ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Από τον Σταυρή στον Βασιλιά και από την Γιωτάκη σε μια σκούπα που δεν….. σκουπίζει - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Από τον Σταυρή στον Βασιλιά και από την Γιωτάκη σε μια σκούπα που δεν….. σκουπίζει - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Σήμερα τα θέματα μας είναι πολλά. Ας ξεκινήσουμε με τον θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Δεν θα μπω στη διαδικασία αν έπρεπε να ταφεί δημοσία δαπάνη ή με τιμές αρχηγού κράτους. Θα ασχοληθώ όμως με τις υπόλοιπες διαδικασίες. Μέσα σε 3 μέρες τα συνεργεία του κράτους ξεβρόμισαν ολόκληρο το Τατόι. Δεν άφησαν καμένο για καμένο και έκαναν τα βασιλικά μνήματα λαμπίκο. Αλήθεια, αυτοί οι βασιλιάδες δεν έχουν σόγια; Δεν πάνε να ανάψουν τα καντήλια όπως κάνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί; Τον παραχώνουν και έχει ο Θεός;

 

Ένα τρισάγιο να κάνουν, να αλλάξουν μια γλάστρα που κιτρίνισε από τον ήλιο; Τίποτα; Περίμεναν να πάει το κράτος να τους τρίψει τα μάρμαρα; Θα μου πεις, ολόκληρος τέως βασιλιάς σιγά μην πάρει τη χλωρίνη να πάει να τρίψει το μνήμα της μάνας του. Να πάει γιατί να μην πάει. Και αν ντρέπεται να στείλει την Άννα Μαρία (όχι μόνο πέρλα και φρου φρου). Της μάνας μου τα χέρια τσαρούχια έγιναν μέχρι να ξεθάψουμε τη γιαγιά (και να πεις ότι το έτρωγαν και γλυκό….). Εμείς, όλα τα χρόνια πληρώνουμε φόρους, ζούμε, εργαζόμαστε, κάνουμε οικογένεια, πάμε φαντάροι, σπουδάζουμε στη χώρα μας, ένας εκλεγμένος δεν ήρθε να μας πει «αν έχεις δουλειά άστο, θα πάω εγώ να βγάλω την αγριάδα από το μνήμα της γιαγιά σου». Αλλά θα μου πεις όταν πέθανε η γιαγιά η δική μου, η γιαγιά Φραξία την ξημέρωσε, όχι η βασίλισσα της Δανίας. Τι να πω, Θεός σχωρέστον και αυτόν.

 

Και πάμε σε ένα θέμα που δημιουργήθηκε και που έβαλαν το χεράκι τους ….. οι πρόεδροι. Μια συνάντηση είπες να κάνεις ρε Πατρίκα και αναστάτωσες όλο τον ντουνιά. Με αφορμή λοιπόν αυτής της συνάντησης ξεκατινιάστηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Μανώλης Σταυρής με τον ιδιοκτήτη site. Τα «παπαγαλάκια» πήγαιναν και ερχόντουσαν. Άκουσα προσεκτικά τη συνέντευξη και πραγματικά έχασα πάσα ιδέα. Συστήνεσαι πρόεδρέ μου με όλες σου τις ιδιότητες και απαιτείς να μάθεις με ποια ιδιότητα είναι ο άλλος απέναντί σου.

 

 Πριν καθίσεις δεν την ήξερες; Εσύ δίνεις συνεντεύξεις μόνο στον Χατζηνικολάου; Προς τι όλη αυτή η ειρωνεία, η απέχθεια και η αποστροφή; Ας μην την έδινες στην τελική. Θίχτηκες γιατί σε χαρακτήρισε «ο Κεδάς». Απαιτείς σεβασμό λόγω του τίτλου του προέδρου που κατέχεις. Τον κέρδισες; Όταν βγαίνεις και σχολιάζεις εριστικότατα και αποκαλείς τον συνομιλητή σου «το παπαγαλάκι…. καρφώθηκε», πιο σεβασμό απαιτείς μετά; Χαρακτήρισες «Ανούσια και αδιάφορα τα ΜΜΕ του τόπου μας», σα να είσαι στο απυρόβλητο και να μη σε νοιάζει ή να μην δέχεσαι κριτική. Δεν ξέρω αν στο προλάβανε αλλά αυτά τα «ανούσια ΜΜΕ» προβάλανε αυτά τα ολίγα και «ανούσια» που έκανες αυτά τα χρόνια, για να μιλήσω στη γλώσσα σου.

 

Μπορώ να γράψω χίλια δυο για αυτή την «κατάπτυστη» συνέντευξη που έδωσες, που «Ποτέ δεν είδα να παίζουν τα οικονομικά ρόλο στις εκλογές» αλλά ακόμη και τα κεράσματα, καλά οικονομικά χρειάζονται...Μίλησες για διάλογο και όχι συνέντευξη λες και η συνέντευξη δεν είναι διάλογος αλλά γραπτές εξετάσεις. Να θυμάσαι Μανώλη μου ότι δεν χρειάζεται να είσαι δημοσιογράφος για να πάρεις μέρος σε έναν διάλογο όπως δεν χρειάζεται να είσαι ένας άνθρωπος του πολιτισμού και του αθλητισμού (με ότι αυτό συνεπάγεται) για να αναλάβεις την ΚΕΔΑ. Θα μπορούσες να ήσουν «μετρημένος» και ο κόσμος (δεν είναι χαζός) θα καταλάβαινε.

 

Ααααα και κάτι ακόμα, ποτέ ως πρόεδρος της ΚΕΔΑ δεν κλείνεις μια συνέντευξη λέγοντας «Γεια σας κύριε παπαγαλάκι». Ο πρόεδρος είναι εργαλείο διεκπεραίωσης, δεν είναι κατήγορος για να αποδίδει χαρακτηρισμούς. Κρατάμε το επίπεδο και ας κρίνει ο κόσμος μετά.

 

Μ΄ αυτά και με κείνα αλλού ήθελα να πάω μετά τον Βασιλιά και πήγα στον Σταυρή. Έχει μια σελίδα στο FB που λέγεται ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ….. στην οποία ανακοινώνονται όλα τα σοβαρά θέματα που αφορούν το χωριό. Όλα τα χωριά πρέπει να κάνουν μια τέτοια σελίδα. Μην πάει ο παπάς και είναι μόνος, κρίμα είναι.

Screenshot_193.jpg

Δεν ξέρετε πόσα χρόνια θα σας γυρίσω πίσω τώρα. Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016. Μια ιστορική μέρα για τον τόπο και τον δήμο μας. Δύο χρόνια μόλις ανέλαβε η διοίκηση Γκυρίνη με τον Τόκα αντιδήμαρχο καθαριότητας. Την ιστορική αυτή μέρα αγοράζεται και καταφθάνει ένα μηχάνημα που θα αλλάξει για πάντα το ρου της ιστορίας του δήμου μας. Το πρώτο ηλεκτρικό σάρωθρο πεζού χειριστή ή αλλιώς ηλεκτρική σκούπα δρόμου είναι γεγονός.

Screenshot_15.jpg

Δεν ξέρω αν θυμάστε αλλά επειδή εγώ θυμάμαι θα σας πω ότι όπως την είδαμε όταν μας την παρουσίασαν στις φωτογραφίες…. δεν την ξαναείδαμε. Πόσα έχω γράψει για αυτή τη σκούπα. Τέρατα. Ο Τόκας πρέπει να με μισούσε σε τέτοιο βαθμό που άνετα αν με έβλεπε στο δρόμο με τα πόδια θα με πατούσε με το αυτοκίνητο. Έδωσαν τότε 18 χιλιάδες ευρώ για να κάθονται στην αποθήκη. Από το πολύ πες πες το δικό μου την έβγαλαν ένα βράδυ στο δρόμο και σκούπισαν καμιά δεκαριά μέτρα.

Screenshot_16.jpg

Θα μου πείτε γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά. Γιατί απ΄ ότι μαθαίνω (εύχομαι να είναι φήμες), επειδή η σκούπα ήταν πολύ καλή και θεώρησαν ότι τα έβγαλε τα λεφτά της (μη με ρωτάτε πως σκέφτονται) αποφάσισαν να παραγγείλουν (κρατηθείτε) κι άλλες. Να μην είναι μόνη της η άλλη στο υπόστεγο, θα φέρουν και φιλενάδες της να σπάσουν τη μοναξιά. Αν ισχύει αυτή η αγορά, πείτε μου, είναι ή δεν είναι επένδυση; Και μάλιστα απ΄ ότι μαθαίνω ακρίβυνε η σκούπα. Πρόλαβες και έφυγες Σωτήρη μου, είσαι τυχερός αυτό έχω να σου πω. Δεν ξέρω αν τις πάρετε τελικά αλλά αν….. τις πάρετε, βάλτε τους ηλεκτρολόγους σας να τις μετατρέψουν σαν αυτές τις σκούπες που τις αμολάς στο σπίτι και σκουπίζουν μόνες τους...αυτές τις ρομποτικές... Ρίξτε τες στη Βετσοπούλου και ας πάνε και ας έρχονται μπας και πιάσουν τόπο. Αυτό έχω να σας πω κύριε Σαρακατσιάνε μου.

 

Το τι θα δούμε και το τι θα διαβάσουμε σε αυτές τις εκλογές, θεωρώ ότι δεν έχει ταίρι. Θα πεταχτώ λιγάκι στις βουλευτικές και σε μια υποψηφιότητα που, χωρίς να την ξέρω προσωπικά, με χαροποίησε γιατί είναι μια νέα επιστήμονας που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Μιλάω για τη δικηγόρο Φανή Γιωτάκη από το Πλατύ που κατεβαίνει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως είθισται, όλοι οι υποψήφιοι ανεβάζουν διάφορα post για να μας πουν τις ιδέες τους, να κατακρίνουν τους αντίπαλους χώρους και να προωθήσουν τον δικό τους. Δεκτό και αναμενόμενο.

 

Η κυρία Γιωτάκη λοιπόν ανέβασε ένα post στο οποίο κατηγορεί τη δεξιά, ότι ανακαλύπτει σκάνδαλα προεκλογικά και μετά όλοι αυτοί αθωώνονται. Όπως έγινε με τον Αντρέα και τις σακούλες με τα pambers, με τον λογαριασμό της Μαργαρίτας Παπανδρέου και τα 500 εκατομμύρια, το πολυτελές σπίτι του Τσίπρα που αγόρασε κοψοχρονιά και άλλα τέτοια. Μάλιστα χαρακτηρίζει τη δεξιά και ως «επάρατη» για όλα όσα έκανε στη πατρίδα μας.

 

Αγαπητή Φανή, δεν υπήρξα ποτέ δεξιός και εύχομαι μέχρι να κλείσω τα μάτια μου να μπορώ να πηγαίνω μόνο μπροστά (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η δεξιά δεν έχει αξιόλογα άτομα). Αλλά το ότι πήρες τη ζυγαριά ως άλλη θεά Θέμιδα και ζύγισες την ιστορία μας, δεν μου πολύ-άρεσε.

Screenshot_17.jpg

Σα νέο άτομο που είσαι θα ήθελα να σε δω να χρησιμοποιείς νέα επιχειρήματα, να προτείνεις νέες λύσεις, να κάνεις άλματα που να μας δείχνουν τη δυναμική του χαρακτήρα σου, για να σε γνωρίσουμε καλύτερα και γιατί όχι, κάποιοι να σε ψηφίσουν. Το να χρησιμοποιείς όμως παλαιωμένες κομματικές τακτικές δεν σε διαφοροποιεί. Άνετα θα μπορούσα να σου πω ότι θυμήθηκες τα πάντα της δεξιάς αλλά σου διέφυγαν τα 5,6,7 μνημόνια, το ΝΑΙ που έγινε ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ και πολλά ακόμα τέτοια.

 

Δεν με νοιάζει ποιος κατέστρεψε την Ελλάδα. Πάει αυτό, έγινε. Και ευθύνες να καταλογιστούν, δεν θα πληρώσει κανένας. Με νοιάζει ποιος θα την σώσει. Δεν βαρέθηκες να ακούς να παινεύουν την χώρα σου για όλα όσα κατάφερε στην αρχαιότητα; Τώρα, τίποτα; Ξέχνα λοιπόν το παρελθόν και μίλα μας για το τώρα. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Συγνώμη αν στο χάλασα λιγάκι, μπορεί να κάνω και λάθος.

 

Θα παραμείνω στον ίδιο χώρο. Μιλάμε όλοι (και πρώτος απ΄ όλους εγώ) ότι αδικήθηκε ο Βογιατζής, δεν τον στήριξαν οι δικοί του (πρώτος και καλύτερος ο Κιρκιλιανίδης) και ότι του χρεώνουν τον Ναλμπάντη. Ότι όλα αυτά συντέλεσαν στο να μη θέλει να κατέβει. Ας κάνω όμως τον συνήγορο του διαβόλου. Ως τώρα που μιλάμε, δήλωσε που θα είναι ο Κιρκιλιανίδης; Όχι. Τι περιμένει τόσο καιρό; Μήπως μια απόφαση κάποιου αν θα αναλάβει ή όχι; Ίσως.

 

Επειδή Βαγγέλη μου, εσύ και γω γνωρίζουμε περισσότερα από όσα λέμε, ήσουν εντάξει απέναντι στην ομάδα σου; Την κάλεσες να πεις τα σχέδια σου; Το αν θες να είσαι υποψήφιος ή όχι; Την κράτησες ενωμένη; Τους είπες τη προτίθεσαι να κάνεις ώστε να προγραμματίσουν και αυτοί τις επόμενες κινήσεις τους; Δεν έκανες Βαγγέλη μου τίποτα απ΄ όλα αυτά. Ακόμη και μέχρι σήμερα, κανείς από την ομάδα σου δεν ξέρει τι σκέφτεσαι γιατί δεν βγήκες να επιβεβαιώσεις ή να διαψεύσεις τίποτε….. ακόμη. Φταίει ο Κιρκιλιανίδης ή ο κάθε Κιρκιλιανίδης;

 

Κάποιοι φανατικοί κεντροαριστεροί λένε ότι διχάστηκε ο χώρος τους με αυτή σου την κίνηση. Ο κόσμος ψηφίζει πρόσωπα στις δημοτικές εκλογές αγαπητοί μου και όχι κόμματα. Κάνω λάθος; Αν είναι διαφορετικά ας βγουν τα κόμματα να δώσουν χρίσμα. Άρα για ποια κεντροαριστερά μιλάτε; Την κεντροαριστερά που συνεργάστηκε με τον φιλοβασιλικό Σαμαρά; Τελικά μήπως ο Μητσοτάκης ήταν πιο αριστερός από τον Σημίτη; Μπορώ να σας φέρω πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα σε όλους εσάς τους «αρχαίους» που δεν λέτε, ακόμα και σήμερα να πάψετε επιτέλους.

Screenshot_18.jpg

Όλα αυτά γυρνούσαν στο μυαλό μου Βαγγέλη μου μέχρι που έπεσα για ύπνο. Δεν μπορείς να φανταστείς τι όνειρο είδα. Σε είδα να συναντιέσαι με τον Γκυρίνη στο γραφείο του και να μιλάτε αλλά δεν άκουγα τι λέγατε. Τι παράξενο όνειρο. Ξύπνησα τρομαγμένος. Ήταν τόσο ζωντανό που τα πρώτα λεπτά πίστευα ότι έγινε. Δεν μπορεί είπα να έκανε κάτι τέτοιο. Ευτυχώς μετά κατάλαβα ότι ήταν όνειρο. Ξέχασα να σε πάρω Βαγγέλη μου τηλέφωνο να σου το πω να προσέχεις γιατί τα όνειρα που βλέπω εγώ Παρασκευή βράδυ, τις περισσότερες φορές βγαίνουν…. αληθινά.

 

Αποφάσισες να μην κατέβεις (όπως ακούγεται τουλάχιστον) για υποψήφιος δήμαρχος. Τι θα κάνεις όμως από δω και πέρα είναι το ερώτημα; Δεν θα ασχοληθείς καθόλου με τις εκλογές και θα κάτσεις στο σπιτάκι σου και στη δουλειά σου ή θα συστρατευθείς με την υπόλοιπη ομάδα; Σε ρωτάω γιατί πολλοί από την ομάδα σου είναι πλέον με την Κουρκουτά που εσύ ο ίδιος δήλωσες ότι δεν προτίθεσαι να στηρίξεις. Άρα, αν ασχοληθείς θα σε δούμε με Γκυρίνη (ε ρε και βγει το όνειρο αληθινό) ή μήπως με Ανεσίδη; Το πρώτο θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι (έτσι και το κάνεις θα γίνω μελλοντολόγος) και το δεύτερο είναι καθαρό πούλημα της ομάδας σου.

 

Ο λαός είναι σοφός Βαγγέλη μου. Όποιος φεύγει από την αγέλη λέει, τον τρώνε οι λύκοι. Δεν θα σου πω εγώ αν θα πρέπει να πας με τη Δώρα, τον Γκυρίνη, τον Σιδηρόπουλο ή τον Ανεσίδη. Θα σου πω απλά ότι «καίγεσαι» από μόνος σου. Ο τόπος σε χρειάζεται, σκέψου το καλά πριν καταντήσεις και συ σαν τον…. Κούγκα.

 

Και μιας και είπα Σιδηρόπουλο, ας κλείσω με αυτόν. Βγήκαν οι προεκλογικές του κάρτες. Και φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο (για μένα τουλάχιστον) το παίζει σε διπλό ταμπλό. Δείτε και θα σας εξηγήσω.

Screenshot_19.jpg

Στην μία πλευρά της κάρτας εμφανίζεται με πόλο μπλουζάκι και σηκωμένο γιακά. Πίσω, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Στην άλλη πλευρά γραβατομένος και σενιέ πενιέ. Τι καταφέρνει; Μα φυσικά να πιάσει όλες τις ηλικίες. Στην πρώτη απευθύνεται στις νεαρές ηλικίες, έλα ρε bro, σε περιμένω να καβ…ντήσουμε, εγώ θα σε φτιάξω, ρίξε μια ψήφο γιατί αλλιώς ανοίγεις beef και στη δεύτερη, ωραία μου κυρία, γοητευτικέ μου κύριε, η σοβαρότητα και η αποφασιστικότητα διακατέχουν τον συνδυασμό μου γι΄ αυτό και περιμένω την στήριξη σου.

 

Έξυπνος συνδυασμός και καθόλου συνηθισμένος. Βέβαια θα μπορούσες και λίγο καλύτερα, να αναδείξεις δηλαδή περισσότερο το όνομα του συνδυασμού σου. Ανατροπή, δηλαδή τα πάνω κάτω. Το Καρπούζι επειδή ειδικεύεται στην προώθηση τέτοιων προσπαθειών, σου κάνει δώρο τη νέα σου κάρτα. Αν θες χρησιμοποίησε την, δεν θέλω δικαιώματα.

Screenshot_20.jpg

Μόνο έτσι θα καταλάβουν κάποιοι ποιον θες να ανατρέψεις. Από την άλλη πάλι κάνε ότι θες, μείνε με τη γραβάτα και το γιακά όρτσα. Εσύ Αποφασίζεις. Όπως και να΄ χει καλή επιτυχία. Περιμένω να δω υποψηφίους.

 

Αυτά για σήμερα. Εύχομαι ως το άλλο Σάββατο να έχουμε πολλά ευχάριστα να ασχοληθούμε.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας