ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Ανασχηματισμός ή αλλιώς μια απ΄ τα ίδια - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ  - Ανασχηματισμός ή αλλιώς μια απ΄ τα ίδια - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Από πού να ξεκινήσω δεν ξέρω. Θα ξεκινήσω με τα κλασικά. Δεύτερος χρόνος με Κορονοϊό. Έλεος, λυπηθείτε μας. Ένα θα σας πω και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Τι να κάνουμε, άμα πεθάνουμε, πεθάναμε... Δεν θα πεθάνουμε κιόλας.... Βαρέθηκα να ακούω τη μία βλακεία μετά την άλλη. Κάνε το εμβόλιο αλλά να ξέρεις ότι και κολλάς και μεταδίδεις. Απλά θα το περάσεις πιο ήπια. Στο Ισραήλ που το 98% είναι εμβολιασμένοι, όλοι όσοι πέθαναν και πεθαίνουν έχουν κάνει το εμβόλιο. Τι εννοούν ήπια δηλαδή; Θα σου βγει πιο εύκολα η ψυχή; Δεν τα λέω εγώ αυτά, υπάρχουν καταγεγραμμένα.

 

Θα κάνω δύο rapid test τη βδομάδα για να δουλεύω στο bar αλλά στα ρεπό μου δεν θα μπορώ να πάω να πιω έναν καφέ μέσα. Πόσο πιο γκαζοτενεκές πρέπει να είσαι για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Ποιος κινδυνεύει πιο πολύ, αυτοί που δεν έκαναν εμβόλιο αλλά κάνουν δύο rapid τη βδομάδα και ξέρουν ανά πάσα στιγμή ότι είναι καλά ή ο εμβολιασμένος που δεν κάνει κανένα rapid αλλά και κολλάει και μεταδίδει; Ε;

 

Βγήκε η Μύκονος σε 3 μέρες από την καραντίνα και η Ημαθία πάει για Τρίτη εβδομάδα και βλέπουμε. Εμείς μάλλον έχουμε μεγαλύτερο συνωστισμό από το νησί των ανέμων.

 

Ξέραμε (μας είπαν) ότι η ζέστη σκοτώνει ή έστω αδρανοποιεί τον ιό. Βγήκε όμως αυτή η Παγώνη και μας είπε ότι τα παιδιά στο σχολείο θα κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα. Δηλαδή αν δεν κολλήσουν τα μικρά Κορονοϊό, να πάθουν πνευμονία. Αφού μέσα καίνε τα καλοριφέρ και έχει ζέστη που σκοτώνει τον ιό γιατί να ανοίξω παράθυρα και να μπει κρύο που τον δυναμώνει; Καταλάβατε;

 

Απαγορεύονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Αμάλ όμως, η κούκλα που συμβολίζει την προσφυγιά, γύρισε όλη την Ελλάδα με πλήθος κόσμου να την ακολουθεί. Εκεί ο ιός κάνει τα στραβά μάτια. Αν πεις όμως να κάνεις περιφορά του επιταφίου γύρω από την εκκλησία τότε ο ιός θεριεύει.

m1

Μέχρι και ανασχηματισμό έκανε ο Κυριάκος για να μην του χρεωθούν καταστάσεις και να γίνουν τα πικρά...γλυκά. Δεν έβγαλε τον Χρυσοχοϊδη επειδή είναι κακός υπουργός...

Τον έβγαλε για να μην χρεωθεί ...τις φωτιές (που θα το χρεωθεί, απλά δεν το ξέρει ακόμα).

 

Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά έχεις και κάποιους που ζουν με τα φαντάσματα του παρελθόντος.

m2

Πήγε στη Βάφα να ψωνίσει και φορούσε μάσκα με τον σχωρεμένο τον Τσοχατζόπουλο να χορεύει ζεμπεκιά. Εφτά παπάδες έφερε η Βάφα να ξορκίσει το κακό και πάλι δεν είναι σίγουρη. Το πνεύμα του Γιαννόπουλου ακόμα στοιχειώνει το ράφι με τα κεριά για τα μνήματα.

 

Και μιας και μίλησα για ανασχηματισμό ας πάμε και στα δικά μας. Έκανε και ο Γκυρίνης έναν τέτοιο. Μεγάλες αλλαγές, τρομαχτικές. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Ήταν τόσο καλό και δυνατό το σχήμα που είχε και είπε να το αφήσει όπως έχει. Αλίμονο, ήμασταν τόσο ευχαριστημένοι όλοι εμείς οι πολίτες του δήμου που θα ήταν αμαρτία να μας τους αλλάξεις (και ποιους να βάλεις, μήπως έχεις και άλλους). Όταν κάνουμε ανασχηματισμό Παναγιώτη μου, αλλάζουμε όσους το ξύνουν και βάζουμε, ντεμέκ τους πιο ικανούς. Δεν κάνουμε χάρες (αυτός δεν έχει στον ήλιο μοίρα ή έταξα 3 θέσεις στον Πανταζόπουλο).

 

Βέβαια, πρωταρχικός στόχος είναι αυτοί που θα πάρουν τις θέσεις να έχουν και αρμοδιότητες. Βασικό αυτό. Δεν μπορεί ο άλλος να είναι αντιδήμαρχος και να λειτουργεί ως ….κλητήρας. Δεν μπορεί ο άλλος να είναι σύμβουλος και να λειτουργεί ως …..αμάω. Κάνω λάθος; Δεν λέω ότι ισχύει, στο λέω απλά για να προσέχεις μιας και χαιρετηθήκαμε πρόσφατα μετά από δύο χρόνια αποχής... Δεν θα μιλήσω για τον χαμό που έγινε στην παράταξη Πανταζόπουλου που και 5 αντιδημαρχίες να τους έδινες δεν θα τους έφταναν. Θα μιλήσω για το new entry της παρέας.

 

Σάκης Παντόπουλος, αντιδήμαρχος παιδείας, χωρίς μισθό.

 

Πρώτον, χάρηκα για τον Σάκη, αν και ξεκίνησε πολύ λάθος. Χωρίς ακόμα να δούμε τίποτα σαν έργο……. είδαμε αυτό.

m3

Καλό το επικοινωνιακό Σάκη μου αλλά με τα post δεν πάμε μπροστά. Κάνουμε τα σωστά και αφήνουμε τους άλλους να γράφουν για μας. Κάνω λάθος;

 

Δεύτερον, έχω την εντύπωση Παναγιώτη μου ότι μάλλον δεν χωνεύεις τον Δριστά. Από τη μία του σπας την αντιδημαρχία και από την άλλη του παίρνεις και την πρωτοβάθμια. Τι έμεινε, ένα χτύπημα στην πλάτη και έξω από το δημαρχείο. Κάνω λάθος; Ρωτάω γιατί μπορεί να τα ερμηνεύω λάθος τα πράγματα.

 

Και για να μην λένε κάποιοι ότι λέω μόνο τα στραβά ας πω και κάτι καλό. Φέτος, δεν ξέρω τι έριξες στα κουνούπια και ήταν όλα σα μαστουρωμένα αλλά μπράβο σου. Τα κουνούπια, τουλάχιστον της Αλεξάνδρειας ήταν σα να μην υπήρχαν. Στα χωριά τα πράγματα ήταν λιγάκι διαφορετικά. Εγώ πάντως έβγαζα και κανένα φυστικάκι για να μη με πίνουν ξεροσφύρι.

 

Δεν ξέρω αν τα μάθατε τα νέα αλλά θα ομορφύνει η πόλη. Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Σκουπίδια δεν μπορούν να μαζέψουν σωστά αν δεν γίνει το ΧΥΤΑ οπότε αποφάσισαν να βάψουν τα ΚΑΦΑΟ. Θα μου πείτε τι είναι αυτό τώρα. Κάτι μεγάλα ασημένια κουτιά που χρησιμοποιούν οι κινητές τηλεφωνίες και βρίσκονται στους δρόμους.

m4

Το Καρπούζι αποφάσισε να δώσει ιδέες για να ζωγραφίσετε πάνω στα ΚΑΦΑΟ και έτσι, βλέποντας τες, μπας και μας δημιουργηθεί η ανάγκη να αλλάξουμε κάτι. Για παράδειγμα, ποιοι είναι αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το….. την κατάσταση ή το πόσο όμορφοι φαίνονται οι κάδοι γεμάτοι.

m5

Επίσης ότι σαν δήμος αγαπάμε την χλωρίδα του τόπου μας (βούλιαρι, χουστράβα, λιγκαβέτς) και δεν την αφαιρούμε από κεντρικές αρτηρίες και τέλος, μας αρέσουν υπερβολικά τα σπασμένα πεζοδρόμια γιατί δίνουν μια αφαιρετική και μίνιμαλ νότα στην υπερπολυτελή εικόνα του δήμου μας.

m6

Επέστρεψαν τελικά ο Μπούμπης, ο Λούης και ο Τάκης. Ποιοι είναι αυτοί; Μα φυσικά κάποια από τα αδέσποτα που κατακλύζουν τον πεζόδρομο της πόλης. Και λέω επέστρεψαν γιατί πριν καμιά βδομάδα τα μάζεψαν. Όλη μέρα κυκλοφορούσε ο dog-buster με το κλουβάκι μέσα στην πόλη. Μήπως τα πήγαν στο κυνοκομείο και τα έκαναν στείρωση; Μπααα, όλη μέρα σέρνουν κανονικά. Μέχρι το Νησέλι τα πήγαν μπας και μπερδευτούν και φύγουν αλλά αυτά δεν χαμπαριάζουν. Λες και έχουν JPS. Αφήστε τα έτσι, να γεννοβολάνε αμέριμνα στη φύση, να χ@ζουν όπου βρούνε για να τα πατάμε, να κυνηγάνε τους παππούδες με τα ποδήλατα και αυτοί να τα πετάνε πέτρες, να σκιάζονται οι θιες όταν γυρνάνε από την εκκλησία με την ζακέτα αναπεταρίκη. Τι ωραία που είναι η ζωή. Who let the dogs out? Who, who, who, who, who?

m7

Η «φλόγα της αγάπης» όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής για να μεταδώσει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Πέρασε και από μας (αλίμονο, κάθε χρόνο, δεν μας ξεπονάει). Λαμπαδηδρόμοι ο Δριστάς και ο Σταυρής και στη μέση ο… Ten ten λόγω στυλ μαλλιού...

(Μανόλη πέτα το κλαδί της ελιάς, είναι για άλλη λαμπαδηδρομία αυτό, των Ολυμπιακών αγώνων. Εδώ αίμα δίνουμε δεν πηδάμε στο σκάμα. Πέτα το σου λέω).

m8

Φέτος, κουτσά στραβά έγιναν και 5 εκδηλώσεις στο αμφιθέατρο. Κάτι κάναμε για φέτος. Ξεμούδιασε και λίγο ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ μετά από 2 χρόνια κάτσιμο. Οι Τσαχουριδαίοι ήταν υπέροχοι, τα θεατρικά επίσης και οι τράπερ…. δεν ξέρω, δεν πήγα. Αυτό όμως που κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις ήταν το θεατρικό με τα χωριάτικα του Δημήτρη Σαμαρά και της παρέας του.

m9

Μια παράσταση που ακόμα συζητιέται και που θα τη θυμόμαστε όλοι πολύ καιρό. Εγώ ντύθηκα κινέζος γιατί μου έταξαν ένα μπουκέτο λουλούδια (που ακόμα περιμένω) αλλά ας όψεται η τέχνη.

Και μιας και είπα εγώ, χειμώνας έρχεται και ο κόσμος σιγά σιγά ετοιμάζεται. Άλλοι κατεβάζουν τα χειμωνιάτικα, άλλοι κάνουν τουρσιά, άλλοι αγοράζουν ξύλα. Εγώ πήγα τη μάνα μου και τον πατέρα μου στον συμβολαιογράφο. Ναι, ναι για αυτό που καταλάβατε. Αν δεν είναι γεμάτη η τσέπη φίλε μου, ζέστη δεν έχει το χειμώνα.

m10

Αυτό ήταν και το πρώτο Καρπουζάκι της 8ης σαιζόν. Είχα και άλλα να σας γράψω αλλά είπα να μην γίνω πολύ κακός ακόμα. Μαζί φέτος θα ρίξουμε πολλές μάσκες και θα αποκαλύψουμε νέα πρόσωπα που ίσως δεν γνωρίζουμε. Επίσης, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος θα επιστρέψουν και οι ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά που κάνατε το Καρπουζάκι την Σαββατιάτικη σας συνήθεια. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας