ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: 4 χρονών έγινε μωρέ; Ωχού το σκασμένο, μεγάλωσε-Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος και για πρώτη φορά… εσείς Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: 4 χρονών έγινε μωρέ; Ωχού το σκασμένο, μεγάλωσε-Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος και για πρώτη φορά… εσείς

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πριν 2 ημέρες (22 Νοεμβρίου) το Καρπούζι έκλεισε 4 ολόκληρα χρόνια ζωής και αισίως μπήκε στον πέμπτο. Όλο αυτό το διάστημα κάναμε καλή παρέα, είτε με χαμόγελα, είτε με απειλές και εξώδικα, είτε με «μπράβο, λες όλα όσα θα θέλαμε εμείς να πούμε». Σε αυτό το άρθρο εγώ γράφω μόνο τον πρόλογο. Το κυρίως κείμενο το γράφεται εσείς οι ίδιοι, οι αναγνώστες «θύματα» του Καρπουζιού. Ζήτησα λοιπόν από κάποιους ανθρώπους που ασχολήθηκα κατά καιρούς μαζί τους (είτε ευχάριστα, είτε όχι) να γράψουν τη γνώμη τους για τη στήλη με την υπόσχεση να μην αλλάξω τίποτα από όσα θα γράψουν. Και την κράτησα την υπόσχεση μου. Βέβαια, άλλοι δέχτηκαν με χαρά να το κάνουν, άλλοι ακόμα δεν μπορούν να ξεπεράσουν αυτά που τους έχω σούρει. Στη ζωή μου έχω ένα μότο. Τα πάντα έρχονται σε αυτόν που ξέρει να περιμένει. Δεν είχα αλλάξει την ώρα στο αμάξι για 6 μήνες και τσακ, δεν χρειάστηκε. Επανήλθε. Ο λόγος σε σας.

002

ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Από τα τέσσερα χρόνια του καρπουζιού, τα πρώτα δύο τα πέρασα περιφρονώντας το! Κάτι με είχε στραβώσει στα πρώτα άρθρα, κάτι που δεν θυμάμαι ! Μάλλον θα ήταν κάποια ...Συριζίλα που απέπνεε τότε ! :) Αργότερα όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική ( για κάνα δυο φεγγάρια) του έριξα μια ματιά και είδα ότι ήταν καλούτσικο!

Βδομάδα με την βδομάδα γινόταν όλο και πιο αγαπημένο μου ώστε να έχω περάσει κάμποσα βράδια πηγαίνοντας προς τα πίσω να διαβάζω παλιότερα άρθρα. Προφανέστατα το είχα αδικήσει τότε.Η αλήθεια είναι πως τις φορές που με 'περιέλαβε' το έκανε με πολύ αγάπη που το απόλαυσα. Το είπα και το ξαναλέω, τώρα που δεν ασχολούμαι με την πολιτική ενεργά, αν κάτι μου λείπει είναι η αναφορά του σε εμένα! Τώρα, έχοντας γνωρίσει από κοντά τον χαρακτήρα με το πηγαίο χιούμορ και τη ζωντάνια του δημιουργού του, είναι πλέον η αγαπημένη μου συνήθεια κάθε Σάββατο.

Εύχομαι να τα εκατοστίσει τα χρόνια του και να παραμένει το ίδιο έξυπνο, επίκαιρο και εύστοχο !

Υ.Γ. μάθε επιτέλους ποτέ βάζουμε 'Ε' και πότε 'ΑΙ', δεν αντέχω άλλο!

003

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΙΔΟΥ, Πρόεδρος Τοπικής Ενότητας Τρικάλων

Θέλω να ομολογήσω ότι το αγαπημένο φρούτο μου είναι το ροδάκινο αλλά για κάποιο λόγο κάθε Σάββατο πρωί θέλω καρπούζι και μάλιστα μούφα που το ταιριάζω με τον πρωινό μου καφέ. Αγαπημένε φίλε για να συνεχίζεις να γράφεις για 4 ολόκληρα χρόνια, για πολιτικούς, συλλόγους, για τον κάθε Χ και Ψ γνωστό και άγνωστο, πάπα και βασίλισσα, πρέπει να είσαι σαδομαζοχιστής που γουστάρει να μαστιγώνει και να αυτό- μαστιγώνεται. Συνέχισε, δεν πειράζει γιατί έχεις τους φίλους σου κοντά να σε στηρίζουν.

Με αγάπη, η πρόεδρο- βασίλισσα με τον ανεμιστήρα στα μαλλιά.

004

ΟΛΓΑ ΚΑΣΤΑΝΑ, Δημοτική Σύμβουλος

Όταν διαβάζω τη στήλη Μούφα το Καρπούζι έρχεται στο μυαλό μου η εικόνα να οδηγεί ο Μάκης Φιλιππόπουλος ένα αγροτικό με καρότσα φορτωμένο καρπούζια στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο ...Και να έχω αγωνία για το ποιο θα πέσει και θα ""σκάσει """

Είναι μια στήλη καλαίσθητη χιουμοριστική εύστοχη και ομορφαίνει την μικρή κοινωνία μας ..την έχουμε ανάγκη γι αυτό την στηρίζουμε ..έχουμε ανάγκη να βλέπουμε τα γκρίζα ...λαμπερά και τα ανάποδα ...ίσια και αυτή την ικανότητα την έχει ο φίλος μου Μάκης Φιλιππόπουλος με την μάτια του , την πένα του και το αστείρευτο χιούμορ του.

Όποιος η ότι πέσει στην αντίληψη του, αποκτά παλμούς τρελούς .....προκαλεί αντιδράσεις όπως θυμό, θαυμασμό,αγωνία, γέλιο ....ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΜΑΚΗ ΜΟΥ και όλα τα πρόσωπα που φιλοξένησες στο Καρπούζι τυχερά ήταν... διότι πήραν λίγη από την λάμψη σου !!!

16

Καλή συνέχεια!!!!

005

Αθανάσιος Τζίκας, Τοπικός Σύμβουλος Αλεξάνδρειας

...Και κει που ζούσαμε την χαμηλών τόνων ζωή μας όμορφα κι ωραία, έρχεται ο Μάκης ο Φιλιππόπουλος - ναι... ναι καλά καταλάβατε, αυτή η ψωνάρα - ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης ο νεότερος, ( γιατί τον Αρκά ) τον... ξεπέρασε από καιρό, να ταράξει τα νερά. Να γράψουμε λέει κάτι γι αυτόν(???)... Έβαλε και σέλα τώρα στο καλάμι που καβάλησε!!!. Κάτι δηλαδή σαν το " Iamwhatiam?" by Τάκης Ζαχαράτος (πέρασε και δεν ακούμπησε). Εγώ Μάκη μου αν κάτσω να γράψω για σένα, δεν φτάνουν ούτε ένα καλοκαίρι καρπούζια (ξέρεις εσύ), και άσε τώρα που σε έπιασαν τα... επετειακά σου τάχα μου. Εγώ θα πω, ότι μάλλον τα υπαρξιακά σου σε πιάσανε και ότι οι τύψεις άρχισαν να σε επισκέπτονται συχνά πυκνά τελευταία, για οοολα αυτά που έχεις γράψει για τον κοσμάκη. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα πάρε δώσε που άρχισες να έχεις το τελευταίο τρίμηνο με τους παπάδες και τις εκκλησίες. Ποιός;;; Εσύ, ο πρώτος ξάδερφος του "Έξω από δω". Αυτό που μένει είναι να σε δω κάτω από κανένα πετραχήλι να ξομολογιέσαι....

Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι η σάτιρα γεννήθηκε για να προβληματίζει και ίσως να διαμορφώνει και συνειδήσεις. Να σε οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα. Αυτή πιστεύω είναι και η τέχνη της. Αυτό την έκανε και μοναδική μέσα σε ό,τι μπορεί να λέγεται κωμωδία εντός του δράματος που βιώνει ο κάθε λαός...

Προσωπικά λοιπόν, σε ευχαριστώ πολύ Μάκη μου γι αυτό που μας προσφέρεις τα τελευταία χρόνια και σου εύχομαι πολλά πολλά καρπούζια και ό,τι καλύτερα για σένα και την... πένα σου!!!

006

ΕΦΗ ΜΠΑΝΤΗ, Ιδιοκτήτρια Σ.Ε. ΔΙΑΣ SECURITY

"Μούφα το καρπούζι" μια στήλη που ξεκίνησε δειλά δειλά όχι όμως λιγότερο καυστικά στο alexandriamou, με κύριο ένοχο το Μάκη Φιλιππόπουλο, έναν άνθρωπο ταλαντούχο με χιούμορ που το ξύλο το γλίτωσε μόνο από τύχη. Γιατί η αλήθεια είναι πικρή και εκθέτει όταν λέγεται! Έτερον εκάτερον όμως. Εκεί που όλοι φοβόντουσαν μην τους "πιάσει" στο στόμα τους άρχισαν να αποζητάνε να μπουν στη στήλη γιατί έτσι θ ανέβαιναν και οι μετοχές τους.

Και μπορώ να το παινευτώ ότι κι εμένα με έπιασε η "μπόρα" διότι και καθότι είμαι ενεργό μέλος αυτής της πόλης και είτε ως laracroft, είτε ως Βεατρίκη με τίμησε ιδιαίτερα στη στήλη του. Μάκη μου συνέχισε έτσι και χειροτέρα,weloveyouanyway!

007

ΚΙΚΗ ΓΛΥΚΟΥ, Γρ. Διοίκησης στην OlympiaElectronics

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ!!! με νέα δροσερά σαν το καρπούζι αλλά και καυτά σαν την λάβα!!! Τι να πει κανείς για τον αξιαγάπητο και μοναδικό Μάκη Φιλιππόπουλο, που με το αστείρευτο χιούμορ του σχολιάζει εύστοχα τα «καλώς & και τα κακώς κείμενα» του Δήμου μας!!! Μάκη μου, το μοναδικό σου στυλ σε καθιέρωσε και εύχομαι πραγματικά να συνεχίσεις να παρουσιάζεις τις καταστάσεις και τα γεγονότα με τον τρόπο που γνωρίζεις καλά: αμερόληπτα και δίκαια αλλά και «με το γάντι», όπου χρειάζεται!!! Χρόνια πολλά σε εσένα και στο ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΙ!! Με υγεία πάνω από όλα και με ευ-διάθεση!!!

008

Α.Σ, Αναγνώστρια (από τις πιο φανατικές)

"Μασάει ο Μάκης τον Γιδά;....φτύνει και τα κουκούτσια...."...αυτή η φράση μου ήρθε όταν διάβασα το πρώτο άρθρο στο "Μούφα το Καρπούζι"... Ζώντας σε μια πόλη που την αγαπώ κι ας με παιδεύει, σε μια πόλη που νομίζω ότι τα είδα όλα και κάθε μέρα είτε η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε έρχεται κάτι καινούριο και λέω "όπα, μόνο στην Αλεξάνδρεια γίνονται αυτά", σε μια πόλη όπου είναι τιμή μου να είμαι Γιδιώτης και κατάρα να είμαι Αλεξανδρινός , χρειάζεται μια στήλη που να εξιστορεί τα δρώμενα καυστικά και με χιούμορ. ...Το "Μούφα το καρπούζι" πέρα από την πλάκα μας προβληματίζει.... προβληματίζει όποιον το διαβάζει, είτε τον αφορά ονομαστικά είτε όχι...ταυτόχρονα όμως σου δίνει μια τρελή ευχαρίστηση όταν διαβάζεις αυτά που δεν μπορείς εσύ να πεις και βλέπεις να τα λέει κάποιος άλλος... σαν το δάχτυλο στη μύτη ένα πράγμα....δε θες να το κάνεις σε κοινή θέα για να μην σε κρίνει κανείς όμως το γουστάρεις τρελά όταν γίνεται και καθαρίζεις...έτσι και με το καρπουζάκι μας....σπάνια κάποιοι κάνουν like (ενώ όλοι το διαβάζουν) διότι "τί θα πει ο κόσμος;"... λοιπόν εύχομαι τα 4 χρόνια να γίνουν 54....Μάκη να είσαι γερός και να γράφεις ότι σε φωτίζει ο Θεός...γιατί στην χώρα που δεν μας έφαγε η πολλή δημοκρατία αλλά η πολλή φιλοσοφία χρειαζόμαστε γλωσσοπλάστες κι όχι μυθοκλάστες...(αλήθεια τι δώρο γενεθλίων να κάνω σε ένα καρπούζι;....)   Α.Σ.

009

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ, Επιχειρηματίας

Λοιπόν Μάκη μου σε κακολογούν πολλοί συμπολίτες μας, το ξέρεις , λίγοι μπορούν να καταλάβουν το ιδιαίτερο χιούμορ σου,σε πολλούς δεν αρέσει όταν πιάνεις την πέννα σου αλλά ένα θα σου πω , σε διαβάζουν και μετά σε ξανά βρίζουν .... τώρα δυο είναι τα τινά, ήεσύ γράφεις μ@λ@κιες και σε βρίζουν ή αυτοί που σε βρίζουν είναι μ@λ@κες ....

010

Εγώ προσωπικά όπως και να έχει σε διάβαζα από την αρχή που δεν σε ήξερα αλλά εσύ με ήξερες ....και τώρα τα τελευταία χρόνια που με πλησίασες και γίναμε φιλαράκια (για τις χορηγίες τα lada και τα cayenne ) ξέρεις τι λέω , θα συνεχίσω να σε διαβάζω και να συνεργάζομαι μαζί σου !

011

Υγ. Για αυτούς που σε κακολογούν.

012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λαογράφος

"Αγαπητό μου καρπουζάκι : 4 χρόνια δημιουργικής γραφής και εποικοδομητικής κριτικής για όλα τα δρώμενα της πόλης και του Δήμου,χωρίς να αφήσεις κανέναν "παραπονεμένο" και κυρίως να μην θίξεις και προσβάλεις κανέναν. Αυτό θέλει τέχνη γραφής και μεγαλείο ψυχής! Καλή συνέχεια σε μια περίοδο που θα παίρνεις καθημερινά πολύ "τροφή" για τα σχόλιά σου, αλλά και έντονη κριτική για τις θέσεις σου. Σου εύχομαι φίλε μου να εξακολουθήσεις να ισορροπείς ανάμεσα στα Αριστοφανικά σου σχόλια και πειράγματα, που συνδέονται βέβαια αρμονικά με τον Ρουμλουκιώτικο αυτοσαρκασμό και στην έμφυτη αστική σου ευγένεια ".

013

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗ, Μέλος Θεατρικής Ομάδας

Λοιπόν !!! Πριν από 4 χρόνια περίπου, είδα την σελίδα που γράφει ο Μάκης ο καρπουζάκης!!!!.. Στην αρχή ψιλόαδιάφορη... στην πορεία όμως άρχισαν οι εκπλήξεις!!!!.. ''δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω'' που λεν και στο χωριό μου!!!! Βέβαια οφείλω να τονίσω ότι πάντα ότι γράφει το στολίζει με το αστείρευτο χιούμορ του και φυσικά αφήνει το δικό του τσαχπίνικο υπονοούμενο ... και όποιος κατάλαβε... κατάλαβε..... Τι συλλόγους, τι πολιτικούς, τι θεατρικές ΟΜΑΔΑΡΕΣ..... ''όλοι υπό την πέννα του''... Αχ Μακούλη, τώρα σε θέλω!!!! Που ασχολιέσαι με συλλόγους και θεατρικέςομάδες!!!!! Πουλάκι μου δεν θα σε αφήσω έτσι!!!! Θα έρχομαι στις πρόβες σου και τότε....... θα με παρακαλάς!!!!!!! Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στο ''μούφα το καρπούζι '' να τα εκατοστίσει ... και στο φίλο μου το Μάκη ''μείνε όπως είσαι, μην αλλάζεις τίποτα''. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε ότι κι αν κανείς!!!!!

 

014

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΗ, Πρόεδρος Π.Σ. Καμποχωρίου

Η αλήθεια πολλές φορές ενοχλεί,όμως αρέσει σε πολλούς αρκεί να την λένε άλλοι.Ο Έλληνας από την φύση του, του αρέσει η σάτιρα αρκεί να μην θίγει τον ίδιο.Όμως το "Μούφα το καρπούζι " κατάφερε πολλές φορές να μας κάνει να γελάσουμε και να πει πράγματα που θα θέλαμε να πούμε κι εμείς.Εύχομαι να εξελιχτεί και να πάει πιο ψηλά και να καυτηριάζει με τη γνωστή πλέον σάτιρα του ακόμα πιο πολλά κακώς κείμενα του τόπου μας.!!!

015

ΕΦΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Επιχειρηματίας, Δημοσιογράφος(Ιδιοκτήτρια alexandriamou.gr), Εμπνεύστρια και πάνω από όλα... νονά του "Καρπουζιού"

4 χρόνια για τη ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΣΤΗΛΗ του alexandriamou.gr ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ από το Μάκη Φιλιππόπουλο βασισμένη σε μια δική μου ιδέα...που προσπαθούσα πολιορκώντας...όχι την Τροία αλλά τον Μάκη Φιλιππόπουλο να ¨ενδώσει¨
ώστε να ξεκινήσει το εγχείρημα τουλάχιστον για ένα τρίμηνο...αφού μου έλεγε ότι δεν είναι αυτός για τέτοια πράγματα...τραβάτε με κι ας κλαίω δηλαδή...
Θυμάμαι ότι δεν υπήρχε επιχείρημα που να μην χρησιμοποίησα...¨Θα σε μάθουν όλοι στο Ρουμλούκι και όχι μόνο¨, ¨θα γίνεις ψυχοθεραπεία για πολλούς¨, ¨θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...αλλά αλλιώς¨΄, ¨θα γίνεις ο πιο αγαπητός για κάποιους και ο πιο μισητός για άλλους¨ και άλλα πολλά...Μέχρι που δέχθηκε... και αναπολώντας το ξεκίνημα μόνο γέλια μέχρι δακρύων έχω να θυμηθώ... φίλους αγαπημένους που σχολίαζαν τα πάντα και στιγμές αλησμόνητες και αγαπησιάρικες που όσο και να θέλεις δεν πρόκειται να τις ξεχάσεις ποτέ...   

Γνώριζα από την αρχή ότι θα σας άρεσε, αλλά ότι θα γινόταν η συνήθεια του Σαββάτου σας και θα είχε τόση απήχηση δεν μπορούσα πραγματικά να το φανταστώ!
Το ¨ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ¨ πήρε μια θέση στην καρδιά σας και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ γι΄ αυτό!
Το αγαπήσατε, το αγκαλιάσατε, το πολυδιαβάσατε, γελάσατε, προβληματιστήκατε, υποψιαστήκατε, αναρωτηθήκατε, μάθατε γεγονότα και καταστάσεις από άλλη ματιά..
Τίποτε όμως δεν θα έπαιρνε σάρκα και οστά χωρίς το ευρηματικό μυαλό, το αστείρευτο και καυστικό συνάμα χιούμορ και την πολύπλευρη, ευρηματική, πολυτάλαντη προσωπικότητα του αρθρογράφου του alexandriamou.gr!
Μάκη Φιλιππόπουλε, ευχαριστώ από καρδιάς για την συνεργασία μας και για τη φιλία μας!

Η σατιρική στήλη «ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ»  που αγαπήθηκε από όλους από τις πρώτες κιόλας μέρες που
κυκλοφόρησε κλείνει  4 χρόνια ¨πετάγματος¨ στον ελεύθερο και ανεξάρτητο ¨αέρα¨  του alexandriamou.gr.
Μια στήλη που άλλαξε την καθημερινότητα μας και κατάφερε, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να μας κάνει να χαμογελάσουμε και να προβληματιστούμε, ΑΠΗΧΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, σχολιάζει ότι συζητάτε με την παρέα σας ή με την οικογένειά σας, θίγει τα κακώς κείμενα, μεταφέρει τη δυσαρέσκεια του κόσμου και δεν κάνει προπαγάνδα για κανέναν...και ίσως να λέει και κάποια πράγματα που θα θέλατε και εσείς οι ίδιοι να πείτε αλλά....

Η αναγνώριση και η αναγνωσιμότητα της στήλης αποτελεί προσωπική μου δικαίωση και ως προς το πρόσωπο αλλά και ως προς την ιδέα...αφού συγκρούστηκα με πολλούς και ...¨υψηλά ιστάμενους¨ κατ΄ επανάληψη...και το γνωρίζουν καλά...
λόγω και των επερχόμενων εκλογών το Μούφα  ¨θα δροσίσει¨ μερικούς...την ώρα που πρέπει!!!

Χρόνια πολλά λοιπόν Μάκη μου...σατυρικά μεν... αληθινά και ευρηματικά δε...αφού Θεού θέλοντος και μόνο...πάντα θα χαμογελάμε...κόντρα σε όλους και σε όλα...ακόμη και όταν όλα πάνε στραβά...θα χαμογελάμε στραβά... αφού όλα δείχνουν ότι Πρώτα σε ΑΓΝΟΟΥΝ, μετά σε ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ, μετά σε ΠΟΛΕΜΟΥΝ και μετά τους ΝΙΚΑΣ όπως έλεγε και ο Γκάντι!

 

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας