ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Αν αυτό δεν είναι «της πουτ@ν@ς το κάγκελο» τότε ποιο είναι; - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ:  Αν αυτό δεν είναι «της πουτ@ν@ς το κάγκελο» τότε ποιο είναι; - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Η φετινή άνοιξη θα μας τρελάνει. Από τη μία η σκόνη και ο καύσωνας από την Αφρική και από την άλλη οι αγρότες που θέλουν βροχή για να μη ξεραθούν τα βαμβάκια τους. Πάρτε όλοι να έχετε. Με ένα μαγικό τρόπο έγιναν όλα. Και ζέστη για να πάνε οι Αθηναίοι θάλασσα αλλά και βροχή για να δροσιστούν τα σπαρτά. Εμένα πάντως σαν εποχή ποτέ δεν μου έλεγε κάτι. Κάποιοι άλλοι χαίρονταν σα χαζοί. Τι χαίρεστε βρε, οι μελισσούλες θα γ@μ.... όχι εσείς.

Τελικά το θέμα τον σκουπιδιών είναι πιο περίπλοκο από ότι φανταζόμαστε. Δεν φτάνει μόνο μια καλή αποκομιδή. Ναι, σας το λέω εγώ που έχω γράψει τα τέρατα για τα αμάζευτα σκουπίδια τόσα χρόνια. Πρέπει να έχουμε και παιδεία. Καλά διαβάσατε. Και αυτό το παρακάτω δεν το λες παιδεία. Δεν το λες Ελλάδα 2020.

m2

 

Η κάθε μάνα βλέπει το παιδί της σαν το πιο όμορφο και το πιο σωστό. Αυτά όμως τα χάλια δεν τα έκανα εγώ αγαπητές μανούλες. Αυτά τα χάλια τα έκαναν αυτοί οι 14χρονοι «μάγκες» που από την επίδραση της εφηβείας πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Κατά τη γνώμη μου δεν φταίνε εξ΄ ολοκλήρου τα παιδιά. Φταίνε περισσότερο οι γονείς. Οι γονείς που εν μέσω πανδημίας έλεγαν «έλα μωρέ, παιδί είναι, ας βγει να ξεσκάσει» ή «το δικό μου το παιδί είναι το καλύτερο του κόσμου». Εγώ δεν λέω ότι όλα αυτά τα παιδιά είναι ¨κακά παιδιά¨. Λέω απλά ότι είναι κακομαθημένα. Όσο και να τρέχει ο Κούγκας (έφαγε τον τόπο κι αυτός) αυτό το πρόβλημα θα υπάρχει. Βρείτε το χρόνο να τους εξηγήσετε κάποιους κανόνες που ισχύουν χρόνια τώρα. Κάτι που ξέχασαν να κάνουν κάποιοι γονείς στη Ρόδο και ζήσανε έναν βιασμό και έναν θάνατο.

 

Ένα άλλο πρόβλημα της περιοχής μας είναι η μεγάλη «ασφάλεια» που έχουμε. Οι κλοπές πάνε και έρχονται. Η αστυνομία τι κάνει Θέμη μου; Και ρωτάω εσένα γιατί όταν εσύ υπηρετούσες, από αυτά που γράφεις, η πόλη πρέπει να ήταν παράδεισος. Όλοι με τα παράθυρα ανοιχτά κοιμόμασταν.

 

m3

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο είναι νορμάλ μια τέτοια αντίδραση. Το αστυνομικό τμήμα του δήμου μας έχει τεράστια προβλήματα για τα οποία σίγουρα δεν ευθύνονται οι αστυνομικοί. Ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα, υλικά πρώτης ανάγκης και πολλά άλλα απλά δεν υπάρχουν. Όταν ήσουν εσύ, ήταν άλλοι οι καιροί. Σήμερα ότι χαλάει δεν αναπληρώνεται. Αντί λοιπόν να μαίνεσαι κατά του αστυνομικού τμήματος της πόλης μας καλά θα είναι να κάνεις μια αναφορά σε ανώτατα κλιμάκια. Από τον καναπέ μου βλέπω κι εγώ τη Λάμψη.

 

m4

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας έβγαλε μια επιστολή καταπέλτη που αφορά το θέμα και αναφέρει όλες τις κινήσεις και όλα τα πρόσωπα στα οποία απευθύνθηκε. Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο πήραν μόνο υποσχέσεις. Ο μόνος που τους απάντησε, θεωρώντας ότι θίχτηκε ήταν ο αντιπεριφερειάρχης. Με λίγα λόγια δηλαδή μας είπε ότι αυτός φρόντισε αλλά καθυστερεί το σύστημα. Άλλο ένα πακέτο μακαρόνια στη σακούλα της νοικοκυράς. Χορτάσαμε υποσχέσεις, κύριε Καλαϊτζίδη μου. Δεν είστε υποχρεωμένοι, εννοείται να λέτε σε όλα ναι για να είστε αρεστοί.

 

Εγώ όμως θέλω να κάνω και μια ερώτηση προς τον εμπορικό σύλλογο. Όλους αυτούς που αναφέρετε στην επιστολή σας, κάποιοι από εσάς, κάνατε μεγάλο αγώνα για να κερδίσουν τις θέσεις τους. Δεν τους ξέρατε και τώρα ξαφνιαστήκατε με τη στάση τους ή έλα μωρέ, όλα για το κόμμα;

 

Η άλλη είδηση είναι ότι τελικά πεθαίνουν και οι νεκροθάφτες. Κρίμα ο άνθρωπος, νεότατος και καλό παράδεισο να έχει. Άδειασε όμως μία θέση. Αλήθεια, η θέση του νεκροθάφτη ορίζεται από το δήμο; Είναι δημοτικός υπάλληλος ή απλά πάει από γενιά σε γενιά (κάτι σαν το κληρονομικό χάρισμα); Που θα απευθύνεται πλέον ο κόσμος που θέλει να θάψει τον δικό του άνθρωπο; Θα ορίσετε καινούριο ή θα αναλάβουν τα γραφεία τελετών; Κύριε Βενιόπουλε τι γίνεται με αυτό το θέμα; Ποιος θα μου ανοίξει την γούρνα αν πεθάνω σήμερα; Α, και κάτι ακόμα, πως γίνεται η πρόσληψη του καινούριου νεκροθάφτη; Εσύ με ψήφισες, μπες;

 

m5

 

Και πάμε σε δύο θεματάκια που είναι βασανιστικά. Το πρώτο έχει να κάνει με τα κουνούπια. Μας Ε-ΦΑ-ΓΑΝ. Τι δεν καταλαβαίνετε; Πήρε το αυτί μου ότι δόθηκε σε μια εταιρία το ράντισμα των κουνουπιών και ότι ο έλεγχος των οχημάτων γίνεται μέσω δορυφόρων. Όλα καλά μέχρις εδώ. Υπάλληλος του δήμου που να ελέγχει για τον δήμο τα οχήματα, υπάρχει; Ρωτάω γιατί αντί για φάρμακο μπορεί να πετάνε νερό...λέμε τώρα... και αντί για να ραντίζουν μπορεί να κάθονται σε ένα σημείο μέχρι να τους πιάσει ο δορυφόρος (χωρίς να κάνουν τίποτα) και μετά να αλλάζουν σημείο. Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να μας πει τι γίνεται;

 

m6

 

Το δεύτερο θέμα αφορά τα νησιά μας. Πλέον όλα θα έχουν νησιώτικο στυλ. Τι μαγαζί έχεις; Κινητή τηλεφωνία; Θα την προσαρμόσεις στο πνεύμα και στην αρχιτεκτονική του νησιού. Εδώ ολόκληρες επιχειρήσεις έβγαλαν βίντατζ ταμπέλες, εσένα θα υπολογίσουμε; Βλέπε να μαθαίνεις.

 

m7

 

Πέρασα έξω από την εκκλησία και ψιλοτρόμαξα είναι η αλήθεια. Η άλλη με κολλαρισμένο ταγιέρ και την πέρλα στο λαιμό να κάθεται καταηλιού στην καρέκλα μέσα στην αυλή. Και άντε τώρα, έχει ακόμα λίγη δροσούλα, τον Ιούλιο τι θα γίνει; Όσες γριές δεν έφυγαν από τον Κορονοϊό θα φύγουν από ηλίαση; Θα πηγαίνουμε εκκλησία και θα νομίζουμε ότι ήμαστε στη Χαβάη. Όλες οι γριές θα πάρουν ένα χρώμα που μόνο το κολιέ με τα λουλούδια θα τις λείπει.

 

m8

 

Κυριάκο μου, ωραίο τρόπο σκέφτηκες να γλυτώσεις καμιά σύνταξη αλλά όχι και έτσι. Δε γίνεται να γνώρισα τη γριά Μενεγάκη και να τη θάψω Όπρα Γουίνφρεϊ. Έτσι όπως τις έβλεπα έξω ήταν σα να έγραφαν πανελλήνιες. Σα να περίμεναν τον κυρ Λευτέρη να τις δώσει τα θέματα. Βάλτε μέσα τις γριές αμέσως. Είναι πανούργες. Θα στο κάνουν το προαύλιο, εμποροπανήγυρη Αιγινίου με τις τέντες και τις ομπρέλες που θα κουβαλήσουν. Καλύτερα κόψτες το χάπι για την πίεση παρά την εκκλησία.

m9

 

23 Μαρτίου 2016. Δημοτικό συμβούλιο με θέμα την εγκατάσταση των προσφύγων στην πόλη μας. Με εισηγητή τον Βενιόπουλο, η παράταξη Δημητριάδη αποχωρεί από την αίθουσα, ζητώντας να κληθούν όλοι οι φορείς του δήμου, να πουν την άποψη τους και να σταλεί η έκθεση στους αρμόδιους. «Δεν θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους εδώ γιατί φοβόμαστε για την υγεία και την ασφάλεια» δήλωσε αργότερα ο Βένιος.

 

Μάλιστα, στο βίντεο που υπάρχει ο πρώτος που σηκώνεται από τα έδρανα είναι ο Κίμωνας ο Παράσχου. Εντελώς αρνητική η παράταξη Δημητριάδη λοιπόν με την εγκατάσταση των προσφύγων. Σήμερα, ο προαναφερόμενος ορίζεται διοικητής της εν λόγω μονάδας. Τι άλλαξε μέσα σε 4 χρόνια, δεν μπορώ να το καταλάβω. Το ότι το γεγονός έγινε και θα μάθουμε να ζούμε με αυτό είναι ικανό να μου αλλάξει τα πιστεύω μου; Μάλλον είναι. Δεν θα μιλήσω για ¨παχουλούς¨ μισθούς και τέτοια.

Θα πω μονάχα ότι εκλέγουμε συμβούλους, μιλώντας γενικά, για να προάγουν τα ιδανικά και τις αξίες του τόπου μας και όχι για να βολεύονται οι ίδιοι.

Η επόμενη που κάθισε στην καρέκλα των ΔΥΟ ΟΨΕΩΝ είναι μια γυναίκα που εγώ προσωπικά συμπαθώ πολύ. Μια γυναίκα με όχι ιδιαίτερες συμπάθειες, ίσως γιατί ο λόγος της είναι λιγάκι πιο αιχμηρός απ΄ ότι αντέχουμε. Έχει μια πολύ ελεύθερη σκέψη, δεν μασάει τα λόγια της και είναι ένα από τα πρώτα ονόματα που έρχονται στο μυαλό, στο σχηματισμό ψηφοδελτίου οποιουδήποτε υποψηφίου. Η Χριστίνα Βάφα, με το χαμόγελο και την ειλικρίνεια που τη διακρίνει, απάντησε σε όλες τις «απρόσμενες» ερωτήσεις χωρίς να «μασήσει». Το ραντεβού μας κλείστηκε στο κατάστημα της, την Τετάρτη το μεσημέρι. Μιλήσαμε για σεξ, αφορίσαμε τα κακά δαιμόνια και ασχοληθήκαμε με τον θεσμό του δημάρχου (και όχι με τον ίδιο) με «θαυμασμό». Κρατήσαμε σκόρδα (για το μάτι), γελάσαμε και θέλω να πιστεύω ότι το ευχαριστήθηκε.

 

 

Πολλά έγραψα και σήμερα και οφείλετε να μου αναγνωρίσετε ότι δούλεψα …. με το γάντι. Δεν έγινα αρκετά κακός, αν και θα έπρεπε. Παρόλα αυτά περιμένω κάποιες απαντήσεις. Αν έρθουν θα σας ενημερώσω αλλά μη περιμένετε και πολλά. Δεν χρωστάνε απαντήσεις σε κανέναν...έτσι πιστεύουν...

 

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας