ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Άρχισαν τα όργανα στην παράταξη Γκυρίνη, Amazonios by Gidas Municipality και ένα χρυσό φέρετρο! - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Άρχισαν τα όργανα στην παράταξη Γκυρίνη, Amazonios by Gidas Municipality και ένα χρυσό φέρετρο! - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Με λέτε που με λέτε κάποιοι κακό, ας το αξιοποιήσω λοιπόν. Προχθές ο δήμος μας έβγαλε μια ανακοίνωση. «Από το Τμήμα Συγκοινωνιών, Εγκαταστάσεων & Εξοικονόμησης Ενέργειας του Δήμου Αλεξάνδρειας ανακοινώνεται εκ νέου ότι για δήλωση βλάβης στο δίκτυο οδοφωτισμού (π.χ. λαμπτήρες εκτός λειτουργίας), μπορείτε να καλείτε από ώρα 7:30 έως 13:00 ΜΟΝΟ κατά τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 6930079205». Πρώτον, δεν ήξερα ότι έχουμε Τμήμα Συγκοινωνιών, Εγκαταστάσεων & Εξοικονόμησης Ενέργειας (κάπου να δεις το διαβάσμε και το κοτσάραμε). Σκιάχτηκα. Είπα μπράβο στα παιδιά, σίγουρα δεν υπάρχει τέτοιο τμήμα αλλά τουλάχιστον πουλάμε μούρη. Να κάνετε και ένα Τμήμα για βούλωμα γούρνας στο δρόμο και κόψιμο βούλιαρης από τα κανάλια και να το ονομάσετε Amazonios by Gidas Municipality. Κάντο και άστο να υπάρχει, ούτε τρώει, ούτε πίνει.


Δεν ξέρω αν πρέπει να μαλώσω κανένα μαρμαρά για τις κόλες που βάζει ή να το ρίξω για άλλη μια φορά στον καλό Θεούλη που φύσηξε λίγο παραπάνω. Να το ξέρετε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας, ο Γιδάς είναι κατασκευασμένος να αντέχει μέχρι 4 μποφόρ. Από κει και μετά όλα αλλάζουν. Γινόμαστε η γενέτειρα του Superman. Πετάν κάγκελα, πετάν δέντρα, πετάει πετάει και ο πεθαμένος.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σηκώθηκαν οι θείες να πάνε να ανάψουν κερί στον μακαρίτη και έψαχναν. Από τον αέρα έσπασαν οι επιγραφές με τα ονόματα και οι έρμες σχωρνούσαν όποιον έβρισκαν. «Κάπου εδώ κοντά ήταν η Νάσους, βάλε ένα κερί». Πάλι καλά που δεν σήκωσε κανέναν τυφώνα να αλλάξουν μεριά τα μνήματα και να βλέπουμε τις γριές να ψάχνουν όπως έψαχναν κάποτε κάτι βαρεμένοι τον Πίκατσου όπου και να πήγαιναν. Βάλτε τσιπάκι στο μνήμα και μη μασάς, η γριά έμαθε να μπαίνει στο Facebook, στο GPS θα κωλώσει;


Και μιας και μιλάω για μνήματα σας έχω το καλύτερο. Έχεις μαγαζί με ρούχα και κάπου κάπου τρέχεις σε εκθέσεις για να πάρεις νέες ιδέες και προϊόντα. Το ίδιο συμβαίνει για όλους όσους ασχολούνται με το εμπόριο. Καλά μέχρις εδώ. Γιατί λοιπόν να μην συμβαίνει το ίδιο και με τα γραφεία τελετών; Ντε και καλά όλοι σε δρύινο φέρετρο πρέπει να ταξιδέψουμε; Όχι, ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Το γραφείο τελετών του Άρη Κωνσταντινίδη και της Γεωργίας Νικολοπούλου ταξίδεψε ως την Μπολόνια της Ιταλίας και μας φέρνει τα καλύτερα. Θες νεκροφόρα λουξ, έχουν. Θες φέρετρο με βελούδα και τα συναφή γιατί είσαι αλλεργικός στο σατέν, έχουν.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αν πάλι ακούς Φλωρινιώτη και τρελαίνεσαι, μη μασάς, έχουν να σε βολέψουν και σε αυτό. Καρυδιά επιχρυσωμένη με φύλο χρυσού 24 καρατίων, ανθεκτικό και ανεκτίμητο. Ποιος Φαραώ και ποια Κλεοπάτρα; Ένα χωριό θα σε σχωρνάει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το κακό είναι ότι θα σε ..... ξεθάψουν πριν την ώρα σου αλλά δε γ@μείς. Πέθανε σα βασιλιάς και άσε τους γείτονες να βράζουν στο ζουμί τους.

 


Πολλές οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή τη βδομάδα. Λίγο βέβαια μπερδεύτηκαν τα παλικάρια και μαζί τους μπερδεύτηκα και γω. Για έναν παράξενο λόγο γέμισε ο τόπος .... ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια σας λέω. Δείτε με τα μάτια σας για να μη λέτε.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μόνο τον Αποστόλη αναγνωρίζω από την Νέα Δημοκρατία. Οι άλλοι χωρίς γραβάτες ποιοι είναι; Αααααα βρε τώρα που τους ξαναβλέπω τους γνώρισα. Ο Λάζαρος, ο Τάσος και ο Γκυρίνης. Με μπέρδεψαν χωρίς γραβάτα, νόμισα ότι ήταν φίλοι του Τόλκα. Θα μου πεις ότι είναι καλοκαίρι και η γραβάτα τους ζεσταίνει. Το σακάκι γιατί το φοράνε τότε; Δηλώνει επισημότητα το σακάκι; Η γραβάτα τι δηλώνει;

 

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 εγκαινιάστηκε η Νέα Στέγη της Φιλοπτώχου Γυναικών Αλεξάνδρειας που βρίσκεται στη Δημοτική αγορά της πόλης και παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αλεξάνδρειας. Επιτέλους, να και κάτι ευχάριστο. Ένας πολύ αξιόλογος σύλλογος επιτέλους βρήκε στέγη. Εγώ από όλη την εκδήλωση έβγαλα ένα συμπέρασμα. Ποιο; Ότι η Κική μαγειρεύει τέλεια. Τι πoια Κική; Η Αμοιρίδου φυσικά.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Και γω πάχυνα δήμαρχέ μου αλλά και συ δεν πας πίσω. Και μη μου πεις το γνωστό για τα υπόστεγα και τα εργαλεία γιατί παραείναι παλιακό. Σήμερα όσο μεγαλώνει το υπόστεγο μεγαλώνει και η χοληστερίνη. Για βγάλε και συ όπως και γω μερικές λαμαρίνες γιατί το «χρυσό» που έδειχνα πιο πάνω μας βλέπει και τρίβει τα χερούλια του.


Και μιας και σε ανέφερα. Τι γίνεται βρε δήμαρχε, θα κρατήσεις κανέναν κοντά σου ή θα κατέβεις στις εκλογές μόνος; Πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται. Δεν σε έφτασε το μέτωπο με τον Σταυρή, ρίχτηκες και αλλού; Έβαλες σημάδι όλους τους .... Προέδρους; Φοβάσαι τις τριάδες ή έμαθες αυτό που έμαθα και γω αλλά δεν το γράφω για να μη σε στεναχωρήσω κι΄ άλλο; Έτσι όπως το πας το γράμμα κάτι μου λέει ότι στο τέλος δεν θα τα καταφέρεις να είσαι υποψήφιος (βγάλε με ψεύτη). Ελπίζω να μην τριτώσει το κακό με....... αντιδήμαρχο; Μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω, τα έλεγα εγώ αυτά κάποτε και όλοι γελούσαν. Οι ¨προφητείες¨ του Μάκη επαληθεύονται.

 


Tο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας που είναι αφιερωμένο στο Περιβάλλον και αποτελεί πλέον ένα σημαντικό θεσμό για την περιοχή μας και όχι μόνο, άνοιξε τις πύλες του την Πέμπτη 29 Ιουνίου στο Ιστορικό Κονάκι Αλεξάνδρειας παρουσία πλήθους κόσμου. Μέσα σε αυτό το «πλήθος κόσμου» ήμουν και εγώ. Από πού να ξεκινήσω. Πρώτον, ευχαριστώ την οργανωτική επιτροπή που παρουσίασε επιτέλους το τρέιλερ που ετοίμασε το Καρπούζι και μάλιστα μέσα στο Πνευματικό Κέντρο. Του χρόνου, αν ζω, θα σας στείλω και ταινία.


Δεύτερον, η ατμόσφαιρα και ο χώρος ήταν εξαιρετικά. Τρίτον, του χρόνου να πάρετε σπόρια με αλάτι, δεν έχουμε όλοι πίεση (έτσι να πείτε στη Βάφα). Τέταρτον, θεωρώ ότι μαλώσατε την Φλοροκάπη (που έκλεψε πέρυσι την παράσταση) και με ήρθε φέτος με την κοτσίδα σαν την αδελφή Παχουμία. Πέμπτον, μια ώρα περίμενα με το κινητό στο χέρι μπας και δω χειραψία Μανώλη Σταυρή - Χρύσας Αντωνίου αλλά αποδείχτηκε ότι πιο γρήγορα θα δω τον αρχάγγελο Γαβριήλ παρά αυτό. Έκτον, νόμισα πως δεν πήγα στο φεστιβάλ αλλά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο ο Αλέξης έλειπε και την κόψαμε την βασιλόπιτα. Έβδομον, υπολόγισαν το μικρόφωνο στο ύψος του Μίχου ενώ όλοι οι άλλοι ομιλητές δεν ξεπερνούσαν το 1,70, με αποτέλεσμα το μικρόφωνο να τους κάνει..... σκιά. Μόνο τις καταλήξεις ακούγαμε. Όγδοον, όλα ήταν καταπληκτικά και μπράβο σας. Πολλά δεν κατάλαβα από τις ταινίες που είδα αλλά τι περιμένεις από κάποιον που γελάει με τον Ζήκο.


Επίσης θέλω να εστιάσω σε δύο ακόμα πραγματάκια. Πρώτον, καλός ο πρόεδρος της επιτροπής σας αλλά έχω να σας προτείνω για του χρόνου ένα άλλο πρόσωπο που θεωρώ ότι θα σκίσει. Αλέ.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι θα επιλέξει ταινίες όλο γκλαμουριά και που θα τις καταλαβαίνουν όλοι. Βάλτε και εισιτήριο, θα χεστείτε στο χρήμα. Και τέλος, πρέπει να σταματήσετε να διαχωρίζετε τους καλούς σινεφίλ από τους κακούς. Θα παρακαλέσω ή σε όλους προεδρικές καρέκλες ή σε κανέναν. Τι παραπάνω έχει ο κ..λος του Λιολιόπουλου από τον δικό μου;

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αυτά για σήμερα. Άλλα τρία Καρπουζάκια έμειναν και φύγαμε για καλοκαίρι (να ανασάνουν και κάποιοι). Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας