ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Άρχισαν τα ξεβρακώματα. Εμ, Ιούλιος μπήκε - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Άρχισαν τα ξεβρακώματα. Εμ, Ιούλιος μπήκε - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Αυτή η βδομάδα είναι από αυτές που θες να γράψεις αλλά δεν έγινε και τίποτα σημαντικό για να ασχοληθείς. Την Κυριακή πήγα θάλασσα και για έναν παράξενο λόγο κατάλαβα ότι μεγάλωσα. Όταν ήμουν μικρός και πήγαινα θάλασσα μετρούσα πόση ώρα κρατούσα την αναπνοή μου στο νερό. Την Κυριακή μετρούσα πόση ώρα ρουφούσα την κοιλιά μου ως που να φτάσω στην ξαπλώστρα. Και μεγάλωσα δηλαδή (δεν έφτανε η ανάσα) και πάχυνα ταυτόχρονα.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι γέμισε το Facebook με μαγιό και ξεβρακωμάρες. Αν δεις μακρινή φωτό τότε είσαι σίγουρος ότι η κυρία είναι κορμάρα και δεν μασάει. Αν δεις φράντζα μέχρι προγούλι τότε είσαι σίγουρος ότι βγήκε η φώκια να ξαποστάσει. Τι την ανεβάζεις κυρά μου αφού έχεις κόμπλεξ; Για να μας δείξεις ότι πήγες θάλασσα; Στη θάλασσα πήγες, όχι στο διάστημα να ζηλέψω. Έλεος. Αφού δεν αγαπάς εσύ τα πάχια σου, περιμένεις να τα αγαπήσω εγώ ; Δείχνοντας μου μια φράντζα και την Πλάκα Λιτοχώρου θα σκεφτώ ότι είσαι η Σκλεναρίκοβα; Για να σου φύγει η απορία πάλι όρκα θα σε πω γι΄ αυτό χαλάρωσε και απόλαυσε τον ήλιο. Μόνη σου κάνεις bulling στον εαυτό σου, να το ξέρεις. Η άλλη ανέβηκε στο αεροπλάνο για να πάει διακοπές και μας γέμισε σέλφι. Μια στο κάθισμα, μια στη σκάλα, μια στο φτερό. Όταν παίρνει το ΚΤΕΛ για να πάει στο χωριό της, τότε…. μούγκα. Άσε αυτά τα αυτοκόλλητα του αεροδρομίου στις βαλίτσες. Δεν τα βγάζουν μέχρι να πεθάνουν. Να ξερνάς και από τα μάτια και από τα αυτιά.

Από εδώ το είχε ο Μπαρτζώκας, από εκεί το είχε, τελικά τα κατάφερε. Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ενισχύεται ο ΕΛΓΑ με 35.000.000 ευρώ. Με αυτήν την απόφαση η εξόφληση του υπολοίπου 35% των αποζημιώσεων του 2019, θα γίνει μέσα στις επόμενες 30 μέρες.

2

Έτρεξες Τάσο μου και τα κατάφερες αλλά, στο Θεό που πιστεύεις, απάντησε μου σε μια ερώτηση. Ποιος αγρότης που θα σε δει με τον Κυριάκο φωτογραφία, να γελάει έτσι, θα πάει να πάρει την αποζημίωση; Τα βουνά θα πάρει, αποζημίωση δεν του βαστάει. Αν σε γέλασε ο γκαντέμης έτσι ή σε γιατρούς θα τα φας ή θα σε ρημάξει στους φόρους να τα πάρει πίσω. Πατήστε του ένα μπότοξ στα χείλη να μην μπορεί να τα κουνάει. Καλύτερα μουδιασμένος παρά «πάρτα και θα δεις».

3

Εκοιμήθη η ηγουμένη της Μονής Αγίας Κυριακής, μοναχή Φιλοθέη και έγινε το FB γραφείο τελετών. Τρόμαξα. Εγώ τη γυναίκα δεν την ήξερα ζωντανή και την είδα σε τόσες φωτογραφίες πεθαμένη και πραγματικά τρόμαξα. Όλοι εσείς που ανεβάσατε φωτό αντιληφθήκατε άραγε ότι καπηλευτήκατε τη μνήμη της; Ποιος ο λόγος ύπαρξης τέτοιων φωτογραφιών; Έζησε μια ζωή ήρεμη, άγια και κάποιοι (να μην εκφραστώ καλύτερα) κάνανε το τέλος της πρωτοσέλιδο. Λυπάμαι που θα το πω αλλά οι άγιοι άνθρωποι δεν χρειάζονται λεζάντες για να υπάρχουν. Λυπάμαι.

Και ύστερα κατηγορούσατε την Άντζελα Δημητρίου που ανέβασε σέλφι με τον πατέρα της στο φέρετρο λέγοντας πως δεν σέβεται όσια και ιερά. Δεν συγκρίνω τον πατέρα της Άντζελας με την ηγουμένη αλλά το νεκρό, όποιος και αν είναι πρέπει να τον σεβόμαστε διπλά. Την Lady τρίδιπλα.

Και παρόλη την απώλεια της ηγουμένης το πανηγύρι έγινε χωρίς καμία περικοπή. Ούτε ο κορονοϊός δεν τους άγγιξε. Ο ένας πάνω στον άλλον. Ήθελα να ξέρω, δύο μήνες πως έκατσαν όλοι αυτοί σε καραντίνα και τώρα δεν μασάνε τίποτα; Και τακαμούρι να μας πιάσει, το πανηγύρι δεν το χάνουμε με τίποτα.

4

Οι μυρωδιές έφταναν μέχρι τον Σχοινά. Το κεμπάπ είχε την τιμητική του. Από σούβλα και στη σχάρα μέχρι και σε αναβράζων. Μαγαζιά, καντίνες, club, ότι θες είχε ο μπαχτσές. Κατά τα άλλα τους έφταιγε η Γρίβα που τραγουδούσε σε πανηγύρι και χόρευαν οι άνθρωποι μέχρι το πρωί. Τελικά, θα βγει να μας πει κάποιος υπεύθυνος που είναι πιο επίφοβο να κολλήσεις covid 19; Στην Γρίβα ή στην Αγία Κυριακή; Ρωτάω γιατί στις 26 του μήνα είναι η Τσαμπά σε κάποια εκδήλωση και έχει πανηγύρι το χωριό μου, την Αγία Παρασκευή. Που να πάω, τι να κάνω, help me.

5

Οι Κομνηνοί στο Πλατύ έκαναν την εκδήλωση τους με πάρα πολύ κόσμο και με εξίσου πολύ κέφι. Εκεί συνάντησα και τον Ιερεμία Κιοσέογλου, δημοτικό σύμβουλο (από την παράταξη Πανταζόπουλου) και υποψήφιο αντιδήμαρχο όπως κάποιες φήμες επιμένουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον γνώριζα προσωπικά και πρέπει να ομολογήσω ότι με εξέπληξε θετικά ο τρόπος που μου μίλησε. Μάλιστα, του έκανα και παράπονο ότι κανένας από την παράταξη του δεν δέχτηκε να μου δώσει συνέντευξη στις ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ. Το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι ο ίδιος έδειξε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να μου δώσει συνέντευξη. Ιερεμία μου, να θυμάσαι ότι μπορεί να ξεχνάω πολλά αλλά κάτι τέτοια δεν τα ξεχνάω ποτέ.

6

Οι ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ έκαναν τον κύκλο τους για αυτή τη σαιζόν. Από την καρέκλα απέναντι μου πέρασαν προσωπικότητες που κανένας δεν περίμενε ότι θα μιλήσουν. Ακόμα και αυτοί που μιλάνε, είπανε πράγματα που ακούσαμε για πρώτη φορά. Όσο κι αν σας φάνηκαν εύκολες οι ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν, δεν ήταν. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση τους να απαντήσετε δημόσια αυτά που τους ρώτησα και τότε θα αλλάξετε άποψη.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι και η τελευταία της 6ης σαιζόν. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα σας αφήσω να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι. Όσο για μένα, θα γεμίσω μπαταρίες και που ξέρετε…. ίσως τα ξαναπούμε. Την επόμενη εβδομάδα θα δείτε στις ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ μια πολύ διαφορετική συνέντευξη. Τη δική μου. Όχι, δεν θα πάρω μόνος συνέντευξη τον εαυτό μου. Θα απαντήσω σε 10 ερωτήσεις που μου έκαναν οι δέκα που έκατσαν απέναντι μου όλο αυτό το διάστημα. Καστανά, Κωταϊδου, Λιολιόπουλος, Σταμάτης, Βάφα, Δελιόπουλος, Κιρκιλιανίδης, Γκιουρτζής, Ματόπουλος και Κυριακίδης με «στήνουν» απέναντι και με ανακρίνουν. Δεν ξέρουν όμως ότι το «Καρπουζάκι» έχει έναν δικό του τρόπο να δίνει συνέντευξη. Το σίγουρο είναι ότι θα ακούσετε πολλά και θα γελάσετε με άλλα τόσα. Πάρτε μια μικρή γεύση.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας