ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Ανατροπή. Υποψήφιος σε Δήμο της Πιερίας ο Γκυρίνης αντί της Ημαθίας. Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ:  Ανατροπή. Υποψήφιος σε Δήμο της Πιερίας ο Γκυρίνης αντί της Ημαθίας.  Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Ζούμε έναν οργασμό αποφασιστικότητας, όρεξης για δουλειά και πάνω απ΄ όλα…. τσιγαρίδας. Εξηγούμε για να μην παρεξηγούμε. Σε 7 γουρουνοχαρές πήγε ο Γκυρίνης με όλο το επιτελείο του. Ή το κάνει επίτηδες για να έχει δουλειά η Κική (με τόση τσιγαρίδα τα τριγλυκερίδια έφτασαν στο Θεό) ή το κάνει γιατί… το πήρε απόφαση ότι μπήκαμε σε περίοδο εκλογών.

 

Και μάλλον το δεύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι και η σελίδα του (υπηρεσιακού) δημάρχου στο Fb πήρε φωτιά. Μέχρι βίντεο για το πώς θα σωθούμε από το σεισμό ανέβασε και το κυριότερο…. Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς. Μας θυμίζει ότι αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς. Όποιος τον δει Κυριακάτικα να πάει να τον αγκαλιάσει. Από ¨Ερντογάν¨(όπως τον αποκαλούν συνεργάτες του) μας βγήκε… αγκαλίτσας, έλεος.

 

Τον ακολουθούν και κάποιοι που δεν καταλαβαίνω γιατί. Μόνος του κατέβαινε και αυτοί βγήκαν (με το ζόρι) τελευταίοι. Τώρα που θα έχει αντίπαλο πιστεύουν ότι έχουν ελπίδα; Κοντός…. ψαλμός, αλληλούια.

 

Με 270 υποψηφίους θα κατέβει ο Γκυρίνης έναντι 131 της Κουρκουτά. Τι γίνεται όμως αν κάποιος είναι δυσαρεστημένος και θέλει να φύγει από το ψηφοδέλτιο; Μόνο αν πεθάνει μπορεί να το καταφέρει. Καλά διαβάσατε. Μόνο πεθαμένος γλυτώνεις από αυτές τις εκλογές.

 

Μπορείς όμως, αν δεν θέλεις να συμμετέχεις να κάνεις τα εξής δύο πράγματα. Πρώτον, να μην κάνεις καθόλου αγώνα και να ενημερώσεις όσους επιθυμείς να μην σε ψηφίσουν και δεύτερον, να βγεις με δήλωση σου δημόσια και να ενημερώσεις τον κόσμο ότι δεν επιθυμείς την ψήφο του (με ή χωρίς λόγο).

 

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι αλλά επίσης σίγουρα δεν έχεις κανείς τα αμελέτητα να το κάνει. Για να δούμε λοιπόν τι θα δούμε. Εγώ βέβαια έχω και μια άλλη απορία. Τι γίνεται με Γιαννάκη, Γκιουρτζή και Παγγούρα; Ρωτάω γιατί το πόρισμα του δικαστηρίου έλεγε «έχουν ακυρωθεί οι εκλογές που διενεργήθηκαν την 8η Οκτωβρίου 2023 για την ανάδειξη Δημάρχου».

 

Αφού ακυρώθηκαν, δεν μπορούν αυτοί οι τρεις να συνεχίσουν να υφίστανται γιατί δεν είναι εκλεγμένοι (ούτε ως αντιπολίτευση από τις προηγούμενες εκλογές). Αν έλεγε το πόρισμα επαναλαμβανόμενες θα το καταλάβαινα αλλά εδώ τις ακυρώνει τελείως. Μπορεί κάποιος να ενημερώσει τα παιδιά (και μας φυσικά) τι παίζει να μην τρέχουν άσκοπα και κουράζονται;

 

Βέβαια, ο μεγάλος χαμένος τον προηγούμενων εκλογών δεν είναι ο Γκυρίνης. Με το χέρι στην καρδιά και με πολύ πόνο θα σας πω ότι είναι ο Ιακωβίδης. Ποτέ ξανά στα χρονικά το ΚΚΕ δεν πήρε 20% στον δήμο μας. Ποτέ. Και τώρα ήρθε αυτή να τους χαλάσει το όνειρο. Πως μπορείς και τρως κυρία Κουρκουτά; Πως μπορείς και κοιμάσαι; Αν νιώσεις τίποτα πονάκια στα πλευρά ή τίποτα τσιμπιές στο κεφάλι, μην τρέξεις για μαγνητική.

 ka1.jpg

Όλα τα ελληνικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με αυτή την πρωτοφανή κατάσταση για τα ελληνικά εκλογικά δεδομένα. Κάτι που ο (υπηρεσιακός) δήμαρχος ξέχασε να κάνει με τα δικά του, τα τοπικά. Όλοι γράφουν ότι «λανθασμένα» δεν πήρε μέρος στις εκλογές η Κουρκουτά. Αλήθεια, όταν τα πρωτοδικεία κάνουν λάθη, τιμωρούνται; Υπάρχουν κυρώσεις; Μπορεί και άλλος κόσμος να μην βρήκε το δίκιο του. Υπάρχουν τιμωρίες για τέτοια θέματα ή οι τιμωρίες είναι μόνο για μας;

Τέλος πάντων, ο συνδυασμός της Κουρκουτά βγήκε και πάλι στο προσκήνιο και αυτή τη φορά, από ότι μαθαίνω, πολύ αποφασισμένος. Μάλιστα έβγαλε και καινούρια μακέτα για να μας ξανά- συστηθεί.

 

 

 ka2.jpg

Και μιας και λέγαμε για τα ΜΜΕ, τα δικά μας, τα τοπικά απαξιώθηκαν όσο τίποτε άλλο από τον ίδιο τον (υπηρεσιακό) δήμαρχο. Λόγω έκτακτων υπηρεσιακών υποχρεώσεων δεν μπορεί να δώσει συνέντευξη τύπου στα δικά μας μέσα αλλά αυτές οι υποχρεώσεις δεν τον εμποδίζουν να δώσει συνέντευξη σε άλλα…. ¨ξένα¨.

 ka10.jpg

Και έδωσε συνέντευξη σε σταθμό του νομού Πιερίας. Όταν θα γίνουν οι εκλογές (υπηρεσιακέ) δήμαρχε να πας να σε ψηφίσουν το Ελατοχώρι, τα Καταλώνια και το χωριό της μάνας μου, η Εξοχή. Μην έρθεις κατά Πρασινάδα, Κυψέλη, Κλειδί και Γιδά γιατί εμείς είμαστε νομός Ημαθίας.

 

Βέβαια η παράταξη της Κουρκουτά δεν έχασε την ευκαιρία και έδωσε μια σκληρή απάντηση στον (υπηρεσιακό) δήμαρχο. Δίνεις και συ κάτι πατήματα ρε (υπηρεσιακέ) Παναγιώτη, σαν πρωτάρης κάνεις. Όταν είπα τη μάνα μου ότι πας για δήμαρχος στο χωριό της, ξέρεις τι μου είπε; «Καλά που πρόλαβαν και πέθαναν οι περισσότεροι, δεν ξέρω αν θα το άντεχαν αυτό».

Και παρόλο που 9 χρόνια τώρα πίνατε μόνο τσίπουρα και ακούγατε τα μπινελίκια του κόσμου, τώρα πάθατε παράκρουση. Η σκουπιδιάρα…. ξαναπέρασε μέσα σε μια βδομάδα. Έχουμε ένα εκκλησάκι στην αυλή και η μάνα μου ανάβει το καντήλι με παραφινέλαιο. Μόλις είδε δεύτερη φορά το απορριμματοφόρο το άναψε με ελαιόλαδο, αυτό έχω να σας πω. Βάλαμε τα καλά μας ένα πράμα.

 

Και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά ανοίξατε και πληγές που τόσα χρόνια αιμορραγούσαν. Σκάψατε στα ΚΤΕΛ και στα φανάρια πιο κάτω. Αν το πω και αυτό στη μάνα μου μπορεί να κάνει και πανέρι να πάει στην εκκλησία να σας διαβάσει τα ονόματα.

Το θέμα είναι (και ας στεναχωρήσω τη μάνα μου) αν όλα αυτά τα κάνετε γιατί πρέπει ή γιατί το απαιτεί η προεκλογική περίοδος; Επίσης το θέμα είναι αν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά γιατί, ας μην ξεχνάμε, είστε υπηρεσιακοί. Και ως υπηρεσιακοί θα πρέπει να ασχολείστε μόνο με θέματα της καθημερινότητας. Κάνω λάθος;

 

Κάνατε και δημοτικό συμβούλιο. Επιτρέπεται;

 

Δεν θυμηθήκαμε τώρα που μας ήρθε το αβγό στον κ@λο να κάνουμε έργα και να διορθώσουμε κακοτεχνίες που ο κόσμος φώναζε καιρό πως πρέπει να γίνουν!!! Νομίζετε ότι έτσι θα πείσετε τον κόσμο ότι έχετε όρεξη για δουλειά; Γελάνε και τα αμάζευτα σκουπίδια που αφήσατε. Αλήθεια, τόσο καιρό δεν μπορούσατε, είχαν βλάβες τα οχήματα, δεν είχατε προσωπικό, δεν, δεν…. τι έγινε τώρα; Κλωνοποίηση ή Λοβέρδος;

Σάκη μου έχω όλη τη διάθεση να σε πιστέψω (είσαι τελικά εκλεγμένος ναι ή όχι) αλλά δεν μπορώ. Δεν μπορώ γιατί πλέον ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Μπορεί να μαζέψατε από κάποιους κεντρικούς δρόμους τα σκουπίδια αλλά όλοι μας γνωρίζουμε πως αν ξανά-εκλεγείτε όλα θα μοιάζουν όπως πριν. Όπως για παράδειγμα, αυτός ο δρόμος στο Πλατύ. Από τη μια τα σκουπίδια και από την άλλη η αποχέτευση. Ζεις εσύ Σάκη μου με την οικογένειά σου σε αυτόν τον δρόμο;

 

Πάρε τον Τόκα αγκαζέ και πάτε να πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι φταίει η Κουρκουτά που ξεχειλίζει από σκ@τ@ και βρωμιές. Πείτε τους να κάνουν υπομονή και έλα μετά να μου πεις τι απάντηση πήρες. Είσαι τυχερός που αυτό το πράγμα δεν είναι μπροστά στο σπίτι μου. Από μένα θα γλύτωνες, από τη Νόπη….. όχι.

 

ka 20240122 4

 

Ας μείνω στο δήμο και ας πάω σε ένα άλλο θέμα που όταν πρώτο-έγινε όλοι το θαυμάσαμε. Θυμάστε το τεράστιο ζωντανό δέντρο που αγόρασαν οι αντιδήμαρχοι για να στολιστεί για τα Χριστούγεννα; Θυμάστε που μας είπανε ότι μόλις τελειώσουν οι γιορτές αυτό το δέντρο θα φυτευτεί και θα στολίζεται μόνιμα; Ε, ακόμα μέσα στη γλάστρα είναι. 20 μέρες μετά τις γιορτές και ακόμα είναι εκεί Ελένη μου.

Χρειάζεται καμιά μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία για να ανοίξει η τρύπα και να μπει; Χρειάζεται έγκριση από το δασαρχείο; Χρειάζεται μήπως από πολεοδομία ή εφορία αρχαιοτήτων; Η απάντηση είναι όχι. Ένα άτομο, ένα λισγάρι και λίγη όρεξη, αυτό χρειάζεται. Ίσως να φταίει ότι είναι υπηρεσιακοί και ο νόμος τους δένει τα χέρια, τι να πω.

 

 

 Τώρα τελευταία βλέπω εφιάλτες. Πολλούς εφιάλτες. Βλέπω ότι πίνω καφέ με τον Γκυρίνη και μιλάμε για το πότε να σπείρουμε τα βαμβάκια. Βλέπω επίσης ότι με παίρνει τηλέφωνο στις 10:04 και 10:13 το πρωί και ψάχνει έναν Αντώνη να του πει χρόνια πολλά. Σίγουρα δεν πάω καλά, για ψυχίατρο με βλέπω.

 

Αυτά για σήμερα. Πρέπει να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προτίμησή σας στο Καρπουζάκι. Για τα καλά λόγια αλλά και για τις παρατηρήσεις που μου κάνετε όταν με συναντάτε. Και όσο για σας που λέτε ότι έχω εμμονή με τον Γκυρίνη να σας πω ότι, όταν η θηλειά σε πνίγει, την βγάζεις και την πετάς. Αν την αφήσεις το μόνο που θα κερδίσεις είναι άλλα 400 χρόνια σκλαβιάς.

 

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας