ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Αφεντικό, τι είναι τα Χριστούγεννα στην Πόλη; - Αρχαίος μύθος. Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Αφεντικό, τι είναι τα Χριστούγεννα στην Πόλη; - Αρχαίος μύθος. Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε, «τιμολόγια» στο ταξίδι δε με παίρνετε καλέ; Α, ρε Μοσχολιού προφήτισσα. Χαμός με τα τιμολόγια της ΔΕΔΗΕ, θα πληρώνουμε ανάλογα με το χρώμα που θα διαλέξουμε (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων). Από το νέο έτος το ρεύμα, μας υπόσχονται πως θα είναι, όχι πιο φθηνό αλλά…… πολύχρωμο. Και μεις για άλλη μια φορά θα πούμε με σκυμμένο κεφάλι «ευχαριστούμε». Αλήθεια, πότε ήμασταν πιο σκλαβωμένοι; Με τους Τούρκους, με τους Γερμανούς ή με τους Έλληνες;

 

 

 

Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά και ας πάμε στην πιο πολύχρωμη γιορτή του χρόνου. Η Λαφαζάνη πήρε φωτιά, τρέχει και δεν προλαβαίνει. Για φέτος η ΚΕΔΑ καινοτομεί και αντί για ψεύτικο, στολίζει αληθινό δέντρο. Ένα τεράστιο έλατο τοποθετήθηκε μπροστά από το Πνευματικό, μπήκαν λαμπάκια, στολίστηκε και το επέβλεπε ο…… Ιερεμίας...εκτελεί και χρέη διακοσμητή αλλά για να τον έβαλαν εκεί…. κάτι θα ήξεραν.

 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

Το δέντρο αγοράστηκε με σκοπό, μετά τις γιορτές να το φυτέψουν κάπου εκεί και να στολίζεται κάθε χρόνο. Πολύ καλή κίνηση αλλά δεν ξέρω….. αυτοί βαριούνται που ανασαίνουν, μακάρι να το φυτέψουν. Μην το φάει η γλάστρα φοβάμαι και τέλειωσε το πανήγυρι. Οι πληροφορίες μου λένε ότι το δέντρο δεν αγοράστηκε από την ΚΕΔΑ αλλά…. Ρεφενέ.

 

 

 

Έδωσαν λένε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από ένα 50αρικο και ξεντρόπιασαν τον δήμο. Με τόσες τρύπες που έχετε να βουλώσετε, άμα δεν σας βγάλει ο Γκυρίνης να πείτε και τα κάλαντα εμένα Μάκη να μη με λένε. Πρέπει να φτιάξετε και τη δαγκάνα που χρόνισε στο συνεργείο. Αααα, τη φτιάξατε αλλά δεν μπορούσατε να κόψετε τιμολόγιο για πετρέλαιο για να βγει να κάνει καμία δουλειά.

 

 

 

Ίσως για αυτό κύριε Σαρακατσάνε μου να μην σας έπαιρνε ο κόσμος τηλέφωνο για τα κλαδιά (όπως μας είπατε). Ίσως να ήξεραν ότι το πετρέλαιο φτάνει μόνο για να στήσουν το δέντρο ή τίποτα άλλες μικροδουλειές. Είπαμε Νίκο μου, λάθος μας που κόβουμε τα κλαδιά και τα παρατάμε στα πεζοδρόμια αλλά μην πας να βγεις και από πάνω. Δηλαδή αν σε έπαιρναν τηλέφωνο πριν ένα μήνα, είχες με τι να τα μαζέψεις;

 

 

 

Εκτός από την Αλεξάνδρεια και τα Χριστούγεννα στην Πόλη, έρχεται ένα χωριό να μας βάλει τα γυαλιά. Ο Σχοινάς ετοιμάζει τα Χριστούγεννα στο Χωριό. Εύγε στον Σχοινά.

 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

Αναγκαστικά βέβαια οι άνθρωποι αφού άνοιξε ολόκληρη τρύπα μέσα στη μέση του δρόμου και για να μην σκοτωθεί κανένας….. έβαλαν ένα πεύκο. Σύσσωμη όλη η γειτονιά έτρεξε να το στολίσει και να του δώσει την λάμψη που του αρμόζει. Τι άλλο να έκαναν οι άνθρωποι; Να πάρουν τον δήμο να κλείσει την τρύπα; Όσο έκλεισαν και εκείνη μπροστά στο δημαρχείο. Κοτσάραν το πεύκο λοιπόν και…. Καλές γιορτές.

 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

Λύση στο ζήτημα θα δοθεί τον επόμενο Μάιο, οπότε τίθεται σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα, υπό την εποπτεία των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, και εκτός από τους ιδιοκτήτες θα αφορά και τους οικείους δήμους που αδιαφορούν και δεν λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα.

 

 

 

Σήμερα λοιπόν ανάβει το δέντρο στην πόλη και παρόλο το κρύο, θα είμαστε όλοι εκεί. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να μην κλαίνε κάποιοι το 50αρικο που έδωσαν. Μη φοβάστε, θα σας στηρίξουμε, θα κάνετε απόσβεση. Αλήθεια, ο Γκυρίνης έδωσε 50αρικο ή μόνο το κουμπί θα πατήσει;

 

 

 

Παρόλα αυτά και παρόλη τη γιορτινή ατμόσφαιρα, κανένας δεν μπορεί να πει ότι τα προβλήματα του δήμου λύθηκαν ή μπορούμε να τα ξεχάσουμε για λίγο αυτές τις χρονιάρες μέρες. Και να θέλουμε δηλαδή να το πούμε δεν μας αφήνουν… οι ξένοι.

 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

Αυτό το post δεν είναι από κανέναν συνδημότη μας. Αυτό το post ανήκει σε κάποιον από όμορο δήμο που μας επισκέφτηκε και τρόμαξε. Δεν είχε κανένα απολύτως θέμα να βάλω το όνομα του απλά εγώ προτίμησα να μην το κάνω γιατί ξέρω τι φρούτα είμαστε. Δήμαρχε, όσα δέντρα και να ανάψεις, όσες LILES και να φέρεις να τραγουδήσουν, να θυμάσαι ένα πράγμα. Μας τα κρέμασαν τα κουδούνια και κάνουν και πολύ θόρυβο.

 

 

Και μιας και είπα θόρυβο, τι έγινε ρε παιδιά, διαφημίζουμε το Διεθνές Αλεξανδρινό μίτινγκ στίβου 5 μήνες πριν πραγματοποιηθεί; Εσείς που δεν πατούσατε καν εκεί τώρα το κάνετε σημαία; Εσείς που δεν βάλατε ένα χεράκι βοήθειας και κοροϊδεύατε τον Σταυρή, τώρα γίνατε ντελάληδες του «σημαντικότερου αθλητικού γεγονότος του τόπου μας»; Να ανάψετε ένα μεγάλο κερί στην Κουρκουτά. Ότι σας στέρησε το κάνατε…… εικόνισμα. Τα λεμε στις 8 Μαΐου 2024.

 

 

 

Τα νέα για την ιδιωτικοποίηση του νερού λίγο πολύ τα μάθατε. Δεν τους πολύ-βγήκε τους μάγκες και είπαν να αλλάξουν σχέδιο. Ημαθία, Πιερία και Πέλλα θα ενταχθούν στην αρμόδια υπηρεσία νερού της Θεσσαλονίκης. Ναι καλά διαβάσατε, ξεχάστε τη ΔΕΥΑΛ, αυτό τουλάχιστον προσπαθούν να περάσουν τώρα.

 

 

 

Θα παίρνουμε δηλαδή τηλέφωνο στη Θεσσαλονίκη ή στη Βέροια που θα είναι το υποκατάστημα και θα λέμε ότι έχουμε ζημία. Φανταστείτε τώρα εσείς πότε θα έρθουν να την φτιάξουν. Ποτέ. Οπότε τα προβλήματα και οι διαμαρτυρίες θα συσσωρεύονται με αποτέλεσμα κάποια μέρα να μας πούνε ότι την πουλάνε σε ιδιώτη για να λυθούν όλα. Δεν θέλετε ευθεία, πάρτε το από πλάγια ένα πράμα.

 

 

 

Το αποτέλεσμα….. θα πούμε το νερό νεράκι. Παγώσατε ε; Και με το δίκιο σας. Το ρεύμα πολύχρωμο, το νερό….. βελούδο, τα διόδια απέραστα, ο μισθός…. ούτε για δέκα μέρες. Πώς να μην μας διαπεράσει ένα ρίγος. Αλλά μη φοβάστε, ο Γκυρίνης είναι εδώ. Μαζί με τα νέα σάρωθρα παρήγγειλε και μπουφάν για όλους μας. Αλήθεια σας λέω, το παλικάρι, μας σκέφτηκε και έτσι δεν θα κρυώσουμε ποτέ.

 

 

 

Τα μπουφάν θα μας τα μοιράσει ο Τόκας τώρα που θα μείνει ¨χωρίς δουλειά¨ για να τον θυμόμαστε κάπου κάπου.

 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

«Για μένα έχει ο Θεός» είπε αυτή η γυναίκα όταν την ρωτήσαν πως θα ζήσει από δω και πέρα μιας και πούλησε όλα τα υπάρχοντα της για να αγοράσει ένα ασθενοφόρο.

 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

 

Με αυτό το σκεπτικό (αν το σκεφτείτε καλά) θα έπρεπε να λειτουργούν όλοι οι διοικούντες και όχι οι απλοί άνθρωποι. Πως θα σας φαινόταν να έβγαινε ένας πολιτικός και να έλεγε «δεν θα χτίσω βιλάρα, δεν θα αγοράσω αυτοκινητάρα αλλά, αφού μου περισσεύουν θα κάνω κάτι για τον τόπο μου;». Ξύπνα Μάκη άκουσα τη φωνή της μάνας μου, θέλω να μου πας το πανέρι στην εκκλησία γιατί είναι βαρύ. Ουφφφφ όνειρο ήταν, είπα και γω, γίνονται τέτοια πράγματα;

 

 

 

Bazaar με χριστουγεννιάτικα κάνει η Φιλοπρόοδος και τα έσοδα θα διατεθούν για καλό σκοπό. Έχω μεγάλη αγωνία να δω πως θα ντυθούν. Πάντα οι κυρίες της διοίκησης μας κάνουν εκπλήξεις και ντύνονται ανάλογα με το θέμα της κάθε εκδήλωσης. Λέτε να ντυθούν έλατο, μικρός τυμπανιστής και ξωτικά; Γιατί σας φαίνεται παράξενο αυτό που λέω, έχω και αποδείξεις. Την άλλη φορά ντυθήκαν…. Daltons.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

 

Τέτοιες κινήσεις πρέπει να τις στηρίζουμε γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά το έργο της Φιλοπροόδου. Καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και της αξίζει η εμπιστοσύνη μας και η στήριξη μας.

 

 

Καινούρια παράσταση από τη θεατρική ομάδα Θέρως, αυτή τη φορά καθαρά παιδική. Αυτό το 5+ δεν μου πολυάρεσε εκτός και αν εννοούσαν ότι μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση όσων η ηλικία ξεκινάει από 5. Τότε αλλάζει το πράμα. Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 6:00 μ.μ. στο μικρό θεατράκι της Κινηματόδρασις στη Σοφοκλή Βενιζέλου 9, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να απολαύσουν μια χριστουγεννιάτικη παράσταση και να νιώσουν τη μαγεία των γιορτών.

 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 Tην Kυριακή 17 Δεκεμβρίου θα γίνει και η ορκομωσία του νέου διοικητικού σχήματος του δήμου μας. Μάλλον θα θέλουν να κάνουν γιορτές φορτωμένοι αξιώματα. Αλλιώς είναι να κάνεις Χριστούγεννα ως απλός Μάκης και αλλιώς ως αντιδήμαρχος Μάκης. Στο Πνευματικο θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και όχι στο Δημαρχείο. Κανονικά στις 12 το βράδυ έπρεπε, τότε βγαίνουν τα φαντάσματα. Γιατί και αυτούς, δεν τους βλέπει κανείς και πουθενά.

 

 

 

Αυτά τα λίγα για σήμερα. Είδατε, δεν μίλησα για τα οικόπεδα που θα τρώνε πρόστιμο όσοι δεν τα καθαρίζουν γιατί δεν ήθελα να πω ότι προεκλογικά απλά…. το ξέχασαν. Προσπαθώ, χρονιάρες μέρες που είναι να είμαι όσο γίνετε πιο καλός. Επίσης δεν σας είπα για το κανταΐφι της μάνας μου γιατί σκοπεύω να κάνω ολόκληρο αφιέρωμα. Απλά, δεν φαντάζεστε.

 

 

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας