ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - 7 χρόνια ΚΑΡΠΟΥΖΙ Vs 7 χρόνια ΓΚΥΡΙΝΗΣ - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - 7 χρόνια ΚΑΡΠΟΥΖΙ Vs 7 χρόνια ΓΚΥΡΙΝΗΣ  - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Ήταν 22 Νοεμβρίου του 2014 όταν πήρα εκείνη τη μεγάλη απόφαση να ασχοληθώ με τα media. Να γράφω δηλαδή μια στήλη που έμελε να γίνει εφιάλτης για κάποιους και κυρίως... για μένα. 7 ολόκληρα χρόνια κλείνει το Καρπουζάκι στον αέρα του alexandriamou.gr με 336 άρθρα που πολλά από αυτά έφεραν τα πάνω κάτω (όσα και τα χρόνια που μας διοικεί ο Γκυρίνης). Σας ευχαριστώ θερμά για αυτή τη θερμή αγκαλιά που όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται, προς δυσαρέσκεια κάποιων, όλο και πιο μεγάλη. Σήμερα, λόγω γενεθλίων, ήθελα να είμαι καλός αλλά κάποια γεγονότα δεν με αφήνουν. Θα βάλω όμως όσο πιο πολύ νερό στο κρασί μου μπορώ, σας το υπόσχομαι.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα δέχτηκα κάποια τηλέφωνα για το θέμα των σκουπιδιών που είχα αναφέρει. Η αλήθεια είναι ότι ήμουνα πολύ «αυστηρός» και απόλυτος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Σαρακατσιάνο. Παρόλα αυτά θέλω να πω ότι η κατάσταση στον δήμο είναι απελπιστική. Δεν παραλάβατε Νίκο μου από κάποια άλλη διοίκηση το δήμο. Από εσάς τους ίδιους παραλάβατε και σεις οι ίδιοι έπρεπε να είχατε φροντίσει να υπάρχει υποδομή. Ανέλαβες τη λάθος στιγμή το πιο προβληματικό χαρτοφυλάκιο. Ο καθένας πληρώνει τις επιλογές του. Δεν έχετε άτομα λέτε. Σκουπιδιάρικα γιατί αγοράζετε τότε; Ποιος θα τα αναλάβει; Αυτά που ήδη αγοράσατε, συν τα παλιά που είχαμε, τι γίνονται; Λογικά, αν δουλεύουν όλα και δεν ρημάχτηκαν, πρέπει να έχουμε έναν στόλο που θα ζήλευαν πολλοί δήμοι. Αν ισχύει αυτό, τότε πως δικαιολογείτε εικόνες όπως αυτή στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης;

 

m1

Σας έγραψα για έναν κάδο που είναι πολύ λίγος για τις οικοδομές που εξυπηρετεί και απλά στείλατε έναν υπάλληλο να φτυαρίσει τα πεταμένα κάτω σκουπίδια. Έτσι διορθώνονται τα λάθη; Αλήθεια, σαν αντιδήμαρχος καθαριότητας που είσαι Νίκο μου, μπορείς να στείλεις κανένα κάδο εκεί που χρειάζεται; Έχεις εσύ τα κλειδιά ή τα διαχειρίζεται άλλος; Αυτά πρέπει να λυθούν πρώτα Νίκο μου, να γίνετε αντιδήμαρχοι με πλήρη δικαιωμάτα και όχι μόνο με τίτλους και υπό προϋποθέσεις. 

 

Εάν ο συγχωρεμένος ο Μπιλ Λάντεν ήθελε να κρυφτεί καλά και να μην τον βρούνε, τότε έπρεπε να έρθει στον Γιδά. Από γούρνες άλλο τίποτα. Θα σας μεταφέρω στους δρόμους γύρω από τον Μασούτη και θα σας δείξω την τρύπα που έπεσε το αυτοκίνητο του alexandriamou... Καθημερινά πολλά αυτοκίνητα πέφτουν σε παρόμοιες τρύπες (και είναι και πολλές) και οι ζημίες στα λάστιχα και στις ζάντες είναι αναπόφευκτες. 

m2

Φοβάσαι να περάσεις από κεντρικότατα σημεία της πόλης. Η τρύπα που ανοίγει και κλείνει μπροστά στο δημαρχείο, τα βουναλάκια στα φανάρια του δημαρχείου, μπροστά από την Vodafone στη Βετσοπούλου είναι μερικά από τα σημεία που χρίζουν άμεσης διόρθωσης. Να δείτε ότι έχετε λαγούϊρα και δεν το πήρατε ακόμη χαμπάρι. Πάρτε τα λάστιχα και γεμίστε τις τρύπες με νερό. Που θα πάει, κάπου θα τον πετύχετε.

 

Για τα νέα μέτρα του Μητσοτάκη δεν θα μιλήσω. Ότι θέλουν μας κάνουν. Τους αφήσαμε να αποφασίζουν για την δική μας ζωή. Σε λίγο που θα βάλουν σε καραντίνα και τους εμβολιασμένους (διόλου παράξενο) τότε να σας δω τι θα λέτε .

m3

Μας σταμάτησαν από παντού αλλά όχι από τις υποχρεώσεις μας (ρεύμα, εφορία κτλ). Άρα σπίτι και υποχρεώσεις μόνο. Θα μου πείτε, κάντε το εμβόλιο και πάνε όπου θες. Αλήθεια, πόσο ελεύθεροι νιώθετε σήμερα όλοι εσείς οι εμβολιασμένοι;

 

Ο φιλανθρωπικός αγώνας με την επιμέλεια της ΚΕΔΑ για τον μικρό Αντώνη πραγματοποιήθηκε και απ΄ ότι έμαθα με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Μακάρι να πιάσουν τόπο τα χρήματα και ο μικρός Αντωνάκης να γίνει σύντομα καλά.

 

Τι είδα στον αγώνα. Μετά από 2 χρόνια είδα ξανά τον Παντόπουλο να περιμένει τον δήμαρχο στην είσοδο να έρθει. Τώρα που έγινε αντιδήμαρχος αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις τους φαίνεται.

m4

Επίσης είδα και δεν μου άρεσε καθόλου, κάποιους από τους διοικούντες να επιτίθενται φραστικά σε ανθρώπους των ΜΜΕ για κάτι που γράφτηκε ή ειπώθηκε για αυτούς. Αλήθεια αγαπητοί κύριοι, είδατε πολλούς διοικούντες να το κάνουν αυτό; Από πότε απαγορεύεται να σας κρίνουν για την δουλειά σας; Δεν μπορείτε να αποδεχτείτε μια άσχημη κριτική; Σας λέει κάτι η φράση «πάω σπίτι μου»; Το αλάθητο το έχει μόνο ο Πάπας αν και αυτόν τα τελευταία χρόνια όλο και κάποιος τον παίρνει σβάρνα.

 

Είδα επίσης τους επίσημους να βγαίνουν πολλές φωτογραφίες. Μα πάρα πολλές. Ίσως κάποιοι να πιστεύουν ότι για αυτό εκλέχθηκαν αλλά είναι λάθος. Αυτό με τις πολλές φωτογραφίες δεν λέγεται διοίκηση δήμου αλλά GNTM. Κάποιοι βέβαια δεν ξέρουν ούτε φωτογραφία να βγούνε. Στην πρώτη φωτογραφία ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων έχει σταυρωμένα τα χέρια. Ξεσταύρωστα του είπε φαίνεται η Μοσχοπούλου, δεν είμαστε σε κηδεία και έτσι έβγαλαν την δεύτερη φωτογραφία.

m5

Έντονη ήταν και η παρουσία της αντιπολίτευσης στο γήπεδο και μάλιστα συζητήθηκε πολύ όταν έδωσε το παρών και ο Βαγγέλης Βογιατζής. Πολλά ακούγονται Βαγγέλη μου για σένα και μάλιστα, κάποιοι αγωνιούν εντόνως. Κοντός ψαλμός……

m6

«Η εστίαση ψυχορραγεί» ήταν το σύνθημα που έκανε πολλούς επιχειρηματίες και εργαζόμενους της εστίασης να κατέβουν στους δρόμους. Την Τρίτη που μας πέρασε η εστίαση κατέβασε ρολά σε ολόκληρη τη χώρα. Βέβαια υπήρχαν και αυτοί που δεν συντονίστηκαν κρατώντας ανοιχτά τα μαγαζιά τους πιστεύοντας μάλλον, ότι θα κερδίσουν την πελατεία των άλλων. Το μόνο που κέρδισαν ήταν η κατακραυγή, τόσο στα μάτια των συναδέλφων τους όσο και στα μάτια των πελατών που βάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων πάνω από έναν….. καφέ.

 

Μαζευτήκαμε λοιπόν και αποφασίσαμε να κάνουμε πορεία. Εγώ πίστευα θα μας πάνε μέχρι την Vodafone και πίσω αλλά έπεσα έξω. Χρυσή Γωνία φτάσαμε. Αν ήξερα ότι η απεργία έχει τόσο περπάτημα μπορεί και να μην απεργούσα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Δύο περιπολικά και δύο μηχανές της αστυνομίας μας συνόδευαν, συν ολόκληρος διοικητής που προπορευόταν και μεις πίσω …… ξενέρωτοι. Ούτε ένα καπνογόνο, μία μολότοφ, τίποτα. Βγάλαμε κοτζάμ διοικητή στο δρόμο για το τίποτα. Ούτε συνθήματα δεν είχαμε. Μόνο εγώ φώναζα «εργάτη, αγρότη, ψήφισε Πλατιώτη» και κάτι παλιά από το ΠΑΣΟΚ γιατί πολύ απλά μόνο αυτά ήξερα.

 

Όχι, όχι, τελείως ανοργάνωτοι πήγαμε. Καλά που γαύγιζαν και τα σκυλιά και έκαναν φασαρία και έβγαινε ο κόσμος έξω και μας έβλεπε. Τελείως απαρατήρητοι θα περνούσαμε. Σα να πηγαίναμε σε ….

m7

Εγώ και η Αθανασία εξαπτέρυγα και μπροστά ο παπά Μανόλης και ο παπά Γιώργης. Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε την συγχωρεμένη.

 

Καλά τα αστεία αλλά η εστίαση είναι αυτή που σήκωσε στις πλάτες της μέχρι στιγμής όλο το απαγορευτικό φορτίο. Παντού μπορείς εκτός από εκεί. Προσπάθησαν να τη στηρίξουν και τώρα τα ζητάνε πίσω. Δεν θυμάμαι να έκαναν τα ίδια και με τις τράπεζες εν μέσω οικονομικής κρίσης. Φτάσαμε σε σημείο που για να πιεις έναν καφέ πρέπει πρώτα να σε δει ένας γιατρός. Έλεος. Το κακό είναι ότι δεν βγαίνουν ούτε οι εμβολιασμένοι. Αφού κάνατε το εμβόλιο και αισθάνεστε ασφαλείς γιατί δεν βγαίνετε; Τρομοκράτησαν όλο τον κόσμο, φτάσαμε να φοβόμαστε ακόμη και τη σκιά μας. Τραγικό.

 

Λόγω των γενεθλίων του Καρπουζιού θα σας κάνω ένα μεγάλο δώρο. Όχι σε όλους σας αλλά μόνο σε μια ……ομάδα. Σε όλους αυτούς που διοικούν γενικά αλλά όχι καλά και χρήσιμα για τους πολίτες... Είναι ένα βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσουν. 

m8

Αυτό ήταν για σήμερα το εορταστικό Καρπουζάκι. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά μέσα από την καρδιά μου για την αποδοχή σας και την μεγάλη σας αγκαλιά. Το Μούφα το Καρπούζι πάντα χτυπούσε ως το κόκκαλο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας