεύεται; Τι κακό έχω πάθει με εσάς. Ορίστε το μηχάνημα για να πειστείτε και να μην λέτε ότι σας λέω ότι μου κατεβάσει ο νους.

moufa sep30 7

Έχει ο Μέγας Αλέξανδρος ξάδελφο; Τι έγινε στα Θεολόγια στο Νησέλι; Ποιο «καπέλο» ταιριάζει στους πολιτικούς μας ;Όλα αυτά που διαβάσατε αλλά και ακόμα περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.


Και θα κλείσω με έναν γρίφο και πάλι. Ποιος γνωστός συμπολίτης μας που ασχολείται με την πολιτική, τη συλλογή παλαιών αντικειμένων καθώς και είναι γνώστης όλης της ιστορίας του τόπου μας (της κανονικής, χωρίς να τον διαψεύσει κανένας Μπέλλος) απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες να ψάχνει για παλιούς «θησαυρούς» σε ξένα πατάρια;

moufa sep30 8

Μια γνωστή μου δεν θα σε ρωτήσει αν «έχεις γκόμενα» αλλά θα σε ρωτήσει «αν έχεις σχέση». Ε λοιπόν έφτασε η στιγμή να τις αποκαλύψω ότι όλοι μας έχουμε σχέση αλλά δεν το ξέρουμε. Παραδείγματος χάρη, εγώ φέτος είμαι πιο χοντρός σε «σχέση» με πέρυσι.
Τα λέμε το άλλο Σάββατο. Φιλάκια.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας