ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Άλλος μπαίνει, άλλος βγαίνει. Ήρθαν τα ψηφοδέλτια, έφυγε η πρόεδρος - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Άλλος μπαίνει, άλλος βγαίνει. Ήρθαν  τα ψηφοδέλτια, έφυγε η πρόεδρος - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Κάποιοι από σας έχετε πρόβλημα στο να δείτε ή να κοινοποιήσετε το Καρπούζι αλλά μην ανησυχείτε, όλα θα διορθωθούν. Κάποιες τεχνικές «βοηθάνε» κάποιους να μη βγαίνουν τα αίσχη τους στον αέρα αλλά, 10 χρόνια τώρα μάθαμε να μη μασάμε.

 


Έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα για Συμπαραστάτη του Δημότη. Ξέχασα να σας αναφέρω τη στάση του ΚΚΕ. Κλασικό ΚΚΕ, δεν παίρνω θέση, δεν ψηφίζω, αποχωρώ. Έβγαλαν μάλιστα και ανακοίνωση. «Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας, δημοτική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ, συμπαραστέκεται τους δημότες στα Δημοτικά Συμβούλια, Δημοτικές Επιτροπές, Διοικητικά Συμβούλια της Ύδρευσης και όπου συμμετέχει θεσμικά με το ρόλο της ως αντιπολίτευση. Πάντα μαχητικά και με αγώνες στους δρόμους και μπροστά σε οποιοδήποτε πρόβλημα για το καλό των πολιτών. Δε χρειάζεται ρόλο ‘’Συμπαραστάτη’’ ο Δημότης. Χρειάζεται μια Δημοτική παράταξη ή καλύτερα μια Δημοτική αρχή να συμπαραστέκεται η ίδια τον πολίτη, όσο κι αν αυτό «ξενίζει» ή ξινίζει μερικούς!!!».

 


Μπλα, μπλα μπλα. Μας χορτάσατε λόγια και υποσχέσεις. Γιατί δεν καθίσατε να ψηφίσετε αρνητικά (απ΄ ότι λέτε) αλλά προτιμήσατε να τα μαζέψετε και να φύγετε; Πως ακριβώς συμπαραστέκεστε στους πολίτες; Ηλία μου, από τον καναπέ βλέπω και γω τη Λάμψη. Και κάτι ακόμα, τι κακό έχει Ηλία μου ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη; Δεν μιλάω για το πρόσωπο που επιλέχθηκε αλλά για το θεσμό.

 


Μπες σε παρακαλώ και διάβασε την τοποθέτηση της Κουρκουτά, ίσως μάθεις κάτι. Είστε κοντά στον πολίτη όταν παίρνετε αποφάσεις για το μέλλον του ακόμα και αν αυτές δεν εισακούγονται.

 


Αύριο ψηφίζουμε για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη. Πριν πάμε όμως ας δούμε τι είπε ο πρωθυπουργός μας. Είπε ότι στη χώρα μας η φέτα έχει 6,30 το κιλό. Συγνώμη, το μισό εννοούσε (ανάθεμα κι αν ήξερε). Είπε ότι οι Γερμανοί τρώνε τη φέτα πιο φθηνά γιατί δεν είναι τόσο καλή ποιότητα όσο αυτοί που τρώνε οι Έλληνες (γελάνε σε όλη την Ευρώπη) και τέλος μας είπε ότι το Πόθεν Έσχ(ο)ες που κατέθεσε είναι νόμιμο και δεν έχει να κρύψει τίποτε. Είπε μάλιστα πως αναγκάστηκε να πουλήσει πράγματα για να μπορέσει να σπουδάσει τα παιδιά του.


Ο Βασίλης Καϊλας σε όλο του το μεγαλείο. Αυτά να θυμάστε και να πάτε να του δώσετε πάλι το 41%. Αλλά όταν σας ρωτάνε μετά τι ψηφίσατε να έχετε το θάρρος να το πείτε. Το λέω γιατί στις βουλευτικές ρώτησα 120 άτομα τι ψήφισαν και μόνο ένας μου είπε ΝΔ. Μόνο ένας. Δηλαδή, ένας στους 120 σημαίνει 41%. Απλά μαθηματικά.
Με αυτά και με κείνα ήρθαν και τα ψηφοδέλτια. Που το ξέρω; Σιγά μη μου γλύτωνε. Το έμαθα και από πρώτο χέρι. Τα πεζοδρόμια ανέβηκαν για να τα κατεβάσουν.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Αλλάζω θέμα και πάω στην Κυψέλη. Παραιτήθηκε η πρόεδρος του χωριού κυρία Κατερίνα Αποστολοπούλου. Γιατί; Μα φυσικά για προσωπικούς λόγους. Το ανακοίνωσε και η ίδια στο προσωπικό της προφίλ. Δεν ξέρω Κατερίνα μου ποιοι είναι οι λόγοι που σε ανάγκασαν και ούτε με ενδιαφέρουν. Απλά θέλω να σου πω ότι η προκάτοχος σου, η Ζωή Βεσυροπούλου επιτέλεσε τα καθήκοντα της επί 3 τετραετίες.


Δεν μπορεί, όλο και κάποιο προσωπικό πρόβλημα θα είχε μέσα σε αυτά τα 12-13 χρόνια, έτσι δεν είναι; Δεν τα παράτησε όμως, πάλεψε και στάθηκε όρθια. Τυχαίο που ακόμα την ψάχνουν στο χωριό; Η πρόεδρος Κατερίνα μου βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και παρακαλεί αβέρτα να έρθουν τα μηχανήματα. Δεν περπατάει και την χειροκροτούν.


Ο καιρός που ο πρόεδρος, ο γιατρός, ο δάσκαλος και ο χωροφύλακας ήταν εξέχουσες προσωπικότητες πέρασε ανεπιστρεπτί. Αυτά συμβαίνουν δήμαρχέ μου όταν κάνουμε επιλογές χωρίς πολύ σκέψη απλά και μόνο για να φτάσουμε τους 270. Πρόσεχε γιατί μαθαίνω ότι και ακόμα ένας πρόεδρος (εκεί κοντά) ετοιμάζετε για την πόρτα της εξόδου.


Και τώρα θα πάω στον φίλο μου τον Τόκα που ενώ ξεκίνησε δυναμικά, τώρα τελευταία πέφτει από το ένα σφάλμα στο άλλο. Δεν το λέω εγώ αλλά ο κόσμος. Την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι θα κάνει διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης από της 9 έως τις 2. Έτσι και έκανε. Διόρθωσε τη βλάβη και άνοιξε πάλι τα νερά προς πόση και ευχαρίστηση. Έλα μου όπως που αυτό που βγήκε από το σωλήνα μόνο με νερό δεν έμοιαζε.

 


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 


Αλήθεια κύριε πρόεδρε, τέτοιο νερό φιλτράρετε και μας στέλνετε να πιούμε; Ξέρετε ότι κάποια σπίτια και κάποια μαγαζιά είχαν τις βρύσες ανοιχτές επί 3 ώρες και δεν καθάριζε; Αν δεν σας πληρώσουμε το λογαριασμό θα μας τον κόψετε, έτσι δεν είναι; Οι δικές σας οι κυρώσεις για αυτό το αίσχος ποιες είναι;


Δεν μπορούσατε να κάνετε μια εκτόνωση (λέω εγώ τώρα) να αδειάσουν οι σωλήνες και μετά να το στείλετε; Άλλο δέκα λεπτά και άλλο 3 ώρες, δεν συμφωνείτε; Τρεις και αλλού τέσσερις και πέντε ώρες το ρολόι έγραφε. Τι θα γίνει με αυτό; Και κυρίως τι θα γίνει με την ποιότητα του νερού που πίνουμε; Τελικά θα το πίνουμε μετά το φαγητό για να ξεδιψάσουμε ή κατά τη διάρκεια του φαγητού ως ροζέ... κρασί;


Εδώ και μια εβδομάδα (μπορεί και παραπάνω) κύριε Τόκα μου συμβαίνει και αυτό.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Βγαίνει νερό μέσα από το πλακάκι (λέτε να είναι θαύμα;) απέναντι από τη διάβαση του αστυνομικού τμήματος. Το συγκεκριμένο μπορείς να το δεις και θετικά και αρνητικά. Θετικά γιατί πίνουν νερό τα αδέσποτα μιας και δεν υπάρχουν δημόσιες ποτίστρες. Κρίμα είναι και αυτά, κάηκαν.


Αρνητικά γιατί λιμνάζουν τα νερά, βρωμάνε και αποτελεί εστία μόλυνσης και κουνουπιών (να τα διώξετε θέλουμε όχι να μας φέρετε κι άλλα). Τι γίνετε με όλα αυτά Σωτήρη μου; Εκεί που λέμε ότι κάτι πάει να γίνει, χαλάνε δέκα. Μέσα από το πλακάκι; Αν δεν είναι θαύμα που σημαίνει ότι έβαλε το χεράκι του ο καλός Θεούλης τότε είναι κακοτεχνία που σημαίνει ότι έβαλε το χεράκι του ο κακός..... ΔΕΥΑΛούλης.


Και για να μη λέτε ότι μόνο τα στραβά βλέπω να σας πω και τα καλά σας. Λίγα αλλά καλά. Το θέμα με τα χόρτα το γνωρίζετε όλοι. Ε λοιπόν ο Δελιόπουλος προσπαθεί (και τα καταφέρνει) να βάλει μια τάξη. Τώρα που σταμάτησαν οι βροχές και η ζέστη δεν ευνοεί το μεγάλωμα των χόρτων, έστειλε τα μηχανήματα και έκανε δουλειά. Τουλάχιστον στους κεντρικούς δρόμους.


Δεν τελείωσε αλλά δεν σταμάτησε κιόλας. Συνεχίζει μέχρι να έρθουν όλα σε μια φυσιολογική κατάσταση. Ελπίζω Στέφανε κάποια στιγμή να καθαρίσουν όλα γιατί πολύ φίδι έπεσε αδελφέ μου. Η φλογέρα μας λείπει για να τα χορεύουμε στους δρόμους.


Κάποιος αναγνώστης μου έστειλε αυτό.

 

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Αυτό ήταν, είπα Παγγούρα την πάτησες. Δεν μπορεί να τα κάνεις όλα τέλεια, σε έπιασα πουλάκι μου. και ενώ ξεκίνησα να γράφω μου έρχεται ένα άλλο μήνυμα από επιχειρηματία της εκεί γειτονιάς.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Ε δε γίνεται αυτό, δεν μπορεί. Ή μικρόφωνο κοριό μου έχει βάλει ή κάμερα και με παρακολουθεί. Να είναι τόσο σύμπτωση; Τι να πω..... ειλικρινά θα του ζητήσω να πιούμε έναν καφέ μια μέρα για να τον γνωρίσω και ίσως τον ψαρέψω από πού αντλεί τέτοια όρεξη. Εξελίσσετε σε πολυεργαλείο και αυτό είναι πολύ καλό για μας και πολύ κακό για κάποιους άλλους.


Έφερα στη μάνα μου, επίτηδες, ένα ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις αυριανές εκλογές. Το άφησα μπροστά της και της είπα «πρέπει να πάμε με την διοίκηση». Δεν με κοίταξε καν. Το πήρε, το δίπλωσε στα 4 και έγραψε από πίσω..... 1 Αριέλ, 1 βιτάμ με λάδι για τον μπαμπά, χαρτοπετσέτες και φύραμα 4Κ για τα πουλάκια.


Ψηφίστε σωστά για να μην νομίζουν ότι η χώρα μας είναι τσιφλίκι του καθενός. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας