ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - 2 Ιουνίου, Ημέρα Μνήμης για τους Πολίτες του δήμου μας - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ -  2 Ιουνίου, Ημέρα Μνήμης για τους Πολίτες του δήμου μας - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Αυτή τη βδομάδα που μας πέρασε ήμουν ο «πέταξα τα σκεπάσματα και φόρεσα ότι βρήκα». Και όταν λέω «ότι βρήκα» εννοώ πέδιλα, τζιν, κοντομάνικο και γιδοτόμαρο. Με τέτοιο καιρό ανάθεμα κι αν ξέρουμε τι να βάλουμε. Από μέσα καλοκαιρινοί και από έξω ο Χουντάλας κάνει πάρτι. Σταματάει να βρέχει και ξεκινάει να φυσάει. Αυτά τα μαλλιά δεν θα ησυχάσουν ποτέ. Λούσιμο, στέγνωμα, λούσιμο, στέγνωμα. Στα κομμωτήρια μια βδομάδα τώρα δεν πάτησε ψυχή.

 

Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι τζάμπα κλαίω. Ορίστε, και ήλιο έβγαλε και καύσωνα σιγά σιγά θα κάνει και θάλασσα θα πρέπει να πάμε και τα κιλά πάλι δεν τα χάσαμε και μια χαρά ήταν η βροχή τελικά. Και έχεις και κάποιους εξυπνάκηδες να λένε ότι «με ζέστη και βροχή, παντρεύονται οι φτωχοί». Ήθελα να΄ ξερα ποιος σκέφτηκε τέτοιο πράγμα. Αλλά ας αφήσουμε τον καιρό και τα σκαμπανεβάσματα του και ας πάμε στα πιο σημαντικά.

 

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer έχει ανακοινώσει πως έχει παρατηρήσει αυξημένο ποσοστό εμφάνισης μυοκαρδίτιδας σε όσους έχουν λάβει το εμβόλιό της σε σχέση με το αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό. Ένα εμβόλιο είχαμε να μη φοβόμαστε, πάει και αυτό. Τώρα θα αναρωτιέστε τι είναι η οξεία μυοκαρδίτιδα.

 

H οξεία μυοκαρδίτιδα από τον κορωνοϊό είναι οξεία μυοκαρδιακή βλάβη που δημιουργείται είτε λόγω της τοξικότητας του ιού είτε λόγω της ανοσολογικής απάντησης του οργανισμού στον ιό (οξεία φλεγμονή του μυός της καρδιάς). Η οξεία φλεγμονή που προκαλείται από την ιογενή λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει κάποια ρήξη αθηρωματικής πλάκας στις στεφανιαίες αρτηρίες και να οδηγήσει σε έμφραγμα.

 

m1

Και τώρα απλά, όλοι εμείς που δεν σπουδάσαμε ιατρική αναρωτιόμαστε αν έπρεπε τελικά να το κάνουμε ή όχι. Και λέω «έπρεπε» γιατί εγώ χθες έπρεπε να το κάνω και τελικά, μετά από όλα αυτά, δεν το έκανα. Δε λέω ότι έκανα το σωστό αλλά εγώ το μυοκάρδιο μου (ούτε ξέρω τι είναι) το θέλω σωστό. Αααα όλα κι όλα.

 

Πολύ κοντά στο εμβόλιο λένε πως είναι και οι Γερμανοί. Μιλάνε φυσικά για ένα εμβόλιο χωρίς παρενέργειες. Δεν ξέρω αν θα έχει παρενέργειες αλλά ότι θα ξυπνήσουμε μια μέρα με ενσωματωμένη κάλτσα και πέδιλο, το θεωρώ βέβαιο. Από την Τετάρτη έρχεται και η νέα παρτίδα εμβολίων της Johnson & Johnson. Για τις πιο μικρές ηλικίες κάνει αυτό, έτσι λένε. Να ρωτήσω και γω κάτι μιας και το έφερε η κουβέντα, όσοι έχουν πιτυρίδα κάνει να το κάνουν αυτό ή να περιμένουν να βγάλει εμβόλιο η Head & Shoulder;

 

Ας κάνει ο καθένας ότι θεωρεί σωστό για τον εαυτό του και ας πάμε σε ένα θέμα που αφορά τον εαυτό όλων μας. Η Τετάρτη 2 Ιουνίου πλέον αποτελεί μια ιστορική μέρα. Μη σας πω ότι θα γίνουν και κινήσεις για να γίνει και αργία. Πριν δύο χρόνια λοιπόν, αυτή τη μέρα, κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές ο συνδυασμός «Ώρα Ευθύνης». Καλά καταλάβατε, Γκυρίνης και τα συναφή. Για να το γιορτάσουν τα παιδιά έστησαν ένα μικρό γλεντάκι. Στην ουσία ένα τραπέζι στο οποίο, φαντάζομαι, ήπιαν στην υγειά της επιτυχίας τους.

 

m2

 

Βλέποντας τη φωτογραφία μόνο το δήμαρχο, τη Μοσχοπούλου, τον Καμανά και τη Τζένη τους πήρε η χαρά από τα μούτρα. Όλοι οι άλλοι, σα να έκαναν σφράγισμα. Δεν ξέρω αν εσάς σας λέει κάτι αυτό, εμένα πάντως μου λέει πολλά. Μεγάλος απών από το τραπέζωμα ο «χιλιάρης» Σάκης Παντόπουλος. Αποκλείεται... να μην τον κάλεσαν. Επίσης αποκλείεται να ήταν στο χωράφι και να έκανε σκαλιστήρι εκείνη την ώρα. Που είναι ο Σάκης οεο; Και επίσης ο τρόπος που κάθισαν εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου τυχαίος.

 

Το λέω αυτό γιατί δεν θα μπορούσα με τίποτα να φανταστώ ότι στη θέση του Δριστά θα μπορούσε να καθόταν ο Δελιόπουλος. Αλλά και πάλι αν ήταν κανονισμένες, τι δουλειά έχει ο Σταυρής τόσο κοντά (στο δήμαρχο); Τέλος πάντων, μπερδεύτηκα. Στην υγειά σας βρε παιδιά. Δεν θα πω κακίες γιατί κάποιος μου είπαν ότι έχω εμμονές. Με ποιον δηλαδή θα έπρεπε να ασχολούμαι; Με τον Ζαφείρη που έχει το κυλικείο στο αμφιθέατρο; Τέλος πάντων, θα πω μονάχα ότι τα παιδιά πήγαν να γιορτάσουν χωρίς να θυμούνται τι υποσχέθηκαν πριν τις 2 Ιουνίου. Ένα μυαλό είναι μωρέ, που να πρωτοπάει. Εγώ θα βάλω παρακάτω τις υποσχέσεις σας, έτσι απλά να υπάρχουν,  μπας και τις ξαναθυμηθείτε.

 

«Πλέον μένει να κερδίσουμε και τη μάχη με τα προβλήματα του Δήμου μας και να τον κάνουμε δημιουργικό, αποτελεσματικό και ανθρώπινο. Η ψήφος των συμπολιτών μας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για το έργο μας αλλά ταυτόχρονα αποτελεί δέσμευση και εντολή να συνεχίσουμε ενωμένοι, όλοι μαζί, στη νέα τετραετία με εντιμότητα, ήθος και συνέπεια. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνουμε τα πάντα για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που επέδειξαν οι συμπολίτες μας.»

 

Μ΄ αυτά και με κείνα πέρασαν…… 7 χρόνια Παναγιώτη μου.

 

m3

Μαύρη Τρίτη η 1η Ιουνίου 2021 για την Κεντρική δομή του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού (όπου στεγάζονται το Τμήμα Πρόνοιας , το Κέντρο Κοινότητας & το Κοινωνικό Παντοπωλείο) που εδρεύει στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού. Θα παραμείνει κλειστή λόγω απολύμανσης, έπειτα από την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο της δομής.

 

Κάποιος σας μάτιαξε εκεί στο δήμο. Τη μια κρούσμα στην καθαριότητα με τα σκουπίδια να φτάνουν στο Θεό (όχι ότι πιο πριν ήταν χαμηλότερα αλλά να….). Τώρα κρούσμα στην κοινωνική προστασία. Φέρτε έναν παπά να σας διαβάσει μπας και την περάσετε λάου λάου. Πως την πάθατε απορώ. Μήπως δεν φορούσατε μάσκα; Μπα, δεν το πιστεύω, σ΄ αυτά είστε τυπικοί. Μεταξύ μας βέβαια, όποιος πιστεύει ότι η μάσκα σταματάει τον ιό είναι σα να πιστεύει ότι το βρακί σταματάει την πορδή. Μέγα λάθος. Τι να πω, περαστικά σας.

 

Βέβαια υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες στο δήμο που μπορεί να μην έχουν κανένα κρούσμα παρόλα αυτά είναι σα να περνούν Κορονοϊό τα τελευταία 7 χρόνια. Δεν θα σας πω ποιες, μεγάλα παιδιά είστε. Μυαλό έχετε, έργα δεν γίνονται άρα, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

 

 

Και σα να μη φτάνει όλο αυτό το τουρλομπούκι που ζούμε έχεις και τον ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας να καταγγέλλει ότι περιορίστηκαν τα δρομολόγια των τρένων με το πρόσχημα του covid. Απ΄ όλα όσα γίνονται δίπλα μας, τα δρομολόγια της TRAINOSE του έκατσαν βαριά; Χρίστο μου (Αντωνίου) αν υποψιαστώ ότι συνυπογράφεις και συ όλα αυτά, θα χάσω πάσα ιδέα. Κρίμα πάντως γιατί σε έχω σε εκτίμηση. Εγώ αγαπητοί, θα παραφράσω ένα ρητό για να σας βάλω λίγο στο μυαλό της TRAINOSE. Για να μη σκάτε το κάνω. Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι λένε. Όμως άλλο το ταξίδι για Μαλδίβες και άλλο να πάρεις το τρένο για Φλώρινα. Κι ας φεύγει και μια φορά το μήνα.

 

m4

 

Το καλοκαιράκι έφτασε και σιγά σιγά θα ξαμοληθούμε στη θάλασσα. Μιλάω για τους νορμάλ και όχι για αυτούς που κάνουν μπάνιο από τώρα και μετά κάθονται πάνω στο καμινέτο για να το…. βρουν. Δύο τα μεγάλα προβλήματα πριν ξεκινήσουν τα μπάνια. Το πρώτο ακούει στη λέξη μαύρισμα. Αυτό όμως διορθώνεται με 5-6 επισκέψεις για σολάριουμ ή αν είστε σα και μένα με δύο μπάνια. Το δεύτερο πρόβλημα είναι το…. μαγιό. Τι μας ταιριάζει, τι θα φορεθεί φέτος και πιο στυλ μας αντιπροσωπεύει. Μη χολοσκάτε, εγώ είμαι εδώ. Έκανα την έρευνα μου πριν από σας για σας. Χαλαρώστε και απολαύστε τι θα φορέσετε φέτος το καλοκαίρι κάτω από το καυτό φως του ήλιου.

 

 

 

Αυτό ήταν για σήμερα το Καρπουζάκι. Λίγο καλοκαιρινό, λίγο καυστικό, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ΄ αγόρι μου. Τα λέμε το άλλο Σάββατο. Μέχρι τότε να θυμάστε «πρώτα μου αρέσω εγώ και μετά όλοι οι άλλοι».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας