ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Άβε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Άβε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Θα ξεκινήσω λέγοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που με διαβάζουν. Και δεν μιλάω για εμάς τους κοινούς θνητούς. Ξέρουν αυτοί για ποιους μιλάω. Μιλάω για αυτούς που πληρώνουν τρίτο-τέταρτες φυλλάδες για να πουν όλα αυτά που δεν έχουν τα κότσια οι ίδιοι να πουν. Θα πω λοιπόν σε αυτές τις φυλλάδες, όταν κάνουν τα πανέρια και διαβάζουν τα περί υγείας, πρώτο πρώτο να με γράψετε στο χαρτί. Τρώτε πάρα πολύ «ψωμί» στις δικές μου πλάτες γι΄ αυτό να μη με ξεχάσετε.

 

 Δεν πειράζει, οικογένειες έχετε να θρέψετε, χαλάλι σας. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Υπάρχουμε εμείς υπάρχουν και οι…. Ανεπρόκοποι.

 

 Και κει που πίστευα ρε Γκυρίνη ότι θέλεις να γίνουν εκλογές για να τις χάσεις και να απαλλαγείς μια και καλή από μένα, έρχεσαι και μου τα ανατρέπεις όλα. Τον Οκτώβριο έγραψα ότι είχες άστρο. Σε αδίκησα. Ολόκληρη τη φάτνη έχεις, όχι μόνο άστρο. Και απ΄ ότι φαίνεται η δικαιοσύνη είναι μαζί σου. Ναι, ναι μιλάω για αυτήν την κοπελίτσα που υποτίθεται πως είναι τυφλή. Θαύμα! Τελικά η Τυφλή Δικαιοσύνη βρήκε το φως της.

 

 

Και ενώ έστησες εκλογικό κέντρο, έβγαλες ψηφοδέλτια, έκλεισες ημέρα για προεκλογική ομιλία, ορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι, πήραν τις κλήσεις οι εφορευτικές επιτροπές, έρχεται η δικαιοσύνη και σε δικαιώνει. Αυτό δεν είναι το σωστό; Αν πει κάποιος ότι περίμενε κάτι άλλο τότε είναι από άλλο πλανήτη. Κρίμα πάντως, σε έκαναν και ξοδεύτηκες τζάμπα.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Όλοι πλέον είμαστε σίγουροι πως αν αποτανθούμε στη δικαιοσύνη θα βρούμε το δίκιο μας. Ολόκληρο Πρωτοδικείο, ολόκληρο υπουργείο εσωτερικών, η αποκεντρωμένη και η περιφέρεια έκαναν λάθος.  Όλοι μας πλέον καταλάβαμε πως ποτέ δεν θα χάσουμε το δίκιο μας από την υπάρχουσα δικαιοσύνη. Μας άνοιξες τα μάτια.

 

 

Και όπως ήταν φυσικό η καζούρα στο FB δίνει και παίρνει. Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση; Ότι όλοι αυτοί που βγήκαν και ειρωνεύονταν όλες αυτές τις μέρες ήταν αυτοί που τους πούλησαν (έτσι έλεγαν) και δεν εκλέχθηκαν (στις εκλογές του Οκτώβρη). Οι χαμένοι δηλαδή. Για να τους το κάνω πιο λιανό ήταν όλοι αυτοί που συνεχίζουν να μη τους «βλέπουν» ακόμη και τώρα ούτε οι συνυποψήφιοί τους. Ποιος ξέρει, ίσως κάπου να αποσκοπούν.

 

Πάντως Παναγιώτη μου, σου βγάζω το καπέλο. Η άλλη πήρε σβάρνα τα χωριά και συ έπινες καφέ και άκουγες τον κλαριντζή να τις αφιερώνει τραγούδια. Σα να ήξερες και δεν το κουνούσες ρούπι. Μάλλον έχεις το κληρονομικό χάρισμα και προβλέπεις τα μελλούμενα. Αλήθεια, έβαλα μια κλώσσα με 15 αβγά. Θα τα βγάλει όλα τα πουλάκια; Σε ρωτάω για να ξέρω αν θα βγάλω τη μεγάλη ή την μικρή την ταΐστρα. Έλα, σε παρακαλώ, κάνε μια πρόβλεψη και για μένα.

 

 

Και τώρα τι; Οκ, θα σε έχουμε δήμαρχο μέχρι το 2028, το εμπεδώσαμε. Όλος αυτός ο οργασμός έργων που ξεκινήσατε το τελευταίο δίμηνο, θα συνεχιστεί ή θα βρωμίσουμε πάλι (όχι ότι λάμψαμε αλλά είδαμε λίγη κίνηση); Ρωτάω γιατί τώρα έγινε η δουλειά σας. Θα ξαναδούμε όχημα του δήμου στους δρόμους ή θα τα φάει το υπόστεγο; Ας μη βιάζομαι καλύτερα, ίσως τώρα που λίγο ξεμουδιάσατε να σας γίνει και χούι.

 

 

Και πάμε στους «σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα». Σας (μας) έβαλε τα γυαλιά ο Βενιζέλος. Ένα «κολοβός» είπε και τίναξε την μπάνκα στον αέρα. Μη ξεχάσεις Δώρα να στείλεις γλυκά στον Λοβέρδο. Το κακό δεν είναι ότι κάνατε την προσπάθεια. Το κακό είναι ότι έμεινε απλά…. προσπάθεια (δις). Πάντως Δώρα μου κανένας δεν μπορεί πλέον να σε κατηγορήσει ότι «τα πήρες» ή ότι δεν το πάλεψες. Απλά δεν σε δικαίωσε η δικαιοσύνη (η τυφλή που είπαμε παραπάνω).

 

 

Και κάπως έτσι αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που τόσο αγάπησες (να παραφράσω τον ποιητή).

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Ένα καλό σου έμεινε από όλη αυτή την ταλαιπωρία. Γύρισες όλα τα χωριά. Με τόση δουλειά που είχες στο γραφείο σε έφαγε ο Γιδάς. Επιτέλους ξέσκασες λιγάκι, μια βόλτα στην εξοχή πάντα σε χαλαρώνει. Πάνε κάνε καμιά γαστροσκόπηση γιατί με τόσους καφέδες που ήπιες θα σακατεύτηκε το στομάχι σου.

 

 

Και για να κλείσω αυτό το θέμα θα πω κάτι τελευταίο στον επί 5 χρόνια ακόμα δήμαρχό μας. Το κακό δήμαρχέ μου δεν είναι αν σε θέλω εγώ, ο Τσιάπλας, η Κουρκουτά, ο Μάνος, η Ανθούλα ή και ο κόσμος που τόσο καιρό σε «στόλιζε». Το κακό είναι ότι μετά από όλα αυτά (συν τα 9 χρόνια που μας διοικείς)  θα πρέπει να κοιτάξεις τον κόσμο στα μάτια. Καλά έκανες και πέταξες την Κουρκουτά έξω. Τι την θες; Αυτή σε ανάγκασε να δεις τα αδέσποτα, τα σκουπίδια, τα χόρτα, τις τρύπες και γενικά το χάλι που μας αναγκάζεις να ζούμε.

 

 

Σιδερένιος να είσαι για να τα καταφέρεις καλύτερα αυτή τη φορά και συ και όλη η ομάδα σου.

 

 

Όλα μου τα χάλασε ο Γκυρίνης και αναγκαστικά επανέρχομαι στη ρουτίνα. Τι να κάνω, θα μιλήσω για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ήλπιζα να ήταν η τελευταία του αλλά θα τον σηκώνει η ριμάδα η εξέδρα και σε άλλες 10 παρελάσεις. Τέλος πάντων, πήγαν εκκλησία τα παιδιά αλλά πριν πάνε έφαγαν ένα πολύ καλό πρωινό. Και αυτός αλλά και ο Δελιόπουλος, τα σακάκια στο σκάσιμο.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Ο άλλος με τα γυαλάκια δίπλα τους πρέπει να ένιωθε μειονεκτικά που το δικό του το κουμπί δεν ήταν τσίτα. Από αύριο παλικάρια αβοκάντο και γάλα καρύδας. Τέρμα το μπέικον και οι ομελέτες, κινδυνεύει και ο παπάς.

 

 

Στέρηση βαθμού για την αστυνομία μας φέτος στην παρέλαση. Τρίτο τον έβαλαν τον Σαμαρά. Φαίνεται ο Χρήστος ο Αρβανιτίδης της πυροσβεστικής πήρε καλύτερο βαθμό στα θρησκευτικά και μπήκε στη μέση. Μέχρι τώρα ξέραμε στρατός, αστυνομία και μετά η πυροσβεστική αλλά μάλλον κάτι άλλαξε.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Μπα, μάλλον μπέρδεψε τα ταμπελάκια ο Μεσσαλάς, είπα και γω. Ευτυχώς στην εξέδρα το πήραν χαμπάρι και έκατσαν σωστά. Του χρόνου να πάρετε δώρο ένα σπαθί και τον υποδιοικητή της πυροσβεστικής. Κρίμα είναι εσείς να έχετε και αυτός να μην έχει. Δεν κάνει τα αγοράκια να ζηλεύουν.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Όπως κάθε παρέλαση έτσι και φέτος πέρασε και η μπάντα του δήμου. Φέτος είχε την τιμητική της αφού μαζί της παρέλασε και ο μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος των ZZ TOP.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Μπα, ο αξιαγάπητος κύριος εμένα μου θυμίζει κάποιον άλλον. Για στύψτε λίγο το μυαλουδάκι σας, μη τα περιμένετε όλα έτοιμα. Γυρίστε στην παιδική σας ηλικία. Άντε καλά, ας το πάρει το ποτάμι.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Αυτόν που λυπήθηκα περισσότερο ήταν ο πρόεδρος των ποντίων Αλεξάνδρειας. Αυτός που του έδεσε το πασλούκι (ο κεφαλόδεσμος) δεν τον χώνευε σίγουρα. Με το ζόρι του άφησε δυο χαραμάδες να βλέπει. Αφού δεν κατέθεσε το στεφάνι στα πόδια της Συρμούλας (της Τζίμα), πάλι καλά να λέμε.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

ΑΠΟΡΙΑ: αλήθεια, τα ¨κινεζάκια¨ (σχολές καράτε) γιατί κάνουν παρέλαση (όχι ότι με ενοχλούν αλλά…); Τα σχολεία κάνουν γιατί διδάσκονται την ιστορία, ο στρατός τιμητικά γιατί πολέμησε για την Ελλάδα και οι πολιτιστικοί σύλλογοι γιατί τιμούν την παράδοση, μέρος της οποίας είναι οι φορεσιές. Πολέμησε ποτέ ο Κολοκοτρώνης και αντί να βγάλει το φυσέκι, έκανε το χτύπημα του δράκου;

 

 

Έστειλε ο Μάο Τσε Τουγκ τίποτα στρατεύματα να μας βοηθήσουν; Ήταν η Μπουμπουλίνα δευτεροξαδέλφη με τον Μπρους Λι; Από ότι γνωρίζω, όχι σε όλα. Τότε γιατί σε κάθε παρέλαση ασπρίζει ο τόπος; Γιατί μετατρέπεται η Βετσοπούλου σε Τσάϊνα Τάουν; Μήπως πέρασαν τον Γκυρίνη για τον Κιμ Γιον Κουν της Βόρειας Κορέας και φοβούνται; Ειλικρινά δεν με ενοχλούν απλά δεν καταλαβαίνω το λόγο (μάλλον καταλαβαίνω αλλά κάνω πως δεν). Και βέβαια είναι τιμή για τον καθένα να κάνει παρέλαση για την πατρίδα του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βάλει η άλλη το νυφικό και θα βγει.

 

 

Πρώτη σε πωλήσεις η ταινία Μπάρμπι σε όλο τον κόσμο και φυσικά και στον δήμο μας. Ανανεωμένη έδωσε το παρόν και έκλεψε τα βλέμματα και στη δική μας παρέλαση. Ο Τζον Τζον μάλλον θα πήγε σε άλλη παρέλαση για να προωθήσει και αλλού την ταινία. Hollywood παιδί μου, Hollywood.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Μας έκανε καλά όλους από τον κορονοϊό. Μας γυάλισε τα πνευμόνια μας, μπήκε και υποψήφια στην Κουρκουτά και η ζωή φαινόταν ρόδινη μπροστά της. Αααα, έκανε και παρέλαση για να δει από κοντά τη Βετσοπούλου ώστε όταν καθίσει στην πολυθρόνα της αντιδημάρχου να είναι γνώστης όλων των προβλημάτων. Τελικά έμεινε με το κατσούλι στο….. κεφάλι.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Αυτά για σήμερα. Καλά για κάποιους, κακά για κάποιους άλλους. Είχα καημό να φύγει αυτός να μείνω εγώ αλλά κάτι μου λέει ότι εγώ θα την κάνω νωρίτερα. Πάντως δεν μπορεί χωρίς εμένα και το απέδειξε περίτρανα. Είχα πει πως αν πάρεις το ΣτΕ θα σε ψηφίζω όσες φορές και να κατέβεις. Και θα το κάνω από δω και πέρα. Αλλά μόνο ψήφο, όχι υποστήριξη. Στο Καρπούζι θα στα ψέλνω αλλά στην κάλπη θα σε φακελώνω.

 

 

Α ρε ριμάδα ζωή. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας