ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - 4 πόντους μικρότερο σε κάθε δόση. Φέρτε το αντίδοτο - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - 4 πόντους μικρότερο σε κάθε δόση. Φέρτε το αντίδοτο - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Σήμερα δεν θα ξεκινήσω με τον covid γιατί έχω να σας πω πολλά στην συνέχεια. Θα ξεκινήσω με την πολιτική προετοιμασία που γίνεται για τις επερχόμενες εκλογές του 2023. Ναι, καλά διαβάσατε, τα στρατηγεία των συνδυασμών άρχισαν σιγά σιγά να ενεργοποιούνται. Μέχρι στιγμής έχουμε έναν υποψήφιο (δεν ξέρω αν θα λακίσει ως το τέλος) και αναμένουμε και άλλες υποψηφιότητες. Ο Παναγιώτης Γκυρίνης δήλωσε την επιθυμία να διεκδικήσει ξανά τον δημαρχιακό θρόνο (μάλλον λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε τα προηγούμενα 9 χρόνια, τι να πω).

 

Επίσης ακούγεται έντονα το όνομα του Βαγγέλη Βογιατζή αλλά και ενός νέου προσώπου που οι πληροφορίες μου λένε πως θα είναι γυναίκα. Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ντρέπομαι αλλά στον τόπο μας οι εκλογές είναι - από ότι λένε οι κακές γλώσσες - χρήμα. Όποιος δώσει τα πιο πολλά, λένε...βγαίνει. Γι΄ αυτό και ποτέ δεν γίνεται τίποτα. Από την άλλη γκρινιάζουμε αλλά πάμε και ψηφίζουμε…… τον ανιψιό μας που δεν τον κόβει ούτε ποδήλατο να κάνει. Το προηγούμενο εκλογικό αποτέλεσμα βγήκε δίπλα σε κεντρικές ομιλίες που οι παρακείμενοι κάδοι ασφυκτιούσαν από σκουπίδια. Από την άλλη ίσως καλώς συνέβη γιατί κάποιοι αποδείχτηκαν, εκ των υστέρων, κατώτεροι των περιστάσεων. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που ψηφίζουμε. Και γω την κολλητή μου ψηφίζω αλλά την θεωρώ άξια και ικανή. Αν ήταν, να μην πω σαν ποια, θα έπαιρνε απλά την…. αγάπη μου.

 

Τα σενάρια είναι πολλά που ακούγονται και σε όλα χάνει ο Γκυρίνης. Εγώ τα ακούω όλα λιγάκι βερεσέ. Βέβαια και αυτά που λέει η πλευρά Γκυρίνη δεν με πείθουν. Ακούγεται ότι έκλεισαν όλα τα μεγάλα ονόματα, ότι έχουν ήδη στο τσεπάκι τη Μελίκη και τις Αντιγονίδες και πολλά άλλα τέτοια. Τώρα τελευταία άκουσα ότι έκλεισαν και την Όλγα Καστανά. Αγαπητοί κύριοι της Ώρας Ευθύνης, όταν θα κλείνετε κάποιον καλά θα είναι να το ξέρει και ο ίδιος πριν το παπαγαλίζετε δεξιά και αριστερά. Αν όπως κλείσατε την Όλγα κλείσατε και όλους τους υπόλοιπους τότε είμαι σίγουρος ότι το ψηφοδέλτιο σας είναι ¨νικητήριο¨. Απλά πείτε το και στην Όλγα, να μην ξεχαστεί και πάει για μανικιούρ εκείνη τη μέρα.

 

Ένα επίσης σενάριο λέει ότι ο Παναγιώτης τελευταία στιγμή θα παραιτηθεί της διαδοχής και την κούρσα θα συνεχίσει ο Δελιόπουλος. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να το πιστέψει και ο ίδιος ότι μπορεί. Να αντιστρέψει λίγο τα πράγματα. Δεν πας για την μεγάλη καρέκλα όταν έχουν προηγηθεί 4 χρόνια χωρίς αντικείμενο. Για μένα Στέφανε μου κάντο τώρα πριν μάθεις όλα τα χούγια τους και γίνεις σαν αυτούς. Τώρα που ακόμα θυμάσαι την καταγωγή σου και δεν έγινες, σαν κάποιους άλλους...τζάμπα μάγκες...

 

Εμένα πάντως η ιδέα για γυναίκα στο τιμόνι του δήμου μου αρέσει και μάλιστα, μου αρέσει πολύ.

 

Και πάμε σε κάποια πραγματάκια που μου στέλνετε και μου ζητάτε να τα αναδείξω. Ένα από αυτά η πλατεία στα Αμπελοτόπια. Μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν μια χάλια πλατεία αλλά προσβάσιμη σε όλους. Εδώ και έναν χρόνο, υποτίθεται πως ξεκινήσατε έργα για να την φτιάξετε αλλά το μόνο που καταφέρατε ήταν να ανοίξετε μόνο μια μεγάλη τρύπα. Και απλά σταματήσατε. Ένα χρόνο τώρα δεν υπάρχει καμιά συνέχεια. Και τώρα εγώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Για ποιο λόγο αφού δεν είχατε σκοπό να την τελειώσετε ανοίξατε την τρύπα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την επισκεφτεί κανένας; Ξεκινάτε ένα έργο χωρίς να μετρήσετε όλες τις παραμέτρους; Πως γίνεται να μην έχετε ολοκληρώσει κάτι αξιόλογο μέχρι σήμερα; Όλα τα στραβά μόνο σε σας συμβαίνουν; Φέρτε έναν παπά να σας διαβάσει να φύγει το κακό το μάτι...

 

Και μιας και είπα παπά, 1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιερέα, για είσοδο ατόμων σε ιερό ναό χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις των 300 ευρώ στα άτομα. Συγκεκριμένα, πρόστιμο 1.500 ευρώ καλείται να πληρώσει ιερέας στην Ημαθία που παραβίασε τα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό διασποράς κορονοϊού κι επέτρεψε σε πιστούς που δεν διέθεταν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, να εισέλθουν στην εκκλησία.  Κάνε ράπιντ και έλα να σε κοινωνήσω; Στην εκκλησία πήγαν οι άνθρωποι, δεν πήγαν στην Ήπειρο ένα 3ήμερο να ηρεμήσουν κύριε Μητσοτάκη μου.

 

Και πάμε στον Κορονοϊό. Όσοι χαρήκατε χαρήκατε. Πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος κοντεύει να μείνει ανεμβολίαστος αφού πέρασαν οι 7 μήνες που ίσχυε το εμβόλιο τους. Όσο για τον εκβιασμό των 100 ευρώ μηνιαίως για τους γέρους, δεν έπιασε τόπο. Ούτε που ταράχτηκαν τα παππούδια. Τι γίνεται από δω και πέρα; Όπου δούμε σύριγγα καθόμαστε; Κάθε 7 μήνες θα τρυπιόμαστε; Θα γίνουν οι φλέβες μας σαν τον σωλήνα από το Κιρκιστάν που φέρνει αέριο; Και άντε αυτό, ντεφ να γίνει, το άλλο που το βάζετε.

 

Ανάστατοι όλοι οι άντρες απανταχού στον πλανήτη. Ο λόγος;

m1

Η Κίνα πλημμύρισε από τα δάκρυα του αντρικού πληθυσμού. 6 πόντοι ήταν όλοι κι όλοι, έχασαν τους 4, τι έμεινε!!! Πανικός σε όλο τον πλανήτη. Θρήνος σε όλες τις ασιατικές χώρες. Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει καμιά ανησυχία. Καλά διαβάσατε. Στην χώρα μας, όποιον και να ρωτήσεις κάτω από 20 ή 23 πόντους δεν τον έχει κανείς. Ή εγώ μετράω λάθος ή αυτοί μετράνε από τη σπλήνα και προς τα κάτω, τι να πω. Σου λέει ο Έλληνας, είναι 23, ας χάσω και 4, πάλι τα 19 θα κάνουν καλή δουλειά. Λογικό ακούγεται, απλά να θυμίσω σε όλους μας ότι οι μονάδες μέτρησης από χώρα σε χώρα διαφέρουν. Στην Κολομβία παραδείγματος χάρη οι 20 πόντοι είναι σαν ένα αγγούρι ενώ για την Ελλάδα οι 20 πόντοι είναι σαν ένα πακέτο τσιγάρα κατοστάρι. Άρα κάτω από 20 πόντους κανένας μας. Να χαρώ εγώ το έθνος με τα 3 πόδια.

 

Δηλαδή, για να έχουμε το καλό ερώτημα, αν κάποιος έκανε και τις 3 δόσεις κινδυνεύει να χάσει 12 πόντους; Ε ρε πόσος κόσμος έχει να χάσει τον ύπνο του, αααχχχχ. Να δω τώρα τι θα ξύνουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι….. Ξαναγράψτε το Κάμα Σούτρα και δώστε έμφαση στα …μπαλάκια. Ξεχάστε το, το άλλο, να ζήσουμε να το θυμόμαστε. Και το κατούρημα πια……. καθιστά, τέλος τα τινάγματα. Επιτέλους τα πλακάκια καθαρά. Η ελληνίδα νοικοκυρά επιτέλους δικαιώθηκε.

 

Τα μάθατε τα νέα για τους ανεμβολίαστους. Νέα σελίδα γνωριμιών μόνο για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. «Αυτή η σελίδα στοχεύει σε γνωριμίες ανεμβολίαστων και προφανώς είναι απόρροια του κλίματος που υπάρχει ειδικά αυτήν την εποχή απομόνωσης των ανεμβολίαστων οι οποίοι έχουν κλειστεί στην ουσία στα σπίτια τους, δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά. Οπότε έχουν μειωθεί και οι δυνατότητες να γνωριστούν άνθρωποι μεταξύ τους που δεν γνωρίζονται για σχέση είτε φιλική, είτε συντροφική», ανέφερε μέλος της ομάδας.

 

Να τα βλέπουν οι παπάδες αυτά. Κανείς τους δεν σκέφτηκε να κάνει μια λειτουργία για όσους δεν εμβολιάστηκαν.

 

Νέο παίχτη απέκτησε η ΑΕ Αλεξάνδρειας. Ο Γιώργος Μαυραγγελίδης είναι το νέο απόκτημα της ομάδας και, αν κρίνω από τις ομάδες που ήδη συμμετείχε, πολλά υποσχόμενος. Παίχτης με «καθαρό» μυαλό, με αντοχές για μεγάλο διάστημα και σίγουρα μαχητικός.

m2

Εμένα είναι φίλος μου και του εύχομαι καλή αρχή και πολλά πολλά γκολ.

 

Την Κυριακή που μας πέρασε λοιπόν πήγα στο γήπεδο. Είδα τον αγώνα ΑΕ Αλεξάνδρειας με….. δεν θυμάμαι καλά αλλά ή Κυψέλη ή Νησέλι. Ο λόγος που δεν θυμάμαι είναι ότι η προεδρίνα δεν με άφησε να παρακολουθήσω τον αγώνα. αυτός έτσι, δες αυτήν, έβριζε τον έναν, μάλωνε με τον άλλον…… μπορεί να μη θυμάμαι ποιος κέρδισε αλλά πέρασα υπέροχα. Μας έγραψαν και οι εφημερίδες σας λέω.

m3

Και θα κλείσω με δύο μικρά θεματάκια. Θέση για Δικηγόρο άνοιξε στο δημαρχείο μας. Ο ρόλος του θα είναι η νομική υποστήριξη του Δήμου Αλεξάνδρειας και των νομικών του προσώπων. Ξέρω, κάποιοι κακεντρεχείς από σας θα πείτε ότι θα βάλει τον Argy για να τον έχει του χεριού του στις επόμενες εκλογές. Αποκλείεται σας λέω, είναι πάρα πολύ χτυπητό κάτι τέτοιο. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό με τίποτα. Θα πρέπει να μας περνάνε για πολύ χαζούς αν κάνουν κάτι τέτοιο. Μπα, ψέματα θα είναι...για να δούμε...

 

Και θα τελειώσω με την …..Ελπίδα. Βροχές, χιόνια, λοιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί προβλέπονται και παρόλα αυτά ονόμασαν την κακοκαιρία….. ελπίς. Τασώ Καββαδία έπρεπε να την ονομάσουν. Όταν λέγαμε άσπρη μέρα Θεούλη μου, σίγουρα δεν εννοούσαμε κάτι τέτοιο.

 

Καρπουζάκια μου, ελπίζω και εύχομαι να αντέξουμε την μπόρα που έρχεται. Σας στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς και ανανεώνω το ραντεβού μας για το επόμενο Σάββατο. Κουράγιο…….

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας